خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۳۲۵۵۳

چرا ماسک‌های داخلی به دست مصرف‌کنندگان نمی‌رسد؟

چرا ماسک‌های داخلی به دست مصرف‌کنندگان نمی‌رسد؟

افزایش تقاضا برای خرید ماسک منجر به آن شده که تولیدات داخلی جوابگوی نیاز کشور مردم نباشد. در این شرایط این سوال پیش می‌آید که چرا در شرایط بحرانی ماسک‌های داخلی به دست مصرف‌کنندگان نمی‌رسد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، تا قبل از ورود کرونا به کشور، هیچ زمان کشور با بحران ماسک مواجه نشده بود و همواره شاهد مازاد تولید بودیم، ولی طی چند روز اخیر، کمبود ماسک در داروخانه‌ها نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. البته در شرایطی که ماسک در داروخانه‌ها کم شده و بعضاً شاهد فروش سهمیه‌ای آن هستیم، برخی از افراد در خیابان مشغول فروش ماسک هستند. قیمت ماسک‌های معمولی در داروخانه‌ها حدود 18 هزار تومان است.

این افراد در محل‌های پر تردد مثل بازار بزرگ تهران، ماسک یکبار مصرف و پارچه‌ای می‌فروشند. هر عدد ماسک توسط این افراد که به دلالان همیشگی بازار معروف هستند، 20 هزار تومان فروخته می‌شود. ماسک‌های پارچه‌ای هم بین 30 تا 35 هزار تومان است. خیلی از کسانی که نتوانستند ماسک را از داروخانه‌ها خریداری کنند، سراغ این دلال‌ها می‌روند که بازار بکری برایشان رقم خورده است. از سویی برخی از خبرها که منابع آگاه به‌صورت صد درصدی آن را تأیید نکردند و احتمال وقوع آن را دادند مربوط به احتکار ماسک است. گفته می‌شود برخی از توزیع‌کنندگان ماسک را عرضه نکردند تا قیمت این کالا بالا برود و سود بیشتری عایدشان شود.

در این میان چندی پیش (اول اسفند) سید حسین صفوی مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی اعلام کرد: ۱۵ تولید‌کننده ماسک در کشور، روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار عدد ماسک تولید می‌کنند که پاسخگوی نیاز کشور است.

تولید روزانه یک میلیون و 500 هزار عدد ماسک در شرایطی که کشور با وضعیت خاصی مواجه نیست، پاسخگوی نیاز مردم است اما در روزهایی که میزان خرید ماسک در کشور به بیش از 2 برابر رسیده است، به طور طبیعی تولید نمی‌تواند به سرعت خود را سازگار کند و افزایش ظرفیت بدهد. از این‌رو برای آنکه بخشی از مشکلات داخلی حل شود، وزارت بهداشت دستور ممنوعیت صادرات ماسک را صادر کرد.
حال برای آنکه این شرایط مدیریت شود و تولید هم بتواند پاسخگو باشد، وزارت صمت از مردم خواسته است که خریدهای خود را مدیریت کنند و به‌صورت انبوه ماسک خریداری نکنند. این وزارتخانه اطمینان داده است که تولیدکنندگان داخلی می‌توانند نیاز کشور در ماسک را تأمین کنند.

واردات ماسک انجام نمی‌شود

کیوان گردان، مدیرکل دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره وضعیت تولید ماسک در کشور گفت: مهم‌ترین نکته در تولید ماسک در کشور این است که مواد اولیه آن در کشور تولید می‌شود و تولیدکنندگان ماسک به مواد اولیه خارج از کشور نیاز ندارند. از این‌رو می‌توان مشکلات احتمالی تولید را با سرعت حل کرد تا تولید انواع ماسک‌ها با سرعت و با توجه به درخواست مردم و بیمارستان‌ها انجام شود.

وی ادامه داد: وزارت صمت و وزارت بهداشت تمام سعی خود را می‌کنند تا مشکلات احتمالی در تولید ماسک در کشور حل شود و واحدهای تولیدی به سمت افزایش تولید گام بردارند. به‌عنوان مثال واحد تولیدی ماسک که مشکل تأمین اسپاندباند داخلی را داشت با تولیدکننده آن عصر روز گذشته صحبت کردیم و قرار شد با فوریت این ماده اولیه به کارخانه تولیدکننده ماسک برسد. خوشبختانه در مواد اولیه تولید ماسک به هیچ نوع وارداتی نیاز نداریم چرا که تولیدات داخلی کفاف نیاز تولیدکنندگان را می‌دهد. از سویی تا این لحظه با حجم بالای تولید ماسک هم نیازی به واردات ماسک وجود ندارد.

مدیرکل دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت معدن و تجارت عنوان کرد: اگر مواد اولیه ماسک در کشور وجود نداشت، اکنون درگیر تأمین ارز آن بودیم، ولی خوشبختانه از 10 سال پیش در زمینه تولید مواد اولیه ماسک برنامه‌ریزی شد و اکنون خودکفا هستیم. وی گفت: یکی از کارخانه‌های تولید ماسک با یک تغییر کوچک در دستگاه خود که اکنون در حال انجام است می‌تواند با مواد اولیه تولید داخل نسبت به تولید انبوه انواع ماسک اقدام کند.

گردان تأکید کرد: تولید ماسک‌های شش لایه و سه لایه که در بیمارستان‌ها کاربرد دارد نیز با سرعت در حال تولید است و در این زمینه هم هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

وی افزود: وزارتخانه‌های صمت و بهداشت برای تأمین مالی واحدهای تولید‌کننده ماسک و مواد اولیه تولید ماسک همکاری خواهند کرد تا تولیدکنندگان بدون نگرانی نسبت به رشد تولید اقدام کنند. برخی از کارخانه‌های مواد اولیه تولید ماسک تنها با 20 الی 30 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند، لذا با افزایش درخواست‌ها، امکان افزایش تولید وجود دارد.

ماسک 410 تومان

مجید ارغنده‌پور، مدیر کل دفتر هماهنگی امور استان‌ها و نظارت بر تشکل‌های سازمان حمایت هم درباره گرانی ماسک و محلول‌های ضد عفونی‌کننده گفت: نظارت در مورد قیمت و عرضه ماسک‌ها و محلول‌های ضد عفونی‌کننده بر عهده وزارت بهداشت است، اما از آنجا که ماسک در زمره کالای مصرفی مردم قرار گرفته، سازمان حمایت برای کنترل بازار ورود کرده است. وی ادامه داد: قیمت منطقی هر عدد ماسک ساده که جزو پرمصرف‌ها است، 410 تومان است و بالاتر از این قیمت مصداق گرانفروشی است.

مدیر کل دفتر هماهنگی امور استان‌ها و نظارت بر تشکل‌های سازمان حمایت گفت: به زودی نظارت بر بازار آغاز می‌شود و جلوی هر گونه احتکار و انبار کردن ماسک‌ها به بهانه‌های مختلف گرفته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از مردم می‌خواهیم هر گونه گرانفروشی در ماسک‌ها (به غیر از ماسک‌های فیلتردار) و افرادی را که از فروش ماسک پرهیز می‌کنند به سازمان حمایت اعلام کنند.

ارغنده‌پور افزود: نظارت بر عرضه ماسک و جلوگیری از گرانفروشی داروخانه‌ها با همکاری وزارت بهداشت است.

منبع : روزنامه ایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.