درخواست اصناف برای حمایت دولت در ازای تعطیلات کرونا
با توجه به تعطیلات اجباری اصناف در راستای کنترل شیوع ویروس کرونا، فعالان اقتصادی این بخش از دولت تقاضا دارند تا به ازای این تعطیلات حداقل مشمول معافیتهای بیمهای و مالیاتی شوند.
به گزارش تجارتنیوز ، تعطیلی ۱۰ روزه اصناف جهت کنترل شیوع ویروس کرونا موجب انتقاد فعالان اقتصادی گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ نسبت به تصمیمات جزیره ای ستاد ملی کرونا در راستای مبارزه با شیوع ویروس کرونا و همچنین عدم حمایتهای دولت از مشاغل آسیب دیده از تعطیلات کرونایی شده است.
بنابراین اگرچه برای همگان تقریبا پذیرفته شده است که برای مهار تقریبی این ویروس در شرایط فعلی تعطیلات مقطعی و گاهی طولانی مدت و اعمال برخی از محدودیتها لازم است و اقشار مختلف جامعه نیز خود را مکلف به تبعیت از تصمیمات این ستاد میدانند، اما بعضا انتقاداتی به شیوه تصمیمگیریها به دلیل زیانهای مالی ناشی از این تعطیلات از سوی دارندگان مشاغلی که در لیست تعطیلات اجباری قرار میگیرند، مطرح میشود که توجه مسئولان به این انتقادات در جهت رفع آن میتواند، حداقل بخشی از مشکلات این صنوف را رفع کند.
اصناف معتقدند، تعطیلات جزیرهای برخی از گروههای شغلی در حالی که برخی دیگر از گروههای شغلی مجاز به فعالیت هستند، نتیجه مثبتی نخواهد داشت و فقط باعث ضرر و زیان مالی گروههای شغلی تعطیل میشود. همچنین آنها معتقدند که اگر دولت برای مهار شیوع ویروس کرونا چارهای جز تعطیلی ندارد، حداقل باید با حمایت از اصناف در بخشهای مالیاتی و بیمهای و … قسمتی از زیانهای مالی وارد شده به این قشر را جبران کند.
وعدههای حمایتی دولت از اصناف محقق نشد
ابراهیم درستی نماینده وزیر صمت در اصناف با تاکید بر اینکه اصناف به رعایت همه پروتکلهای ستاد ملی مقابله با کرونا مکلف هستند، گفت: اما ممنوعیتها باید برای همه به صورت یکسان اعمال شود.
درستی با اشاره به نارضایتی اصناف از رویه دوگانه در اجرای محدودیتها برای مشاغل مختلف افزود: روسای اتحادیهها و تشکلهای صنفی به این موضوع انتقاد دارند که چرا علیرغم تعطیلی کسب و کارها بانکها باز هستند، با این شرایط تکلیف چکهای آنها چه میشود؟
وی افزود: بزرگترین ضربه اوج چهارم شیوع ویروس کرونا متوجه اصناف خواهد بود، زیرا دولت به وعدههای قبلی خود مبنی بر بخشودگی مالیاتی، بیمه یا قبوض عمرانی تابلو و پسماند شهرداری عمل نکرد و تنها برخی از این تکالیف تا دو ماه معوق شد.
بنبست کرونایی نتیجه بیتوجهی مسئولان
علی جعفری، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان مصنوعات فلزی و کابینت غیرچوبی تهران با بیان اینکه اقدامات دولت وضعیت شیوع کرونا را به شرایط فعلی رسانده است، گفت: دولت و مسئولین ستاد ملی کرونا میتوانستند با ایجاد محدودیت در ایام تعطیلات نوروز از رسیدن کشور به این بنبست کرونایی پیشگیری کنند.
وی با بیان اینکه با این تعطیلیها کسب و کار اصناف تعطیل از بین رفته است، افزود: دولت باید به نحوی خسارت اصناف آسیب دیده از این تعطیلات را جبران کند و خسارت مالی به اصناف بپردازد.
اجبار در پرداخت مالیات اصناف به دولت علیرغم تعطیلی
سید علیاصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستورانداران و سلف سرویسهای تهران با اشاره به خسارت ناشی از تعطیلات کرونایی به اصناف بیان داشت: به صورت اجباری مجبور به بستن و تعطیلی مغازههای خود شدهایم، اما مجبور به پرداخت مالیات به دولت هستیم.
اصناف قادر به پر کردن جای چکهای خود نیستند
سید علیاصغر بهبهانی، رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب تهران با انتقاد از اینکه دولت باید در ایام نوروز مانع سفرها میشد، گفت: این تعطیلات مستمر آسیب فراوانی به اصناف وارد کرده بهطوریکه که اصناف قادر به پاس کردن چکهای خود نیستند. دولت هم حمایت نمیکند و در بخش مالیات و بیمه به دلیل دیرکرد اقساط، مشمول جریمه میشویم.
اصناف آسیب دیده از کرونا مشمول معافیت مالیاتی شوند
موسی فرزانیان رئیس اتحادیه فروشندگان نوشتافزار و لوازم مهندسی تهران با بیان اینکه تعطیلی مراکز آموزشی حجم زیادی از مشتریان این صنف را کاهش داده است، گفت: کالاهای این صنف در مغازهها مانده است و خریداری ندارد و راه حلی نیز برای درماندگیهای اقتصادی این صنف وجود ندارد.
وی با اشاره به توامان شدن تعطیلیهای مکرر برخی صنوف و تمام مراکز آموزشی بیان داشت: مشکلات صنف نوشتافزار باید فراتر از سایر اصناف و به طور خاص بررسی شود و لازم است برای جبران بخشی از آسیبهای اقتصادی وارد شده به این بخش بخشودگی و معافیت مالیات اضطراری شامل این بخش شود.
فرزانیان بیان داشت: تولید کنندگان لوازم نوشتافزار نیز شرایط سختی را می گذرانند زیرا سال گذشته تولیدکنندگان این بخش به مقدار قابل توجهی کالا تولید کردند اما به دلیل تعطیلی مراکز آموزشی، این کالاهای تولیدی در انبارها ماند و به فروش نرفت.
وی افزود: امسال هم با آغاز تعطیلات؛ فعالین این صنف در دومین سال متوالی شاهد آب شدن سرمایههای خود هستند، چرا که باید هزینههای هنگفت اجارهبهای سنگین، حقوق کارگران و بیمه را بپردازند و در نهایت باید مالیات سالانه بیدرآمدی را با نادرآمدی به سازمان امور مالیاتی بپردازند.
منبع: فارس
نظرات