خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۳۷۸۱۳

آغاز ثبت نام جاماندگان واکسن کرونا / سالمندان چه کنند؟

آغاز ثبت نام جاماندگان واکسن کرونا / سالمندان چه کنند؟

ثبت‌نام از ۸۰ ساله‌هایی که واکسن تزریق نکرده‌اند، شروع شد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، از زمان شروع واکسیناسیون عمومی کرونا تا به امروز سالمندان بالای ۸۰ سال تهرانی بیشترین دغدغه تزریق واکسن را تجربه کرده‌اند. پیرترین شهر کشور که جمعیت سالمندی آن دوبرابر میانگین کشوری است در دو هفته گذشته شاهد سرگردانی سالمندان زیادی در مقابل خانه‌های بهداشت بود.

به گونه‌ای که فراخوان سالمندان در تهران در مقایسه با شهرهای دیگر دچار مشکل بود و گفته می‌شود علت تجمع برای واکسیناسیون بالای ۸۰ سال به این خاطر است که ۴۰ درصد تهرانی‌ها پرونده الکترونیک سلامت ندارند. وضعیت در تهران در مقایسه با شهرهای کشور بویژه سالمندان ساکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر که اطلاعات‌شان ۱۰۰٪ در سامانه و پرونده الکترونیک سلامت ثبت شده است کاملاً متفاوت است.

در تهران تنها اطلاعات حدود ۶۰ درصد شهروندان در پرونده الکترونیک سلامت ثبت شده و همین هم کار فراخوان گروه‌های در اولویت تزریق واکسن را سخت و پیچیده کرده است، موضوعی که باعث شد سالمندان تهرانی از ترس اینکه مبادا از چرخه تزریق واکسن جا بمانند ایستادن در صف‌های طولانی را در عوض درگیری با ویروس کرونا ترجیح دهند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید می‌کند، به هیچ وجه نوبت افراد بالای ۸۰ سالی که واکسن کرونا دریافت نکرده‌اند نمی‌سوزد، زیرا سهمیه واکسن آنها کنار گذاشته شده است حالا اگر الان نیامدند و هفته دیگر آمدند، سهمیه‌شان محفوظ است.

این در حالی است که از این هفته برای افراد بالای ۷۵ سال واکسیناسیون کرونا شروع می‌شود، اما به این معنا نیست که افراد بالای ۸۰ سال که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند دیگر قرار نیست واکسن بگیرند؛ در تمام شهر‌ها با افراد بالای ۸۰ سال تماس گرفته و یا پیامک ارسال می‌شود تا برای تزریق واکسن کرونا به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

رئیسی همچنین از واکسیناسیون ۹۰ درصد از کادر درمانی و ۶۰ درصد از افراد بالای ۸۰ سال کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد با واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال تا انتهای خردادماه، تعداد مرگ و میر بر اثر بیماری کرونا تا ۷۵ درصد کاهش یابد، چرا که تاکنون ۷۵ درصد از مرگ و میر‌های این بیماری در کشور مربوط به افراد ۶۰ سال به بالا بوده است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت، سالمندانی که پرونده الکترونیک سلامت ندارند و تاکنون پیامک یا تماس تلفنی با آنها گرفته نشده است می توانند از ساعت دو بعد از ظهر روز شنبه بعد از فعال شدن سامانه سلامت به نشانی salamat.gov.ir برای ثبت نام و ارائه کد ملی و نشانی محل زندگی اقدام کنند. به گفته علیرضا رئیسی، مشکل ما این است که عده‌ای در سامانه ما ثبت نیستند که از قبل اعلام کرده بودیم، این افراد می‌توانند از امروز شنبه در سامانه وزارت بهداشت ثبت‌نام کنند، سپس برایشان پیامک زده می‌شود و می‌توانند برای دریافت واکسن حضور پیدا کنند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه هرگونه تجمع در مراکز باعث شیوع بیماری است از افراد بالای ۸۰ سال درخواست کرده کسانی که به آنها پیامک زده نشد تا پایان هفته صبر کنند. اگر تا پایان هفته آینده کسی به این افراد بالای ۸۰ سال پیامک نزد یا تماس نگرفت، مجدداً وارد سامانه شده و ثبت‌نام کنند. حال اگر باز هم تماسی گرفته نشد که بسیار نادر است، ما مجدداً اعلام می‌کنیم که کجا برای تزریق واکسن مراجعه کنند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره نوع واکسن تزریقی به افراد سالمند، می‌گوید: «تمام واکسن‌هایی که اکنون در سطح کشور ما موجود است، برای تمام گروه‌های سنی مصونیت دارد، بویژه برای افراد ۵۰ سال به بالا که همه واکسن‌های موجود کاملاً مؤثر و کاملاً کم خطر است و هیچ گونه نیازی نیست که فکر کنیم حتماً فلان واکسن را تزریق کنیم و آن یکی را نزنیم.»

رئیسی درباره عوارض واکسن کرونا در کلاب هاوس به خبرنگاران توضیح داد: «هر واکسنی ممکن است یکسری عوارض داشته باشد، اما آنقدر عوارض جدی واکسن کم است که اصلاً قابل گفتن نیست و نهایتاً عوارض جدی یک در ۱۰۰ هزار می‌شود که آن هم در حد کسی است که به بیمارستان رفته و علائم شدید داشته است. این را با عوارض خود کرونا مقایسه کنید. در کرونا از ۱۵ درصد افرادی که بستری می‌شوند، یعنی از هر ۱۰۰ نفر ۱۵ نفر که بستری می‌شوند، خطر مرگ تهدیدشان می‌کند و بسیار زیاد است و گاهی از هر ۱۰ نفری که وارد بیمارستان می‌شوند، حدود دو نفر از بین می‌روند. حال شما این را مقایسه کنید با واکسن که از هر یک میلیون واکسنی که می‌زنیم شاید دو نفر عوارض شدید داشته باشند.»

خبرنگاران سریع‌تر واکسینه شوند
پدرام پاک آیین نماینده مدیران مسئول رسانه‌ها در هیأت نظارت بر مطبوعات و خبرگزاری‌ها، برای واکسیناسیون سریع خبرنگاران به وزیر بهداشت و رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا نامه نوشت. وی افرود: «خبرنگاران برای دریافت واکسن کرونا در اولویت ضروری و همزمان با گروه دوم قرار گیرند تا با حفظ ایمنی خود و منابع خبری‌شان به ایفای وظیفه اطلاع رسانی مبادرت ورزند.»

انجام واکسیناسیون در سوله‌های ورزشی تهران
امیر محسنی مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران نیز گفت: «با دستور شهردار تهران و در جهت تسهیل انجام واکسیناسیون گروه‌های هدف در پایتخت، ۲۲ سوله ورزشی در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار می‌گیرد.» گفتنی است سازمان ورزش شهرداری تهران بیش از ۲۰۰ مجموعه ورزشی و ۵۰ سوله ورزشی الزهرا (س) در اختیار دارد که در شرایط قرمز کرونا غیر فعال یا نیمه فعال است و می‌تواند در مواقع لزوم به کمک دستگاه‌های مدیریت کرونا درآید.

شناسایی مواردی از کرونای هندی در سه استان
وزیر بهداشت گفت در شمال استان آذربایجان‌غربی در ماکو و شوط در مجموعه‌ای که توسط کارگران هندی اداره می‌شد، حداقل ۱۰ مورد ویروس هیبرید هندی کالیفرنیایی مشاهده شده است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما سعید نمکی افزود: «این ویروس در ماه جاری شناسایی شده و به سرعت خودش را به استان آذربایجان غربی رسانده؛ متأسفانه این ویروس در استان یزد هم در یک کارخانه فولاد که هم کارگر هندی و هم ایرانی داشت دیده شد، تمام این افراد در قرنطینه هستند.»

همچنین در استان قم نیز ۳ مورد کرونای هندی شناسایی و تحت قرنطینه قرار گرفتند.
وزیر بهداشت گفت: «در استان هرمزگان سه نمونه ویروس آفریقای جنوبی مشاهده شده که این سه نمونه به صورت قطعی به ۵ مورد افزایش یافته و سی مورد نیز مشکوک، اما قریب به یقین مشاهده شده است که در کل ۳۵ تا ۳۸ مورد جدید در استان هرمزگان ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی مشاهده شده است.»

منبع: روزنامه ایران

آخرین اخبار اقتصادی را از کانال تلگرامی تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.