تجارتنیوز گزارش میدهد:
تخت خالی نیست! / بستری بیماران کرونایی روی صندلی!
۴۵ هزار تخت بیمارستانی به بیماران کرونایی خدمات میدهد اما همچنان تخت خالی نیست و در برخی از بیمارستانها، بیماران یا باید ساعتها در انتظار تخت خالی بمانند یا امیدوار باشند که روی صندلیهای انتظار پذیرش شوند.
به گزارش تجارتنیوز ، آمار فوتیهای کرونا از مرز ۹۰ هزار نفر گذشته. طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۵ هزار ابتلای جدید به کرونا ثبت شده و ۲۷۰ نفر بر اثر کرونا جان باختهاند. تحت خالی نیست و آنگونه که معاون درمان وزیر بهداشت گفته تعداد بستریهای روزانه بیش از ترخیص است.
سویه جدید دلتا موج پنجم کرونا در ایران را به یک کابوس تبدیل کرده است. تعداد مبتلایان افزایش یافته و تعداد فوتیها در حال زدن رکوردهای جدید است.
گزارشهای میدانی نشان میدهد برخی از بیماران باید ساعتها از این بیمارستان به آن بیمارستان بروند دنبال تخت خالی. پرسنل یکی از بیمارستانها تاکید میکند که «بیمار را به هر بیمارستانی که بردید همانجا نگه دارید. شاید نهایتا مجبور شوند که بیمار را بستری کنند. یا در اورژانس یا داخل حیاط و یا در راهرو و روی صندلیهای آن.»
اپراتور ۶۰۷۰ هم همین توصیه را دارد. میگوید در کل تهران یک تخت خالی نیست. «بیمارتان در اورژانس هر بیمارستانی هست همانجا بمانید.» گویا خارج کردن بیمار از بیمارستان فقط سوزاندن زمان است. چون حداقل میتوان امیدوار بود که با ماندن در اورژانس یک بیمارستان، بیمار ویزیت شود و داروهای اولیه را بگیرد.
پذیرش روی صندلی!
اما کمبود تخت فقط مربوط به تهران نیست. در دیگر شهرها هم تخت خالی پیدا نمیشود. همراه یکی از بیماران میگوید کل قائمشهر و شهرهای اطراف را گشتهاند. از صبح تا شب و حتی یک تخت خالی هم پیدا نکردهاند. نهایتا نیمههای شب بیمار را روی صندلی راهرو پذیرش کردهاند. قرار است بیمار همانجا بماند. یا تخت خالی میشود یا بیمار بهبود پیدا میکند و مرخص میشود. این صندلی هم با سفارش و توصیه پیدا شده نه به سادگی!
فرد دیگری میگوید همسرش را در کانکس داخل حیاط بیمارستان بستری کردهاند. هنوز خوب نشده اما دیروز ترخیص شده چون باید جا برای بیماران دیگر هم باشد.
مردم از تماس با ۶۰۷۰ و سر زدن به بیمارستانها برای پیدا کردن تخت خالی ناامید شدهاند. برخی در فضای مجازی دنبال تخت خالی میگردند و برخی دیگر از طریق تماس با دوستان و افرادی که ممکن است در بیمارستان آشنایی داشته باشند.
فاطمه سرپرستار بخش آیسییو یکی از بیمارستانهای بزرگ تهران است. میگوید هفته قبل دو برادرم کرونا گرفتند و باید بستری میشدند. حتی برای آنها هم نتوانستم تخت پیدا کنم. چون تخت خالی نیست.
داروخانههای شلوغ و داروی گران!
اما ماجرای کرونا به همین جا ختم نمیشود. صف داروخانهها از صف بیمارستان هم طولانیتر است. همراهان بیمار باید ساعتها در صف بمانند تا ببینند آیا داروخانه داروی تجویز شده را دارد یا نه.
شرایط داروخانههای خاص مانند ۱۳ آبان و ۲۹ فروردین از این هم بدتر است. داخل داروخانه پر از بیمار است. بدون رعایت فاصله و همه در جستجوی داروهایی که یا نیست و یا اگر هست گران است.
سمیرا میگوید برادرم را دیروز برای بستری به بیمارستان بردیم. اول کل کرج را گشتیم و بعد کل تهران را. تخت خالی پیدا نکردیم. آخر سر دکتر رضایت داد که دستگاه اکسیژن بخریم و بیمار را داخل خانه بستری کنیم. بیمارستان گفته خودتان داروها را پیدا کنید. از دیروز دنبال داروییم. همه جا را گشتهایم. به هر کسی که میشناختیم زنگ زدهایم. دارو را خیلی سخت پیدا کردیم.
برخی دیگر هم در فضای مجازی از سختیهای خرید دارو خبر دادهاند. اینکه هر روز چند ساعت باید در صف خرید دارو بمانند. آن هم در داروخانههای شلوغی که نه فاصله رعایت میشود و نه تهویه مناسب دارد. اگر بیمار هم نباشی، اینجا حتما به لیست بیماران اضافه میشوید.
حیرت جهان از مدیریت ما!
با این همه، روند واکسیناسیون در کشور همچنان کند است. وزیر بهداشت هفته قبل وعده داده بود که از ابتدای هفته جاری، تزریق واکسن چندین گروه را آغاز کند. گروههایی مانند اساتید دانشگاه، خبرنگاران، رانندگان تاکسی، زندانیان و کارمندان بانکها را.
اما بررسیهای تجارتنیوز نشان میدهد وزارت بهداشت به حدود ۱۶/۵ میلیون دز واکسن برای واکسیناسیون همه گروههای در صف نیاز دارد. اما تنها یک و نیم میلیون دز واکسن در کشور وجود دارد. به عبارتی وعدههای وزیر ۱۱ برابر واکسنهای موجود در کشور است.
البته نمکی مدعی است که جهان از شیوه مدیریت کرونای ایران حیرتزده شده. او بار قبل در نامهای به وزیر بهداشت هند اعلام کرده بود که میتواند تجهیزات و امکانات پزشکی و درمانی برای هند بفرستد. بعد از آن هم مدعی شد که برخی از کشورها از ایران خواستهاند نحوه مدیریت کرونا را بیاموزند.
با این همه، به نظر میرسد نه دولت عزم جدی برای مقابله با کرونا دارد و نه مردم. دولت میگوید مردم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و مردم میگویند دولت باید روند واکسیناسیون را تند کند. چون تا زمانی که همه واکسینه نشوند، مشکل حل نمیشود.
اما در این میان وضعیت برخی از شهرها از وضعیت قرمز هم گذشته. مانند وضعیت مشهد که سازمان نظام پزشکی این شهر وضعیت را فاجعهبار توصیف کرده است.
سازمان نظام پزشکی مشهد با صدور اطلاعیهای اعلام کرده «فاجعهای وحشتناک در مشهد در حال وقوع است، اوضاع کادر درمان غیرقابل توصیف است. کادر درمان علیرغم تزریق دو دز واکسن، شدیدا گرفتار کرونا شدهاند. در مشهد نه تخت هست و نه امکانات درمانی. اگر تا دیروز سالمندان و افراد ضعیف را از دست میدادیم امروز شاهد پرپرشدن جوانان و کودکانمان هستیم.»
نظرات