سنگاندازی وزارت بهداشت پیشپای واردات واکسن توسط بخش خصوصی
به گفته رئیس اتاق تهران، طرح اتاق تهران و بخشخصوصی که با هدف تسریع در واکسیناسیون و قطع اپیدمی کرونا در کشور تهیه شده بود، با کارشکنی از سوی وزارت بهداشت مواجه شد.
به گزارش تجارتنیوز ، مسعود خوانساری، در هفتاد و دومین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی استان تهران، گفت: طی آذر سال گذشته و پس از آنکه دولت و وزارت بهداشت اعلام کرد که به دلیل تحریمها، امکان واردات واکسن کرونا وجود ندارد، شرکتهای عضو اتاق بازرگانی تهران آمادگی خود را برای واردات و تامین واکسن موردنیاز کشور و تحویل آن به وزارت بهداشت اعلام کردند اما از سوی دولت مجوزی برای واردات داده نشد.
درخواستها از سوی وزارت بهداشت بیپاسخ ماند
وی افزود: اتاق تهران طی هفته نخست فروردین امسال بار دیگر آمادگی شرکتهای بخشخصوصی عضو این اتاق برای واردات شش میلیون دز واکسن کرونا که شامل سه میلیون دز واکسن آسترازنیکا و سه میلیون دز واکسن اسپوتنیک بود اعلام کرد که این بار نیز، درخواستهای ارسال شده به وزارت بهداشت بدون پاسخ ماند و این فرصت نیز برای واکسیناسیون کارگران و کارکنان واحدهای صنعتی و تولیدی در کشور از دست رفت.
خوانساری در همین رابطه تصریح کرد که بنا بر طرح اتاق تهران، بخش خصوصی آماده بود تا شش میلیون دز واکسن خارجی و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی را برای تزریق نیروی انسانی واحدهای تولیدی در کشور، وارد کند و هزینه آن را نیز کارفرمایان متقبل شوند.
اعلام آمادگی دوباره بخش خصوصی برای ورود ۶ میلیون دز واکسن
خوانساری در ادامه، یادآوری کرد که ۱۵ فروردین امسال طی نامهای از سوی اتاق تهران به رئیسجمهور، بهرغم مخالفتهای وزارت بهداشت، بار دیگر آمادگی بخشخصوصی برای واردات شش میلیون دز واکسن کرونا اعلام شد که سرانجام، رئیسجمهور به طور رسمی اعلام کرد که بخشخصوصی میتواند اقدام به واردات واکسن کرونا کند و این در حالی بود که وزیر بهداشت طی همان دوره، در نشست ستاد استانی کرونا در کرمانشاه، با بهکارگیری الفاظی نابهجا، بر مواضع خود پافشاری کرد و مجوز برای واردات واکسن توسط بخشخصوصی را رد کرد.
رئیس اتاق تهران سپس با اشاره به اینکه تاکیدهای رئیسجمهور در نهایت وزارت بهداشت را مجبور کرد تا از مواضع اشتباه خود دست بردارد، افزود: پس از آنکه مجوز واردات واکسن کرونا توسط بخشخصوصی صادر شد، شرکتهای فعال عضو اتاق تهران، سه پروفرما را برای تایید وزارت بهداشت، ارسال کردند که با معطلی از سوی این وزارتخانه مواجه شد.
تاییدیهها دیر صادر شد
وی افزود: سرانجام پس از پیگیری و نامهنگاریهای متعدد، پس از نزدیک به ۴۵ روز از ارسال پروفرمای دوم به وزارت بهداشت، نامه تاییدیه به دست شرکت متقاضی رسید که البته بسیار دیر بود چرا که در آن هنگام، محموله شش میلیون دز واکسن که شرکت ایرانی برای خرید آن با طرف خارجی به توافق رسیده بود، به دلیل فرصتسوزی و معطلی طولانی تایید پروفرما از سوی وزارت بهداشت، به فروش رفت.
خوانساری سپس با اشاره به اینکه طرح اتاق تهران و بخشخصوصی برای واردات شش میلیون دز واکسن کرونا، با ارز نیمایی بود، افزود: بر اساس این طرح، کارفرمایان واحدهای تولیدی متعهد به پرداخت هزینه واکسن پرسنل و کارگران خطوط تولیدی شدند و طبق این طرح، کارگران و کارکنان این واحدها در ازای تزریق واکسن هیچ هزینهای پرداخت نمیکردند و در مجموع نیز ۱۵۰۰ میلیارد تومان از سوی بنگاههای بخشخصوصی برای طرح واکسیناسیون پرسنل خطوط تولید متقبل شد اما با کارشکنیهای صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت، این مهم اتفاق نیفتاد.
رئیس اتاق تهران با بیان اینکه وزارت بهداشت و شخص اول این وزارتخانه، باید پاسخگوی وضع موجود باشد، گفت: تزریق هر دو دز واکسن کرونا، جان یک شهروند ایرانی را نجات میدهد، در حالی که از سال گذشته بخشخصوصی آمادگی خود را برای واردات واکسن اعلام کرده بود و امروز، با توجه به نیاز شدید کشورها به واکسن، تامین آن از هر نوع به سختی امکانپذیر است.
منبع: اتاق بازرگانی
آخرین اخبار کرونا را در صفحه ویروس کرونا در تجارتنیوز بخوانید.
نظرات