آخرین خبر از سفارت ایران در کابل
به گفته سخنگوی وزارت امورخارجه، بر خلاف برخی اخبار منتشره، سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل کاملا باز و فعال است.
به گزارش تجارتنیوز ، سعید خطیبزاده افزود: سرکنسولگری ایران در هرات نیز باز و فعال است.
برخی از رسانههای خبری امروز اعلام کرده بودند که تنها سفارتخانههای روسیه، چین و پاکستان در کابل باقی ماندهاند ( ایسنا ).
اما خطیبزاده گفته است که دیپلماتهای ایرانیدر هرات در سلامت بوده و مشکلی برای رفت و آمد به ایران ندارند، اما به جهت اطمینان ترجیح داده شده فعلا در محل نمایندگی باقی بمانند (تسنیم).
ارتش آلمان تخلیه شهروندان خود را از کابل آغاز کرد
در همین رابطه، به گزارش دویچه وله، آنهگرت کرامپ -کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که ارتش این کشور میخواهد تا جایی که ممکن است «پل هوایی» را که برای انتقال نیروهای آلمانی و همکاران و کارمندان محلی خود ایجاد کرده، حفظ کند.
شامگاه دوشنبه ۱۶ اوت (۲۵ مرداد) یک فروند هواپیمای ترابری A400M نیروی هوایی آلمان ساعاتی دیرتر از برنامه نشست اولیه خود در فرودگاه کابل بر زمین نشست. ابتدا چتربازانی که قرار بوده عملیات نجات را تأمین کنند از این هواپیما خارج شدند.
وزارت دفاع آلمان در توئیتی که در این باره فرستاده اعلام کرده است که چتربازان آلمانی برای نقل و انتقالات بعدی در فرودگاه کابل مستقر شدهاند و در فرودگاه کابل میمانند (عصر ایران).
مسکو: ادعای آمریکا خیالپردازی است
در عین حال، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، ادعای مقامهای آمریکایی مبنی بر دستیابی به اهداف در افغانستان را خیالپردازی خواند.
زاخارووا در واکنش به ادعای مقامهای آمریکایی مبنی بر دستیابی به اهداف در افغانستان گفت: یکی از اهداف اعلام شده از سوی آمریکا در افغانستان بازداشتن گروه طالبان بود.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: مقامهای امریکایی ادعاهای زیادی کردهاند که به اهداف تعیین شده در افغانستان دست یافتهاند. زمانی که مقامهای این کشور به آسانی شروع به تخیلپردازی در مورد اهداف در افغانستان میکنند باید این سوال را پرسید که چه کسی این اهداف را تعیین کرده است (ایرنا).
بایدن: قویاً پای تصمیم خود در قبال افغانستان ایستادهام
جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، نیز شب گذشته از رویکرد دولت خود در قبال افغانستان دفاع کرد.
او در جریان یک سخنرانی، ضمن اشاره به فرار رئیسجمهور اشرف غنی از کشورش و عملکرد ارتش افغانستان در قبال طالبان اعلام کرد که «قویاً پای تصمیم خود در قبال افغانستان ایستادهام» و اینکه «هرگز ماموریت ما در افغانستان ملتسازی نبود.»
او اعتراف کرد که سقوط دولت افغانستان و تسلط طالبان بر کابل بسیار زودتر از آن اتفاق افتاده که دولت آمریکا پیشبینی کرده بود و منجر به ایجاد بحرانی جدید و جدی در این کشور جنگزده شد.
رئیس جمهوری دموکرات ایالات متحده با این وجود همچنان بر تصمیم خود برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان پافشاری کرد و رهبران سیاسی افغانستان و ارتش آن کشور را مقصر دانست که در برابر حملات سریع طالبان ایستادگی نکردهاند و باعث شدند که پس از دو دهه جنگ، بار دیگر طالبان کنترل کشور را در دست بگیرند.
او گفت: «من قویاً پای تصمیم خود در قبال افغانستان ایستادهام. پس از ۲۰ سال [نبرد] آموختم که هیچ زمان مناسبی برای خروج نیروهای آمریکایی وجود ندارد. و به همین دلیل است که ما هنوز در آنجا هستیم. ما خطرات را به روشنی دیده بودیم و برای هر پیامدی برنامهریزی کرده بودیم… اما حقیقت این است که تحولات، سریعتر از آنچه پیشبینی کرده بودیم روی داد.»
این در حالی است که سقوط بدون مقاومت پایتخت و هرج و مرج در فرودگاه بینالمللی کابل و به ویژه انتشار تصاویر سرگردانی و استیصال شهروندان پای پلههای هواپیما و سقوط افرادی که به امید فرار خود را به چرخهای هواپیما چسبانده بودند، افکار عمومی را در سراسر جهان جریحهدار کرده است ( یورونیوز ).
مطالعه متن کامل گزارش رایزنی درباره تشکیل دولت در افغانستان / دفاع بایدن از خروج آمریکا پیشنهاد میشود.
مهمترین اخبار حوزه اجتماعی و سیاسی را در صفحه جامعه تجارتنیوز بخوانید.
نظرات