خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۳۰۶۷۲

ابهامات طرح صیانت از فضای مجازی

ابهامات طرح صیانت از فضای مجازی

به گفته موافقان طرح صیانت، این طرح سعی دارد با تأکید بر احراز هویت معتبر کاربران فضای مجازی و حفظ اطلاعات آن‌ها مطابق با قوانین مصوب شورای عالی فضای مجازی چالش‌های این عرصه را تا حد زیادی از بین ببرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، کمیسیون مشترک صیانت در حال بررسی طرح «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» موسوم به «طرح صیانت» از حقوق کاربران فضای مجازی است، طرحی که به گفته موافقان خود سعی دارد با تأکید بر احراز هویت معتبر کاربران فضای مجازی و حفظ اطلاعات آن‌ها مطابق با قوانین مصوب شورای عالی فضای مجازی چالش‌های این عرصه را تا حد زیادی مرتفع کند.

طرح پر ماجرایی که مجلس یازدهم در مردادماه سال جاری با بررسی آن براساس اصل ۸۵ قانون اساسی که به کمیسیون داخلی مجلس اختیار وضع قوانین را به شرط اضطرار تفویض می‌کرد، رأی مثبت داد و تنها چند روز بعد و پس از شدت گرفتن اعتراض کاربران فضای مجازی، کارشناسان و صاحبان مشاغل اینترنتی بار دیگر با ارائه یک طرح جدید، «طرح صیانت» را از کمیسیون اصل ۸۵ خارج و رأی به رسیدگی عادی آن در یک کمیسیون ویژه با حضور نمایندگانی از کمیسیون‌های فرهنگی، صنایع و معادن، آموزش و تحقیقات، اقتصادی، و برنامه ‌و بودجه داد.

اگر چه سه ماه پیش رضا تقی‌پور، رئیس کمیسیون ویژه بررسی این طرح در مجلس شورای اسلامی گفته بود جو روانی علیه طرح «صیانت از فضای مجازی» که نام آن اکنون به طرح «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» تغییر یافته، هنوز معطوف به بندهایی از این طرح است که اکنون حذف شده، اما توجه به برخی بندها مانند آخرین نسخه ویرایش شده این طرح که در بهمن‌ماه جاری منتشر شد، هنوز هم به برخی نگرانی‌ها نسبت به سرنوشت اجرای آن دامن می‌زند، طرحی که در نخستین روز زمستان امسال با نامه مرکز پژوهش‌های مجلس برای رفع اشکالات متعدد و خلاف قانون اساسی مجدد به کمیسیون ارجاع شد و به گفته فلاحی، عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی قرار است کلیات آن هفته جاری در کمیسیون مشترک بررسی و پس از تصویب به جزئیات آن پرداخته می‌شود.

گفتگو با نماینده مردم اصفهان درمورد ابهامات این طرح

در آستانه رأی‌گیری مجدد این طرح با حجت‌الاسلام حسین میرزایی، نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات و برخی ابهامات این طرح با وی گفت‌وگو پرداخته شد.

نظر شما درباره ویرایش جدید طرح صیانت از فضای مجازی در کمیسیون ویژه بررسی این طرح در مجلس چیست؟

ما طرح صیانت نداریم، طرح حمایت از حقوق کاربران داریم؛ طرح صیانت بیست ماده داشت و یک سال و نیم پیش مطرح شد، اکنون تغییر و تحول بسیاری در آن به وجود آمده و به یک طرح ۳۴ ماده‌ای به نام طرح حمایت از حقوق کاربران تبدیل شده است. متأسفانه در فضای مجازی آن طرح ۲۰ ماده قبلی را مطرح کردند و با آن چیزی که در ذهن خود بافته بودند دشمنی کردند، این طرح جدیدی نبود، منتها در برخی رسانه‌ها به جای اینکه در فضای رسانه‌ای این طرحی که در مجلس مطرح شده را عنوان کنند، طرحی که در مجلس دهم مطرح شده بود را عنوان کرده و روی صحنه آوردند.

چه زمانی این طرح به قانون تبدیل می‌شود؟

اکنون کمیسیون مشترک تشکیل شده و نمایندگان در این کمیسیون در حال بررسی کلیات و جزییات آن هستند که به زودی به ثمر خواهد رسید. همچنین در این قانون ضمن اینکه از توان رقبای پلتفرم‌هایی که امروز در کشور از ضریب نفوذ بالایی برخوردار هستند، استفاده خواهیم کرد، برای اینکه خدمات با کیفیت، متنوع و ارزان در اختیار مردم خود قرار بدهیم و با این کار در واقع رقبا را وارد رقابت می‌کنیم تا منافع خود را در اختیار مردم قرار دهند، با حمایت قانونی و اقتصادی نسبت به دانشمندان خود و شرکت‌های دانش‌بنیان فضایی را فراهم می‌کنیم تا ظرف چند سال شرکت‌های دانش بنیان داخلی هم بتوانند به نرم‌افزارهایی دست یابند که خدمات آنها نه تنها از جهت تنوع و کیفیت مشابه خارجی، بلکه بهتر و از نظر قیمت بسیار ارزان‌تر باشد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.