تجارتنیوز گزارش میدهد:
۹۰ درصد مبتلایان جدید کرونا بدون علامت هستند / کدام واکسنها کارآیی بالاتری دارند؟
مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست میگوید: «بیش از ۹۰ درصد مبتلایان در زیرسویه جدید کرونا، هیچ علامتی ندارند. اگر همین امروز تمام موارد انتقال و ابتلا را متوقف کنیم، شهریور موارد مرگ کاهش مییابد.»
به گزارش تجارتنیوز ، موارد ابتلا به کرونا به حدود ۱۰ هزار نفر نزدیک شد. فوتیهای روزانه کرونا هم به بیش از ۷۰ نفر رسید. آنطور که متخصصان میگویند در روزهای پیش رو، روند ابتلا و فوتیها همچنان افزایشی است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون حدود ۳۰ میلیون نفر دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند. یعنی حدود نیمی از کسانی که دز دوم را گرفتهاند. ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور که واکسن کرونا نزدهاند.
مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست به تجارتنیوز میگوید: «اگرچه کشندگی سویه جدید کرونا حدود ۱۰۰ برابر کمتر از ویروس اولیه کروناست، اما احتمال سه رقمی شدن فوتیهای کرونا وجود دارد. البته انتظار نداریم تعداد فوتیها به اندازه موج پنجم باشد.»
یونسیان میگوید: «تعداد موارد ابتلا در موج هفتم کرونا به اندازهای زیاد است که اگر از هر ۱۰ هزار نفر یک نفر فوت کند، با فرض اینکه ۱۰ میلیون نفر در این موج مبتلا شوند(که عددی دور از ذهن نیست)، با هزار فوتی مواجه میشویم.»
۹۰ درصد مبتلایان سویه جدید بدون علامت هستند
این اپیدمیولوژیست میگوید: «نکته مهم برای زیرسویه جدید کرونا این است که تعداد زیادی از مبتلایان بدون علامت هستند. کسانی که بدون علامت هستند با افراد دیگری ارتباط میگیرند که حساسیت شدید داشته باشند و به فرم شدید بیماری مبتلا شوند.»
او ادامه میدهد: «ما با تعدادی بیمار مواجه هستیم که میگویند با بیماران در ارتباط نبودند و جایی هم نرفتند، واکسن هم دریافت کردهاند اما باز هم مبتلا شدند. ضمن اینکه بارها گفتهایم که هیچ واکسنی به صورت ۱۰۰ درصدی ایمنی ایجاد نمیکند ولی احتمال ابتلا به فرم شدید بیماری بسیار کمتر میشود.»
یونسیان میگوید: «بیش از ۹۰ درصد مبتلایان در زیرسویه جدید کرونا، هیچ علامتی ندارند. فارغ از اینکه علامت بیماری را داشته باشیم یا نه، باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم.»
موج هفتم کرونا چه زمانی تمام میشود؟
با توجه به روند ابتلا و فوتی در روزهای اخیر، موج هفتم کرونا چه زمانی تمام میشود؟ یونسیان در این مورد میگوید: «اگر همه موارد پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم، موارد فوتی در هفتههای آینده کاهشی میشود.»
او میگوید: «نکته مهم دیگر این است اگر همین امروز تمام موارد انتقال و ابتلا را متوقف کنیم، دو تا چهار هفته دیگر شاهد کاهش موارد مرگ کاهش باشیم. یعنی اگر متوقف شود، شهریور روند مرگ کاهشی میشود.»
این اپیدمیولوژیست میگوید: «در هفته پیش رو که عزاداریها را داریم و تجمعات انسانی در برخی مواقع هم در فضای سربسته زیاد میشود، انتظار کاهش موارد فوتی کرونا دور از ذهن است.»
اما آیا ابتلا به سویههای قبلی کرونا، در برابر زیرسویه جدید ایمنی ایجاد میکند؟ یونسیان در این مورد میگوید: «به طور کلی ایمنی حاصل از ابتلا به سویههای قبلی در برابر سویه جدید کمتر است.»
او میگوید: «واکسنهایی که در سویههای قبلی ساخته شد، ایمنی کمتری در برابر سویههای جدیدتر دارند. البته به معنای این نیست که واکسیناسیون فایده ندارد. واکسن از ابتلا به فرم شدید بیماری در سویههای دیگر بیش از ۹۰ درصد پیشگیری میکند.»
کدام واکسنها در ایران کارآیی بالاتری دارند؟
یونسیان میگوید: «به طور کلی همه واکسنهای داخلی و خارجی در برابر پیشگیری از بیماری شدید، خوب کار میکنند. در واکسنها باید پلتفرم ساخت را در نظر گرفت. بخشی از واکسنها را از ویروس کشته شده، ساختند. این دسته از واکسنها اثربخشی کمتری داشتند. البته به معنای این نیست که نمره قبولی نگرفتند. این واکسنها از فرم شدید بیماری و مرگ کارآیی بالایی دارد، اما در برابر فرمهای سبکتر در حد بستری سرپایی کارآیی زیادی ندارد.»
او ادامه میدهد: «بخشی از واکسنها نیز بر علیه پروتئین خاصی ساخته شدند. این دسته از واکسنهای کارآیی بیشتری دارند. اینکه سبد واکسیناسیون کرونا ما مانند برخی کشورها تنوع ندارد، دغدغه جدی نیست.»
همه اینها در حالی است که پیشتر علیرضا شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت، هنوز ۳۰ درصد از جمعیت کشور واکسنی دریافت نکردهاند. (فارس)
نظرات