فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۳۲۵۰۵

زمستان؛ شروع موج جدید آنفلوآنزا و کرونا

زمستان؛ شروع موج جدید آنفلوآنزا و کرونا

یک اپیدمیولوژیست نسبت به تشدید شیوع دو ویروس آنفلوآنزا و کرونا در زمستان هشدار داد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، یک اپیدمیولوژیست گفت: وضعیت ابتلا به دو ویروس آنفلوآنزا و کرونا در کشور در حال حاضر به‌طور کلی رو به کاهش است. روند سالانه بیماری‌های حاد تنفسی در کشور هم امسال زودتر آغاز شد و هم طبعا زودتر رو به کاهش می‌گذارد. البته این‌طور نیست که شرایط شهریورماه را داشته باشیم، اما رو به کاهش گذاشته است.

بابک عشرتی افزود: آنفلوآنزایی که امسال با آن مواجه بودیم، سویه‌های قدیمی H1N1 و بخشی هم H3N2 بود. بر این اساس امسال در ابتلا به آنفلوآنزا با سویه عجیب و جدیدی درگیر نبودیم و می‌توان گفت که تقریبا شرایط مانند سال‌های قبل از کرونا بوده است. منتها امسال یک ویژگی که در اپیدمی آنفلوآنزا وجود داشت، این بود که علائم تنفسی را در کودکان بیشتر شاهد بودیم، اما به لحاظ تعداد و روند، تقریبا شرایط مانند قبل از کرونا بود.

ابتلا به ویروس کرونا در زمستان افزایش می‌یابد؟

عشرتی درباره احتمال مواجه شدن با موج دیگری از ویروس آنفلوآنزا یا کرونا در زمستان، گفت: احتمال اینکه مجددا در زمستان هم در زمینه آنفلوآنزا و به‌ویژه در کرونا افزایش موارد را داشته باشیم، وجود دارد. باید توجه کرد که به‌طور کلی وقتی سطح ایمنی جامعه نسبت به ویروسی کاهش می‌یابد، مردم جامعه نسبت به آن ویروس حساس می‌شوند و در نتیجه احتمال ابتلایشان بالا می‌رود. بر همین اساس هم احتمال دارد که در بیماری کرونا در زمستان افزایش موارد را داشته باشیم.

وی درباره امکان افزایش مرگ‌های کرونایی در زمستان نیز گفت: این موضوع به سویه در گردش کرونا بستگی دارد و اگر سویه جدیدی با کشندگی بالاتر شیوع یابد، امکان افزایش موارد مرگ هم وجود دارد؛ اما فعلا انواعی از اُمیکرون به‌عنوان سویه مهم و غالب در دنیا شناخته می‌شود. فعلا هم با جهش خطرناکی مواجه نبودیم، اما نباید فراموش کنیم که جهش‌های کرونا زیاد است و ممکن است به سمت خطرناک شدن پیش رود یا اینکه به سمت خفیف‌ شدن پیش رود.

نحوه تشخیص ویروس کرونا از آنفلوآنزا

این اپیدمیولوژیست درباره نحوه افتراق کرونا و آنفلوآنزا گفت: به لحاظ بالینی نمی‌توان کرونا را از آنفلوآنزا افتراق داد و به‌طور دقیق با آزمایش و تست PCR است که مشخص می‌شود که فردی به کرونا مبتلاست یا آنفلوآنزا. در عین حال هر دو بیماری علائم تنفسی دارند. در سویه اُمیکرون کرونا علائم عمدتا گلودرد، سرفه و آبریزش‌بینی است و در آنفلوآنزا هم همین علائم وجود دارد. البته ممکن است بدن درد در آنفلوآنزا بیشتر و در کرونا کمتر باشد. در عین حال اگر قسمت‌های تحتانی دستگاه تنفس گرفتار شود، تب و لرز و سرفه شدیدتر و حال عمومی بیمار بدتر می‌شود.

بابک عشرتی درباره مدت زمان مراقبت برای عدم انتقال بیماری به دیگران، گفت: بیماران باید تا سه روز بعد از زمان از بین رفتن علائم مراقبت کنند. البته عمده میزان عفونت‌زایی با قطع شدن علائم برطرف می‌شود و اگر بیماران تا سه روز بعد از رفع علائم هم استراحت کرده و مراقبت کنند، کاملا می‌توان مطمئن بود که بیماری را به دیگران منتقل نمی‌کنند.

شرایط تجویز و مصرف آنتی‌بیوتیک و دگزامتازون

عشرتی تاکید کرد: از مردم خواهش می‌کنم که به صرف سرماخوردگی، گلودرد، آبریزش بینی و حتی سرفه، آنتی‌بیوتیک را به‌صورت خودسرانه مصرف نکنند. هیچ یک از این موارد دلیلی بر مصرف آنتی‌بیوتیک نیست. زیرا عمده بیماری‌های حاد تنفسی که اکنون با آن مواجهیم، ویروسی است و در شرایط عادی همین که فرد استراحت کند، مایعات بخورد و تب‌بُر بخورد، کفایت می‌کند و نیازی به آنتی‌بیوتیک نیست. باید توجه کرد که مصرف بی‌مورد آنتی‌بیوتیک، خطرش بسیار بیشتر است و می‌تواند منجر به مقاومت آنتی‌بیوتیکی شده و با میکروب‌های عجیب و غریب که درمان‌های سختی دارند، ‌ مواجه شویم. بنابراین خواهشم این است که مردم از پزشک درخواست آنتی‌بیوتیک نکنند. آنتی‌بیوتیک فقط در بیماری‌های میکروبی و آن هم در شرایط خاص خودش تجویز می‌شود.

وی گفت: در عین حال تجویز دارویی مانند دگزامتازون هم در شرایط سبک و سرپایی ابتلا به بیماری درست نیست. در ظاهر مصرف دگزامتازون آب روی آتش ریختن است، اما این دارو جزو کورتون‌هاست و مشکلات خاص خودش را دارد. اصلا دگزامتازون دارویی بیمارستانی است و در حوزه سرپایی خیلی درست نیست که استفاده شود.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار