اینترنت بدون فیلتر برای اساتید دانشگاهها فعال میشود
معاون حقوقی وزارت علوم از مسئولان دانشگاهها خواست تا اسامی اساتید خود را برای دسترسی به اینترنت بدون فیلترینگ اعلام کنند.
به گزارش تجارتنیوز ، حدود 5 ماه از محدودیت و فیلترینگ اینترنت در ایران میگذرد و این در حالی است که این موضوع باعث شده تا مشکلات زیادی برای مشاغل و کسب و کارها ایجاد شود.
معاون حقوقی وزارت علوم در نامهای از روسای دانشگاهها و پژوهشگاهها خواست لیست اعضای هیئت علمی خود را برای دسترسی به اینترنت باز به این معاونت ارسال کنند.
مرتضی فرخی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم تحقیقات و فناوری در خصوص دسترسی اعضای هیات علمی دانشگاهها به اینترنت بدون فیلترینگ نامهای به روسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری ارسال کرد که به شرح زیر است:
با عنایت به مصوبه یکصد و بیست و نهمین جلسه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه دستور فرمایید نسبت به تهیه لیست اعضای محترم هیئت علمی آن موسسه براساس فرم پیوست در قالب فایل اکسل جهت دسترسی به اینترنت باز به منظور استفاده از سکوها و تارنماهای بین المللی با محتوای علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری به قید فوریت جهت اقدامات بعدی به این معاونت ارسال فرمایید.
رفع فیلترینگ در مجلس تصویب میشود؟
تعدادی از نمایندگان مجلس به تازگی خواستار رفع فیلترینگ شدهاند، چراکه به عقیده آنها ادامه این روند میتواند زندگی روزمره مردم و کسبوکارها تحت شعاع قرار داده و خسارتهای جبران ناپذیری را برای آنها به بار بیاورد.
حدود 4 ماه از اعمال محدودیت در اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی محبوب میگذرد، اما برخلاف چیزی که سیاستگذاران انتظار داشتند که با فیلترینگ مردم شبکههای داخلی را جایگزین پلتفرمهای خارجی کنند؛ چنین اتفاقی رخ نداد و ضربههای فیلترینگ بر بدنه زندگی مردم و فعالیت کسبوکارها همچنان ادامه دارد.
حالا به نظر میرسد که با ادامه این روند، تعدادی از نمایندگان مجلس خواستار رفع فیلترینگ هستند و این اقدام را نتیجهبخش نمیدانند. بهطوری که هفته گذشته رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال هم در نامهای به رئیس جمهوری فیلترینگ بلند مدت را به ضرر کسبوکارها و کاربران دانست و آن را با مغایر با اصل 79 قانون اساسی خواند.
محدودیت اینترنت تنها تا 30 روز مجاز است
در این نامه به این نکته اشاره شده که براساس اصل هفتادونهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، محدودیت بر اینترنت میتواند حداکثر 30 روز ادامه یابد و ادامه این محدودیتها بدون طی سازوکارهای مردمسالارانه تعبیه شده در قانون اساسی از جمله صلاحیت انحصاری مجلس شورای اسلامی در تصویب اعمال محدودیتهای ضروری، آن هم به صورت موقت (اصل ۷۹ قانون اساسی) و همچنین بدون اقناع صحیح و جلب همراهی و همدلی مردم و بدون کسب تکلیف از مجلس شورای اسلامی عمل و اقدامی غیرقانونی است.
با این حال، آنطور که وضعیت اینترنت کشور نشان میدهد، تاکنون مسئولان قصدی برای رفع فیلترینگ دو شبکه اجتماعی اینستاگرام و کاهش محدودیتهای اینترنت ندارند.
منبع: اقتصادنیوز
نظرات