شرایط جدید بررسی مجدد رتبه بندی معلمان چیست؟
در جریان بررسی رتبه بندی معلمان قرار است اعتراضات به طور جدی بررسی شود و برخی افراد ممکن است با کاهش رتبه از معلمی به شغل اداری کاهش رتبه پیدا کنند.
به گزارش تجارتنیوز ، سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اعتراضات به رتبهبندی با جدیت بررسی میشود، گفت: رتبههای اعطا شده بهویژه رتبههای ۴ و ۵ بررسی میشود.
رضا مراد صحرایی سرپرست وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی "صف اول" درباره مشکلات رتبهبندی معلمان اظهار کرد: تاثیر مدرک تحصیلی و سابقه در رتبهبندی معلمان کمتر از 10 درصد است.
وی افزود: بیش از 40 هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبهبندی اختصاص یافته است و هماکنون با نگاه حمایت از معلمان در حال بررسی اعتراضات به رتبهبندی هستیم و بیش از 200 هزار نفر به رتبه خود اعتراض دارند و 70 درصد نیز از رتبههای خود رضایت دارند.
جزئیات شرایط رتبه بندی معلمان
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: فردی که اکنون رتبه یک را کسب کرده است، سه سال آینده باید این رتبه را احراز کند و بر این اساس یا ارتقا یافته یا رتبهاش تنزل مییابد و اگر دو بار تنزل رتبه داشت از شغل معلمی به اداری منتقل میشود.
صحرایی ادامه داد: در جریان رتبهبندی ، نخستین فردی که به معلمان امتیاز میدهد، مدیر مدرسه است و پس از آن مدیر منطقه اما موضوع شیوه امتیاز دادن برای آنها به خوبی جا نیفتاده است.
وی افزود: ممکن است، معلمی 900 امتیاز در رتبهبندی داشته باشد؛ به عنوان مثال در شایستگیهای عمومی 120 امتیاز کسب کرده باشد و در شایستگیهای حرفه ای و تخصصی امتیاز بالاتر، اما نکته مهم این است که باید در هر شایستگی، کف امتیاز را کسب کرده باشند و اگر این اتفاق نیفتاد در هر شایستگی که کف امتیاز را کسب کردند، در مجموع امتیاز آن برای فرد محسوب میشود.
صحرایی بیان کرد: فرصت بارگذاری مدارک جدید در بخشهایی از رتبهبندی که معلمان به آن اعتراض داشتند، فراهم شد همچنین 45 هزار معلم رتبه ندارند و 35 هزار نفر رتبه خود را مشاهده میکنند اما سامانه برای آنها بسته است که این افراد تا پایان اردیبهشت تعیین تکلیف میشوند.
امکان تنزل رتبه بندی معلمان بعد از بررسی اعتراضات
سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اعتراضات به رتبهبندی کاملا جدی بررسی میشود و ممکن است رتبه برخی افراد تنزل یابد البته امیدوارم، رتبه هیچ فردی کاهش نیابد و اعلام کردم اگر رتبه برخی افراد تنزل داشت، آن را نگه دارند تا هماهنگیهای لازم در کمیسیونها انجام شود.
وی افزود: کارگروه نظارت و ارزیابی رتبههای اعطا شده به معلمان را بررسی میکند تا مشخص شود بهویژه در رتبههای 4 و 5 تا چه اندازه رتبههای اعطا شده دقیق است.
صحرایی متذکر شد: یکی از اشکالات قانون رتبهبندی معلمان این است که برای رتبه بندی سقف بودجه تعیین کرده است، آموزش و پرورش اعلام کرد، هر فردی باید رتبه خود را بگیرد بنابراین نیاز به بودجه افزایش یافت و در اینجا بین آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه اختلاف ایجاد شد و با دستور رئیس جمهور برای رتبهبندی 5 هزار میلیارد تومان اضافهتر پرداخت شد.
میزان آموزش برای توانمندسازی معلمان چقدر است؟
وی با اشاره به اینکه تا پایان اردیبهشت تعیین رتبهها انجام خواهد شد و نتایج اعتراضات تا پایان شهریور اعلام خواهد شد، گفت: امسال هر معلمی حداقل 50 ساعت آموزش با هدف توانمندسازی دریافت خواهد کرد البته مطلوب ما 200 ساعت آموزش است، نیمی از این آموزش باید حضوری و نیمی دیگر تعاملی باشد. آموزش های ضمن خدمت معلمان تقریبا رها شده بود و در هر شهر گروههای آموزشی داریم که بهترین معلمان در آنجا حضور دارند و میتوانند در آموزش معلمان مشارکت کنند.
منبع: تسنیم
نظرات