فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۶۶۳۳

واکنش وزارت بهداشت به نابینا شدن ۹ بیمار: خطای پزشکی نبوده است

واکنش وزارت بهداشت به نابینا شدن 9 بیمار: خطای پزشکی نبوده است

جانشین وزیر بهداشت درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان چشم پزشکی نگاه گفت: این مربوط به ۱۷ مهرماه بوده و این مساله خطای انسانی است اما پزشک مقصر نبوده است.

به گزارش تجارت نیوز،

علی جعفریان، مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت امروز در نشست خبری در خصوص میزان پرداخت از جیب مردم در مراکز درمانی گفت: برای بیماران تحت پوشش بیمه ۱۰ درصد و معمولا بین ۳۰ تا ۵۰ درصد دریافت می شود.البته دارو و درمان تحت تاثیر نوسانات ارز است و این باعث اختلاف سیستم درمانی می شود.

وی ادامه داد:۴ درصد از جی دی پی به سلامت اختصاص دارد اما این مقدار کمتر است در حالی که در قانون ۷ درصد تعیین شده است.

جانشین وزیر بهداشت افزود: الان وزارت بهداشت ۹۴ همت بدهی دارد.سعی می کنیم در بودجه این را ببینیم و ۸۰ همت به صورت واگذاری سهام به وزارت بهداشت بیاید اما برای کاهش هزینه درمان از جیب مردم به ۳۰ درصد باید تلاش کنیم باید تعرفه ها به دولت برود تا تعیین شود.

جعفریان متذکر شد: در خصوص جابجایی روسای دانشگاه‌ها کار تمام شده و افراد جایگزین به وزیر پیشنهاد شده اما وزیر معتقد است به یک اجماع نسبی و همفکری با استانداران صورت گیرد.

وی درباره هییت امنای دانشگاه‌های پزشکی افزود: مکانیسم انتخاب روسای دانشگاه‌ها مکانیسم درستی نیست و راهش از طریق هیئت امنای است اما پیشنهاد دادیم هیات امنا از خود دانشگاه تعیین شود و باید این هیئت امنا بر دانشگاه اشراف داشته باشد و می تواند رئیس دانشگاه را به وزیر بهداشت پیشنهاد بدهد.

جانشین وزیر بهداشت در خصوص افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی تصریح کرد: در سال ۱۳۶۰، ۱۱۵۱۶ پزشک داشتیم اما در سال ۱۴۰۰ ،تعداد پزشکان به ۱۴۷ هزار نفر رسید یعنی ۱۴.۴ دهم برابر افزایش یافته است.

جعفریان افزود: در هیچ رشته ای این اجبار را نداریم که به فرد بگوییم باید در جایی که ما می گوییم دوره خود را بگذرانید.

وی خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت به معنای واقعی اتفاق افتاده و اکنون ۱۶۶ هزار و  ۹۱۲ پزشک داریم و ۴۷ هزار دندانپزشک داریم، به طوری که در سال ۱۴۲۰ ،۳۵۰ هزار پزشک خواهیم داشت و کمبودی نخواهیم داشت.

جانشین وزیر بهداشت ابراز کرد: تا حدود ۲۰ هزار پزشک عمومی کار طبابت نمی‌کنند و تعدادی مهاجرت کرده و می‌کنند تعداد پزشک به ۱۰ هزار نفر برای پزشکان عمومی ۱۱.۵ و برای متخصص ۷.۵ پزشک است و پزشک زیادی تربیت کردیم.

جعفریان یادآور شد: هزینه آموزش پزشکی هزینه بر و طولانی است و بین ۱۲ تا ۱۵ سال زمان بر است.

جانشین وزیر بهداشت متذکر شد: وزارت بهداشت تا بحال برای آموزش ظرفیت را گسترش داده است و این حرف که نمی خواهند پزشک تربیت کنند حرف درستی نیست.

وی تصریح کرد:افزایش میزان پذیرش دانشجوی پزشکی اکنون به عدد مورد نظر خیلی نزدیک شده و قرار شد در سال ۱۴۰۴ نیز افزایش پیدا کند و بعد برای سه سال ثابت بماند و  بررسی لازم صورت گیرد.

جانشین وزیر بهداشت یادآور شد:ظرفیت پزشکی در چهار سال، دو برابر شده اما چیزی به عنوان زیرساخت اضافه نشده است.

وی با بیان اینکه با کمبود فضا برای دانشجویان پزشکی روبرو هستیم،ابراز کرد:اکنون نسبت استاد به دانشجو وضعیت خوبی نداریم؛ ضمن اینکه در مرحله بالینی نیز به تخت نیازمندیم.

جانشین وزیر بهداشت تاکید کرد:اگر نتوانیم دانشجویان آموزش دیده را نگه داریم از کشور می روند در حالی که ما به آنها نیاز داریم و نباید از جیب مردم هزینه کنیم اما دانشجویان از کشور خارج شوند.

جعفریان افزود: اکنون با دانشجوی موجود، هزینه تحصیل هر سال یک دانشجوی پزشکی ۳۰۰ میلیون تومان است و در کل بیش از ۲ میلیارد تومان هر دانشجو هزینه جاری دارد.

جانشین وزیر بهداشت با بیان اینکه ساخت یک تخت بیمارستانی ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد،افزود: اگر بخواهیم به سرانه ۲۰ پزشک به ۱۰ هزار نفر برسیم باید سهم سلامت را در جی دی پی افزایش دهیم.

جعفریان در خصوص وضعیت دستیاران پزشکی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ر۴۶۲۰ اما ۸۶۱ خالی و در سال ۱۴۰۳، ۵۱۸۱ ظرفیت داشتیم اما ، ۱۳۸۸  نفر خالی است و در رشته های کودکان،طب اورژانس،داخلی وضعیت بسیار نامناسبی داریم.

وی با بیان اینکه ظرفیت های خالی دستیاری موضوعی بحرانی است، گفت: نگرانم در آینده نزدیک در شهرهای متوسط متخصص بیهوشی نداشته باشیم و امسال ۷۵ درصد ظرفیت دستیاری در این رشته خالی است.

جانشین وزیر بهداشت با اشاره به اینکه پرونده الکترونیک سلامت را به معنای واقعی نداریم، افزود: پرونده الکترونیک سلامت سفارشی نیست و بسیار پیچیده است و وزیر بهداشت در حال بررسی این پرونده است که با کارشناسان در حال تبادل نظر است.

جعفریان با اشاره به طرح دارویار، گفت: بودجه آن ۷۰ همت است اما اختصاص پیدا نکرده است.

جانشین وزیر بهداشت درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان چشم پزشکی نگاه گفت: این مربوط به ۱۷ مهرماه سال جاری بوده و یکروز بعد متوجه عفونت چشم بیماران می شوند و کار رسیدگی صورت می گیرد و به این نکته می رسند که در یکی از وسائل آلودگی بوده و به نظر می آید خطای انسانی بروز داده و وسیله مورد استفاده استریل نبوده اما پزشک مقصر نبوده اما الان روند قضایی در حال طی شدن است.

وی اضافه کرد: چنین اتفاقاتی اجتناب ناپذیر هست اما مهم این است که تلاش کنیم این اتفاقات نیفتد.

منبع : فارس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.