قرارداد خرید لکوموتیو زیمنس اجرا نشد
مدیرعامل شرکت راهآهن گفت: یکی از مشکلات امروز کشورمان بحث انتقال فناوری است.
جبارعلی ذاکری، مدیرعامل شرکت راهآهن، در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با بیان اینکه در دهههای گذشته، دانشگاهها در کشور آموزش محور بودند، از این رو نیاز به ایجاد پژوهشکده ضروری بوده و شاهد ایجاد این مجموعهها بودیم، اظهار داشت: در سه دهه اخیر در حوزه آموزشی و پژوهشی شاهد رشد دانشگاههای نسل سوم و شرکتهای دانش بنیان هستیم بطوریکه در حال حاضر ١۴ دانشگاه برتر کشور به سمت جامع محور بودن خیز برداشتند و البته تعمیق این موضوع نیاز به زمان دارد.
وی ادامه داد: در سال ٧۴ برای ادامه تحصیل به دانشگاه پکن رفتم و در بدو ورود شاهد ساختمان بزرگ شرکتهای بزرگ دنیا و برندهای معروف بودیم و ساختمان بزرگ زیمنس در این دانشگاه، مرکز داشت که در این مجموعه نقش پژوهشی ایفا میکرد، دانشجوهای ممتاز را برای انجام کارهای پژوهشی در این مراکز شناسایی میکردند و تمام اقدامات پژوهشی در همان محیط دانشگاه انجام میشد و به همین دلیل است که بین دانشگاه آموزش محور با جامعه محور بسیار تفاوت وجود دارد و ما هم در ایران سالیان سال این موضوع را برای هدفگذاری ١۴ دانشگاه برتر مطرح کردیم.
مدیرعامل شرکت راهآهن گفت: ایده مراکز نوآوری شکل گرفته و در مرکز تحقیقات باید از این ظرفیت استفاده کرد. امروز که یکی از معضلات کشور بخش انرژی است، مرکز تحقیقات راه،مسکن و شهرسازی میتواند موضوع ذخیره انرژی را در قالب ضوابط مطرح کند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز کشورمان بحث انتقال فناوری است، خاطر نشان کرد: همواره بحث انتقال فناوری در کشور مطرح بوده است، بطوریکه در پیوست قرارداد خرید لکوموتیو زیمنس، تولید داخل هم دیده شده اما امروز بخش قابل توجهی از این لکوموتیوها از رده خارج شدند و فناوری انتقال انجام نشد هر چند که در این قرارداد به انتقال فناوری به صورت اسمی و نوشتاری عمل کردیم اما عملیاتی نشد.
نظرات