نگرانی حذف سئو و دیجیتال مارکتینگ با اجرای طرح صیانت
اگر طرح صیانت اجرا شود، شاهد فیلترینگ گوگل خواهیم بود. هنگامی که گوگل فیلتر شود، خدماتی همچون دیجیتال مارکتینگ که یکی از زیرشاخههای اصلی آن سئو است، به صورت کامل از بین خواهد رفت.
طرح صیانت و اجرای آن نگرانی و دغدغه های زیادی را برای تمامی کاربران فضای مجازی در صنفهای مختلف داشته است اما اگر شما متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ هستید چه اتفاقی برای کسب و کارتان خواهد افتاد؟ در این بخش به صورت کامل اطلاعات تکمیلیای در این خصوص در اختیارتان قرار میدهیم تا متوجه این موضوع شوید.
طرح صیانت از فضای مجازی چیست؟
طبق این طرح که طرح صیانت، طرح قانونی حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی است، به دنبال حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی میباشد. بر اساس این طرح مجموعه قوانینی وضع میشود تا فعالیت در پیامرسانها، شبکههای اجتماعی، جستجوگرها، خدمات میزبانی داده و… بر اساس حقوق کاربران اجرا شود.
تا به این جای کار، این طرح مناسب به نظر میرسد اما داستان جدیای که سر و صداهای بسیار زیادی را با خود به همراه داشته است در واقع در ماده دوازدهم این طرح پیشنویس قرار دارد:
(این ماده میگوید که پلتفرمهای پرکاربر خارجی و داخلی برای آن که بتوانند پس از اجرای طرح صیانت به فعالیت خود در ایران ادامه بدهند، موظف به رعایت قوانین خاصی هستند تا بتوانند تأیید کمیسیون مربوطه را کسب کنند اما اگر این پلتفرمها نتوانند تاییده لازم را به دست آورند، وزارت ارتباطات توانایی جریمه، محدود و حذف کردن این پلتفرمها را خواهد داشت.
حذف سئو و دیجیتال مارکتینگ با اجرای طرح صیانت چطور محقق میشود؟
دقت داشته باشید که با فیلترینگ گوگل عملا دسترسی تمامی کاربران ایرانی به این موتور جستجو به صورت کامل قطع خواهد شد و مردم برای دسترسی به اطلاعات، خرید، دانلود موسیقی و…. با مشکلات زیادی روبرو خواهند بود. با فرض این که موتور جستجوی ایرانی بسیار باکیفیت باشد به خاطر این که تمام ابزارهای سئو و گوگل با اجرای طرح صیانت از بین خواهند رفت در نتیجه کنترل و ایجاد کسب و کار جدید بسیار سخت خواهد بود و این موضوع در نهایت باز هم باعث اشتغالزدایی میشود.
بنابراین اگر این طرح اجرا شود، شاهد فیلترینگ گوگل خواهیم بود و به طبع با فیلتر شدن گوگل تمامی کسب و کار های آنلاین، فروشگاههای اینترنتی بزرگ و کوچک و…. تماما از دسترس افراد و کاربران ایرانی به دور خواهد ماند و این موضوع باعث افزایش بیش از پیش افراد بیکار در جامعه خواهد شد.
با این حال هنگامی که گوگل فیلتر شود نیز خدماتی همچون دیجیتال مارکتینگ که یکی از زیرشاخههای اصلی آن سئو است، به صورت کامل از بین خواهد رفت و متخصصان سئو و همچنین دیجیتال مارکتینگها حرفه و صنعت خود را از دست خواهند داد.
حذف سئو چه تاثیری بر روی کسب و کارها خواهد داشت؟
قوانینی که گوگل برای رتبهبندی سایتها در نظر گرفته است، شاخصها و معیارهای متفاوت و البته حق به جانبی را با خود به همراه داشته است و طی این سالها به خوبی با آپدیت نمودن الگوریتمهایش توانسته است درک کاملی از هدف کاربر از جستجو را کسب کند که این اتفاق یک شبه رخ نداده است!
در واقع هنوز اطلاعات تکمیلیای از موتور جستجوی ملی در دسترس نیست و همچنین اطلاعاتی از قوانینی که این موتور برای جستجو استفاده میکند نیز در اختیار نیست تا بتوانیم در این خصوص صحبت کنیم اما آن چیزی که واضح و شفاف است، این است که فیلتر کردن گوگل و به دنبال آن مسدودسازی سرچ کنسول، آنالیتیکس، ایمیل و…. ضربه بسیار بزرگی به کسب و کارها و تیم تحلیل اطلاعات و دادهها خواهد زد که به نوعی جبران آن عملا غیر ممکن خواهد بود.
با حذف سئو چه کسب و کارهایی از بین خواهند رفت:
- تمامی فروشگاههای اینترنتی
- تمامی سایتهای مجلهای و خبری
- تمامی سایتهای حوزه دانلود آهنگ، فیلم و سریال
- تمامی سایتهای حوزه تولید آموزش و دورههای آموزشی
- تمامی سایتهای پزشکی و….
- تمامی متخصصینی که در این حوزه فعالیت میکنند.
- تمامی سایتهای فروش بکلینک، دوره آموزشی سئو، خدمات رپورتاژ آگهی و…
- تمامی مدرسان و متخصصین سئو
- و…
حذف تمامی ابزارهای خارجی برای تحلیل اطلاعات و دادهها در سئو
همانطور که اشاره نمودیم با اجرای طرح صیانت عملا دسترسی کاربران به سرویسهای خارجی مسدود خواهد شد! در دنیای سئو و دیجیتال مارکتینگ برای تحلیل اطلاعات و دادهها نیاز به ابزارهای مختلفی است تا بتوانیم در خصوص آن چه که کاربر به دنبال آن است، اطلاعات کاملتری کسب کنیم تا بتوانیم او را به هدفش نزدیک و نزدیکتر سازیم.
به عنوان مثال برای تحلیل رقبا و استفاده از کلمات کلیدی آنها از ابزاری همچون الکسا استفاده میکردیم که متاسفانه با اجرای طرح صیانت دسترسی به این سایت برای همیشه از دسترس ایرانیها خارج خواهد شد و حتی با فیلترشکن نیز نمیتوان به آن دسترسی داشت.
در موضوع بعد، ابزار بسیار محبوب و پرکاربرد سرچ کنسول که اطلاعات فوقالعادهای در خصوص آن چه کاربر در گوگل به دنبال آن است را در اختیار مدیران سایتها قرار میداد، با اجرای طرح صیانت به صورت کامل از دسترس خارج خواهد شد. مهمترین این ابزارها عبارتند از:
- ابزار تحلیل اطلاعات ماز moz
- ابزار تحلیل اطلاعات ahrefs
- ابزار تحلیل اطلاعات الکسا alexa
- ابزار تحلیل اطلاعات سرچ کنسول
- ابزار تحلیل اطلاعات آنالیتیکس
- و….
چه ابزارهایی پس از اجرای طرح صیانت از دسترس خارج خواهند شد؟
تعداد این ابزارها در زمنیههای مختلف بسیار زیاد است: ابزارهایی همانند ماز، اچرفز، کی ورد تولز، کی ورد پلنر، گوگل ادز، ایمیل، سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس، میل چیمپ و…. از مهمترین ابزارهایی هستند که در دنیای سئو و دیجیتال مارکتینگ از دسترس کاربران خارج خواهد شد و عملا نبود آنها ضربه بزرگی به کسب و کارها و همچنین تیمهای پایهای تحلیل اطلاعات و دادهها و واحد مارکتینگ خواهد داشت. البته این اطلاعاتی که در اختیار شما قرار گرفت برداشتی از صحبتهای آقای محسن طاوسی بود.
چه کسب و کارهایی در حوزه سئو پس از اجرای طرح صیانت از بین خواهند رفت؟
کسب و کارهای زیادی در حوزه دیجیتال مارکتینگ و سئو در حال فعالیت هستند که پس از اجرا و نهایی شدن طرح صیانت میتوان شاهد از بین رفتن آنها بود. این مشاغل به شرح زیر هستند:
- افرادی که وظیفه آنالیز و تحلیل دادهها را بر عهده دارند.
- افرادی که مشغول به بهینهسازی موتور جستجو یا همان علم سئو هستند.
- افرادی که در بحث ایمیل مارکتینگ فعالیت میکنند.
- افراد و سایتهایی که در تبلیغات کلیکی فعالیت دارند.
- افرادی که تبلیغات در شبکههای اجتماعی را بر عهده دارند.
- افرادی که مدیریت شبکههای اجتماعی و تحلیل آن را برعهده دارند.
- افرادی که در ارسال پوش نوتیفیکیشن فعالیت میکنند.
- افرادی که در انتشار رپورتاژ آگهی فعالیت میکنند.
- افرادی که در زیرساختهای کوتاهکنندهی لینک فعالیت دارند.
- افرادی که در ساخت چت آنلاین و… فعالیت میکنند.
- افراد و شرکتهایی که بر روی تبلیغات در گوگل و ادز فعالیت میکنند.
- افرادی که تخصص کافی در بحث آموزش دارند و دورههایی همچون آموزش سئو، آموزش دیجیتال مارکتینگ، آموزش ادز و… را تولید کردهاند.
- افراد و مجموعههایی که در مبحث بکلینک و ساخت آن فعالیت میکنند.
- افراد و مجموعههایی که در بحث آنالیز و تحلیل اطلاعات و دیتاهایی که از سایت استخراج میشود، فعالیت میکنند.
- و….
اجرای طرح صیانت چه تاثیری بر روی اشتغال خواهد داشت؟
با توجه به مفاهیم که در اختیارتان قرار دادیم، مشخص است که اجرای این طرح میتواند باعث نابودی بسیاری از کسب و کارهای آنلاین شود، همچنین به دنبال آن و با حذف شبکههای محبوب اجتماعی همچون اینستاگرام، واتسآپ و… مجدد شاهد از بین رفتن بسیاری از کسب و کارهایی خواهیم بود که با استفاده از این طرح به صورت کامل منبع درآمد آنها دچار مشکل خواهد شد.
در نتیجه نرخ بیکاری به شدت با اجرای این طرح افزایش پیدا خواهد کرد و افرادی که به صورت تخصصی روی زمینههای مختلفی همچون آموزش سایت، سئو، بلاگری و… تمرکز کردهاند و چندین ساله در این حوزه فعالیت میکنند بیکار خواهند شد که در این صورت بهترین کار مهاجرت و یا تغییر شغل این دسته از افراد است. با این حال اما چرا شاهد پافشاری نمایندگان به تصویب طرح صیانت هستیم؟
نظرات