خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۰۴۱۵۰

همایش بوسنی و هرزگوین توسط شرکت بازرگانی جی تی جی

همایش بوسنی و هرزگوین توسط شرکت بازرگانی جی تی جی

در تاریخ ۵ آبان ماه سال ۱۴۰۰ وبینار «تحلیل بازار صادراتی کشور بوسنی و هرزگوین» جهت صادرات کالا به این کشور، تحت عنوان «کمپین صادرات به بوسنی» توسط شرکت بازرگانی جی تی جی برگزار شد.

شناخت بازارهای صادراتی و تحلیل آن، چالش‌های صادرات را به حداقل می‌رساند. در همین راستا در تاریخ ۵ آبان ماه سال ۱۴۰۰ وبینار «تحلیل بازار صادراتی کشور بوسنی و هرزگوین» جهت صادرات کالا به این کشور، تحت عنوان «کمپین صادرات به بوسنی» توسط شرکت بازرگانی جی تی جی برگزار شد.

شرکت بازرگانی گستره تجارت گراهون (شرکت بازرگانی جی تی جی) با هدف تسهیل امور صادرات و واردات کالا و افزایش آگاهی بازرگانان و تجار، کلیه خدمات حوزه بازرگانی را بدون واسطه ارائه می‌دهد. در ادامه به شرح مختصری از این وبینار می‌پردازیم.

نقش شرکت بازرگانی جی تی جی در این وبینار

دکتر مجید کرباسچی، رییس هیئت‌مدیره شرکت گستره تجارت گراهون (جی تی جی) و رئیس اتحادیه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان اصفهان با حضور در این وبینار گفت:

«بر اساس آمار و تحقیقات موجود در حوزه دیجیتال و فناوری اطلاعات، از مواردی که در کشورهای منطقه به خصوص بوسنی مطرح است، بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات به خصوص در حوزه امنیت نرم افزاری، وب، نرم افزار و تولید نرم افزار است.

IMG 20211206 134009 644

ما در ایران یکی از کشورهای outsource شونده هستیم و شرکت‌ها و فریلنسرهای ایرانی در این زمینه توان فعالیت برای سایر کشورها را دارند.

هنگامی که فردی اقدام به درخواست مارکتینگ در حوزه تولید نرم افزار از کشورهای دیگر می‌کند، با چالش‌هایی مانند شناسایی مشتریان روبرو است. مارکتینگ این نوع خدمات مهندسی در مقایسه با سایر خدمات و کالا، ماهیت، سنجش، بازرسی، داوری و قرارداد متفاوتی با انواع تجارت دارد. بنابراین باید از نهادهای مرتبط در آن کشور استفاده کنیم و مشتریان معتبر را شناسایی کنیم.

به طور کل پتانسیل بسیار وسیعی در حوزه نرم افزار و ICT در ایران وجود دارد که روز به روز قدرتمندتر می‌شود. جالب است بدانید که ۱۵ هزار شرکت مجوز دار در حوزه فناوری اطلاعات در بخش خصوصی در ایران وجود دارد. البته شرکت‌های نیمه خصوصی هم در کنار آن‌ها وجود دارند.

اگر سهم عمده‌ای از صادرات را به حوزه نرم افزار اختصاص دهیم، مشاهده می‌کنیم که چه پتانسیل خوبی جهت ورود ارز به کشور وجود دارد. در این حوزه، مشکلات حمل و نقل و گمرک وجود ندارد و به سادگی می‌توان در در این زمینه کار کرد.

اگر بتوان نهادهای صنفی مبدا (ایران) و مقصد (بوسنی و هرزگوین) این خدمات را به هم متصل کرد، می‌توان از این بازار استفاده زیادی کرد. ما در شرکت بازرگانی جی تی جی به این موضوع نگاه ویژه‌ای داشته‌ایم. به طور کل در بحث صادرات، واردات و خدمات در حوزه تجارت توجه ویژه‌ای داریم.»

بوسنی و هرزگوین و واردات کالا از ایران

در ادامه به صحبت‌های جابر وثیق، رایزن اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین می‌پردازیم. وی گفت:

«با توجه به گذشته تاریخ کشور بوسنی و هرزگوین، مردم و دولت‌ مردان این کشور با ایران رابطه خوب و دوستانه‌ای دارند. این رابطه موجب تسهیل ورود شرکت‌ها و محصولات ایرانی به این کشور می‌گردد. باید توجه کرد که بازار کشور بوسنی و هرزگوین، بازار کوچکی است اما دروازه‌ای جهت ورود به کشورهای پیشرفته اروپایی است.

IMG 20211206 134015 351

تا پیش از وقوع پندمیک کرونا، روابط تجاری بوسنی با ایران ۱۲ و نیم میلیون یورو بود؛ که سهم صادرات ایران به بوسنی و هرزگوین، حدود ۱۰ و نیم میلیون یورو بود.

صادرات ایران به بوسنی شامل مواد غذایی، مواد پتروشیمی، تولیدات ساختمانی مثل سنگ، شیرآلات، سرامیک و تجهیزات داخل ساختمانی است. همچنین در حال پیگیری صادرات تجهیزات بیمارستانی از شرکت‌های دانش بنیان به این کشور هستیم. در این کشور زیرساخت‌های لوله کشی و تجهیزات ساختمانی باید نوسازی شود.

شرط صادرات کالای ایرانی به بوسنی، به کیفیت تولید محصولات وابسته است که بتواند وارد بازار این کشور شود.

از مواردی که تجار ایرانی می‌توانند روی آن متمرکز شوند، مواد غذایی و مواد صنعتی مانند قطعات خودرو است. حدود ۸۰ درصد قطعات تولیدی بوسنی به کشورهای دیگر مثل آلمان صادر می‌شود و همه آن‌ها استاندارد اروپایی دارد.

از قراردادهایی که اخیرا با این کشور منعقد نموده‌ایم، ایجاد پارک فناوری در بوسنی است، که دو شهر اعلام آمادگی نمودند که با ما در زمینه پارک فناوری و حضور شرکت‌های دانش بنیان و هایتک ایران در این پارک حضور پیدا کنند و امتیازاتی از سمت میزبانان این شهرها دریافت کنند.»

نقش شرکت‌های بازرگانی در تجارت با بوسنی و هرزگوین

پس از سوال در مورد بازار کشور بوسنی، جابر وثیق اینگونه توضیح می‌دهد:

«در حال حاضر ورود خشکبار به بوسنی از طریق ایران و سایر کشورهای عربی صورت می‌گیرد. کشمش قهوه‌ای ایران در بوسنی با توجه به داشتن طرفداران بسیار، بازار خوبی دارد و برای ورود و بازاریابی صادراتی آن هیچ مشکلی وجود ندارد.

فولاد، گیاهان دارویی و مواد شیمیایی در بوسنی بازار خوبی دارند. زعفران به دلیل گران بودن، و سیمان به دلیل هزینه حمل و نقل در بوسنی بازار خوبی ندارد.

جهت صادرات به بوسنی می‌توان نمونه محصولات ایرانی در بخش‌های مختلف را در نمایشگاه دائمی این کشور قرار داد. با استفاده از این نمایشگاه بازرگانان می‌توانند فقط در بوسنی و کشورهای یوگوسلاوی (کرواسی، اسلوونی، بوسنی و هرزگوین، مونتگرو، کوزوو، صربستان و مقدونیه) کالای خود را صادر کنند.

در صورت تمایل به صادرات کالای ایرانی به بازار اتحادیه اروپا و سایر کشورهای دیگر که تجارت آزاد با بوسنی دارند، محصولات باید در این کشور تولید شوند.

برای کشوری مانند بوسنی، توریست سلامت موضوع مهمی است. هزینه‌ها در بوسنی نسبت به کشورهای اروپایی بسیار مناسبتر است. ما به دنبال این هستیم که یک کلینیک تخصصی، توسط یک سرمایه گذار ایرانی در این کشور با دو شرط که از تجهیزات و پزشکان ایرانی در این کلینیک استفاده شود، ایجاد کنیم.

در حال حاضر ثبت شرکت توسط یک ایرانی در بوسنی و هرزگوین به صورت صد درصد انجام می‌شود و هیچ مشکلی نخواهد داشت.

شرکت‌ها می‌توانند در این کشور کشت زمینی داشته باشند و تولیدات خود را صادر کنند. شرکت‌های تولیدی ایرانی می‌توانند در این کشور با واردات مواد اولیه، تولید انجام دهند و محصولات را به کشورهای اروپایی صادر کنند. تولید کالاهای ایرانی در بوسنی موجب تسهیل صادرات آن‌ها به کشورهای اروپایی می‌شود.»

در ادامه به شرح مختصری از صحبت‌های منصور حجیج، تاجر بوسنیایی می‌پردازیم:

«ما در حال تلاش هستیم که بتوانیم فعالیت تجاری با کشور ایران داشته باشیم؛ و در این راستا برخی مزیت‌های تجاری برای بازرگانان ایرانی فراهم کنیم. در حال حاضر ما درهای بسته‌ای با تجارت چین داریم. همین طور موقعیت ترکیه نتوانسته رقابت تجاری خاصی در کشور بوسنی ایجاد کند.

شرکت‌های ایرانی روابطه دوستانه و تاریخی با بوسنی دارند. پس این فرصت برای شرکت‌های ایرانی فراهم است که بتوانند با ارائه محصولاتی با کیفیت بیشتر و مزیت‌های رقابتی وارد این بازار شوند.

با توجه به اینکه مردم بوسنی، مردم ایران را دوست دارند و در دوران جنگ از دولت جمهوری اسلامی ایران کمک‌هایی را دریافت کردند، از هرگونه روابط تجاری با مردم ایران بسیار استقبال می‌کنند. بازار کشور بوسنی بسیار کوچک است ولی پتانسیل زیادی دارد. در واقع به نحوی پل ورود به بازار اروپا است.»

شرکت بازرگانی جی تی جی خدمات جامعی در حوزه بازرگانی ارائه می‌دهد. ارائه خدمات بازرگانی موجب تسهیل امور بازرگانی و صادرات و واردات کالا می‌شود؛ همچنین زمان انجام امور نیز کاهش می‌یابد. صادرات و واردات کالا از صفر تا صد و بدون واسطه در این شرکت بازرگانی انجام می‌شود. شرکت بازرگانی GTG شعار «با ما مرزی نیست…» را با هدف کمک به تجار و بازرگانان برگزیده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.