خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۸۸۲۸۵

احتمال تعطیلی صنعت خودروسازی از شهریور ماه ۹۷

احتمال تعطیلی صنعت خودروسازی از شهریور ماه 97

انجمن صنفی خودروسازان ایران و انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در نامه‌ای سرگشاده به وزیر صنعت اعلام کرد که در صورت عدم تامین فوری ارز، مواد اولیه داخلی مورد نیاز قطعه‌سازان و خودروسازان و سایر احتیاجات آنها، صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی کشور از شهریور ماه 1397 متوقف و تولید خودرو در کشور به میزان حداقل 80 درصد کاهش خواهد یافت.

احمد نعمت‌بخش و مازیار بیگلو در شرایطی از لزوم تامین 3 میلیارد دلار ارز صحبت می کنند که در شرایط فعلی ظرفیت بازار ثانویه ارز برای پاسخ دهی به کلیه نیازهای ارزی صنعت گران مشخص نیست. از طرف دیگر قطعه سازان از عدم تامین ارز مورد نیاز خود در طی هفته گذشته خبر داده‌اند و پرداخت ما‌به‌التفاوت بین نرخ ارز 4200 تومانی و ارز 8800 تومانی بازار ثانویه نیز برای ایشان به معضلی فراگیر تبدیل شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، وزیر صنعت در راستای رفع مشکل در نامه به گمرکات کشور درخواست همکاری بیشتر برای ترخیص قطعات را کرده است اما در نهایت مشخص نیست که مجموع این عوامل می‌تواند دردی را از کشتی به گل نشسته صنعت خودروسازی کشور درمان کند یا خیر. چراکه خودروسازان و قطعه‌سازان علاوه بر تامین 3 میلیارد دلار ارز در خواست آزاد سازی قیمت خودرو متناسب با نرخ ارز بازار ثانویه را نیز مطرح کرده‌اند که از این درخواست به معنای صدور مجوز برای فروش پراید با قیمت بیش از 40 میلیون تومان یاد می‌شود.

تعطیلی صنعت خودروسازی

بنابراین سه سناریو پیش روی صنعت خودروسازی کشور قرار دارد. تامین ارز مورد نیاز و صدور مجوز فروش به نرخ آزاد که موجب رشد شدید قیمت‌ها و کاهش تیراژ خواهد شد اما احتمالا می‌تواند نجات بخش صنعت خودروسازی از شرایط فعلی باشد.

حالت دوم به تامین ارز قطعه سازان و عدم صدور مجوز افزایش قیمت مربوط می‌شود که ضمن تشدید شرایط فعلی باعث ادامه حیات خودروسازان برای چند ماه می‌شود و در نهایت پاسخ منفی به هر دو درخواست که به بیکاری 550 هزار نفر در صنعت قطعه‌سازی و 150 هزار نفر در صنعت خودروسازی منجر می‌شود.

در این صورت سرنوشت ایران خودرو و سایپا نیز مبهم خواهد بود و می‌توان آینده‎ای همانند برند‌‎هایی نظیر ارج یا آزمایش را برای این دو شرکت متصور شد. از سوی دیگر با توقف تولید خودرو در کشور (یا کاهش 80 درصدی تیراژ) میزان عرضه و تقاضا در بازار خودرو برهم خواهد خورد که نتایج کوتاه مدت این امر افزایش شدید قیمت‌هاست و در بلند مدت نیز ممکن است برخی از نیاز های حمل و نقل کشور بی‌پاسخ بماند.

منبع: سرپوش

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.