رونمایی ولوو از یک کامیون مفهومی خودران
ولوو در راستای توسعه صنعت خودروهای خودران، از یک کامیون مفهومی بدون راننده و سرنشین معرفی کرده که قابلیت رانندگی خودکار را دارد.
با توجه به آنکه خودروهای خودران این روزها از محبوبیت و استقبال بینظیری از سوی شرکتهای تولیدکننده خودرو و همچنین غولهای تکنولوژی برخوردار شدهاند، خودروسازان بسیاری از جمله شرکت سوئدی ولوو نیز تصمیم گرفته است از یک کامیون مفهومی خودران پرده برداری کند که بدون نیاز به راننده، قادر است مسافت و مسیرهای موردنظر را طی کند بدون آنکه راننده ای در کابین جلوی خودرو داشته باشد.
به گزارش تجارتنیوز،تاکنون بسیاری از شرکتهای خودروسازی تنها در خودروهای سواری و سایز کوچک و متوسط به فکر توسعه و تولید محصولات خودران و بدون راننده افتاده بودند اما حالا ولوو بعنوان یکی از پیشگامان و بزرگترین شرکتهای تولیدکننده خودروهای سنگین، کامیون و اتوبوس پایش را فراتر از سایر رقبا گذاشته و تلاش کرده که با معرفی یک مدل مفهومی از کامیون خودران، به توسعه، تکمیل و شکوفایی این صنعت بپردازد.
ولوو انتظار دارد در آیندهای نه چندان دور این محصول را در بنادر و مراکز تجاری بزرگ و مهم وارد بازار کند که احتمالا از یک پیشرانه کاملا برقی و الکتریکی بهره میبرد و باتریهای بزرگ و قدرتمند آن، امکان طی مسافت و پیمایش قابل قبولی را میدهد.
با اینکه ولوو هنوز به صورت رسمی مشخصات فنی و قابلیت های دقیق این کامیون را معرفی نکرده است، اما این کامیون به باتری های لیتیوم یونی با ظرفیت ۱۰۰ الی ۳۰۰ کیلووات ساعت مجهز خواهد بود و می تواند تا شعاع حرکتی ۳۰۰ کیلومتر را بپیماید.
تاکنون شرکتهای بسیاری نظیر اپل، جنرال موتورز، تسلاموتورز، نسخههایی آزمایشی از خودروهای خودران را به مرحله تولید رساندهاند که البته هنوز هیچیک از آنها نتوانستهاند از آزمایشها و تستهای نهایی خود سربلند بیرون آمده و به طور کامل مورد تایید سازمانهای نظارتی و حمل و نقل جادهای در کشورهای موردنظر قرار بگیرند.
خودروهای خودران با بهرهگیری از فناوریهای نوین و پیشرفتهای نظیر یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی قادر خواهند بود، بدون نیاز به راننده، در خیابان و جادهها تردد و سرنشینان خود را جابجا کند.
بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند.
در این میان، بجز خودروهای سواری و شاسی بلند برقی، تولید کامیون، وانت، اتوبوس و حتی موتورسیکلتهای الکتریکی نیز از توجه خاصی از سوی شرکتهای بزرگ خودروساز برخوردار شده است.
بنابراین بسیاری از شرکتهای خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامههای خود بدین منظور رونمایی کردهاند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکتهای خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامههای خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.
چندی پیش بود که شرکت خودروسازی ولوو که در تولید خودروهای سنگین و نیمه سنگین در جهان شهرت و آوازه بلندی دارد، از نخستین کامیون برقی و تمام الکتریکی خود تحت عنوان ولوو FL الکتریک رونمایی کرد. این کامیون به کمک یک باتری ۳۰۰ کیلووات ساعتی قادر است مسافتی معادل ۳۰۰ کیلومتر را بپیماید.
دولتهای بسیاری همچون انگلستان، فرانسه، سوئد، نروژ، اسپانیا، یونان، مکزیک، چین و هند از جمله پیشگامانی هستند که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه ۲۰۳۰ و نهایتا تا دهه ۲۰۴۰ میلادی (حدودا دو دهه آینده) ممنوع و متوقف اعلام کنند.
سوئد یکی از کشورهای پیشگامی است که به منظور حفظ محیط زیست و کاهش میزان انتشار آلایندههای موجود در جو زمین، اقدامات گستردهای را برای توسعه استفاده و تولید خودروهای برقی، پاک و دوستدار محیط زیست انجام داده است.
منبع:وب سایت Top Gear
نظرات