رشد اقتصادی چین در داووس
صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش خود در حاشیه برگزاری اجلاس مجمع جهانی اقتصادی داووس در سوئیس اعلام کرد رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی به قوت سال 2017 نخواهد بود.
اداره ملی آمار چین رشد اقتصادی این کشور را در پایان سال 2017 میلادی 6.9 درصد اعلام کرد که از پیش بینی 6.5 درصدی بیشتر بوده است.
به گزارش تجارتنیوز ، با این وصف چین میگوید رشد اقتصادی این کشور در سال 2018 مانند سال گذشته میلادی نخواهد بود و صندوق بین المللی پول درباره رشد این کشور در داووس گفته است که اوضاع اقتصادی چین فعلا مطلوب است.
این صندوق افزوده است براوردها نشان میدهد بر پایه اصلاحات اقتصادی و بهبود شرایط اقتصادی در چین و کشورهای دیگر؛ رشد اقتصادی این کشور نزدیک به 6/6 درصد در سال 2018 میلادی خواهد بود.
گزارش این صندوق در مجمع اقتصادی داووس نشان میدهد رشد اقتصادی چین در ماه اکتبر سال قبل برای سال 2018 میلادی نزدیک به 6.5 درصد پیش بینی شده بود.
از سوی دیگر مرکز اقتصادی مورگان در حاشیه اجلاس داووس پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی چین برای سال 2018 میلادی بین 6.4 درصد تا 6.7 درصد خواهد بود.
در همین حال 'کریستین لاگارد' رییس صندوق بین المللی پول در اجلاس جهانی اقتصادی داووس در سوییس گفته است رشد اقتصادی جهان در سال 2018 میلادی تا اندازهای بیش از پیش بینیها رشد خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد رشد اقتصادی جهان در سال جاری میلادی و سال 2019 میلادی احتمال دو دهم درصد بیشتر شده و به 3.9 درصد خواهد رسید.
وی در عین حال هشدار داد رهبران سیاسی و مسئولان امور اقتصادی کشورها و برنامه ریزان باید در نظر داشته باشند که دنیا کماکان با چالشهایی روبروست که میتواند این رشد را تغییر دهد.
رشد اقتصادی دنیا بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول که در داووس ارائه شده است نزدیک به 3.7 درصد بود که یک دهم درصد نسبت به پیشبینی بیشتر بوده است.
صندوق بین المللی پول تاکید کرده است که رشد اقتصادی جهان بتدریج تثبیت خواهد شد اما باز هم متغیرهای اقتصادی و سیاسی میتواند به طور ناگهانی شرایط را تغییر دهد.
لاگارد گفت که هنوز بحران اقتصادی دنیا را تهدید میکند این بحران پشت سر گذاشته شده است اما اگر کشورها راهبردهای اقتصادی دقیقی انتخاب نکنند ممکن است مقابله با بحران بعدی به مراتب سختتر باشد.
اجلاس مجمع جهانی اقتصاد ژانویه هر سال با حضور شمار زیادی از روسای جمهوری، نخست وزیران، رهبران تجاری و بانکی و اقتصاددانهای جهان در داووس سوئیس برگزار میشود.
در اجلاس امسال که تا روز جمعه ادامه دارد شماری از رهبران جهان از جمله نخست وزیر هند، رئیس جمهوری فرانسه، صدر اعظم آلمان، نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهوری آمریکا سخنرانی میکنند.
در این اجلاس پنل ها و میزگردهای مختلف و متنوعی برگزار میشود و در حاشیه آن نیز دیدارهایی خصوصی بین سیاستمداران و مقامات اقتصادی برای بررسی مسائل روز برگزار میشود.
در اجلاس امسال داووس دهها پنل و میزگرد کارشناسی و سخنرانی با موضوعات مختلفی از جمله اقتصاد دیجیتال، سامانههای انرژی، پارادایمهای جدید سلامت و بهداشت، آوارگان، دورنمای علمی جهان، تاثیرات طرح 'یک کمربند و یک جاده' چین و موضوعات دیگر برگزار میشود.
همچنین با مطرح شدن بحث آزارهای جنسی در آمریکا و اروپا در ماههای گذشته، در اجلاس امسال مجمع جهانی اقتصاد موضوعات مرتبط با نابرابری و شکاف جنسیتی نیز در پنلها و میزگردهای مختلفی مورد بحث قرار میگیرد به همین دلیل امسال برای اولین بار تمام افرادی که ریاست مشترک اجلاس را بر عهده دارند، زن هستند و اجلاسی با ریاست بانوان برگزار میشود.
اجلاس امسال مجمع جهانی اقتصادی با شعار 'ایجاد آیندهای مشترک در جهانی اختلاف زده' و در حالی برگزار میشود که بنا به گزارش پایگاه رسمی مجمع داووس، محیط جهانی به میزان شگرفی تغییر کرده و اختلافات ژئواستراتژیک در جبهههای مختلف ظهور کرده که پیامدهای گسترده سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت.
از این رو چهل و هشتمین نشست سالانه مجمع جهانی اقتصادی قصد دارد رهبران جهان از سطوح مختلف را برای ایجاد یک روایت مشترک به منظور بهبود اوضاع جهان گرد هم آورد.
منبع: ایرنا
نظرات