گزارش الشرق از شرایط اقتصادی عربستان!
بر اساس پیشبینی گزارشهای اقتصادی، ظرف سالهای آینده عربستان سعودی غرق در ناتوانی مالی میشود و احتمالا این ناتوانی عظیم در اقتصاد کشورهای خلیج بهویژه بحرین نیز اثر میگذارد، این در حالی است که کشورهای عراق، قطر، کویت و عمان در برابر کاهش شدید قیمت جهانی نفت مقاومت بیشتری دارند.
براساس پیش بینی گزارشهای اقتصادی، ظرف سالهای آینده عربستان سعودی غرق در ناتوانی مالی میشود و احتمالا این ناتوانی عظیم در اقتصاد کشورهای خلیج بهویژه بحرین نیز اثر میگذارد، این در حالی است که کشورهای عراق، قطر، کویت و عمان در برابر کاهش شدید قیمت جهانی نفت مقاومت بیشتری دارند.
به گزارش تجارتنیوز ، علل اصلی این کاهش توان مالی عربستان، کم شدن قیمت نفت و افزایش هزینههای نظامی و اجتماعی این کشور است؛ طبق پیش بینی روزنامه «لیزیکو» فرانسه ذخایر مالی ریاض با اغاز سال 2020 تمام میشود!
الشرق گزارش داد، صندوق بینالمللی پول پیش از اینها تصریح کرده بود که اقتصاد عربستان به دلیل کاهش درآمدهای نفتی آن رشد صفر درصد دارد. تحلیلگران این مساله را ناشی از تولید کمتر نفت توسط اوپک و عدم ثبات در قیمتها میدانند، علاوه بر اینکه مملکت سعودی اقداماتی را برای محدود کردن تکیه بر نفت خام انجام داده است.
نخستین باری که اقتصاد عربستان تا این حد سقوط کرد، به سال 2009 بر میگردد، که در آن اقتصاد این کشور عربی در نتیجه کاهش عایدات نفتی پس از بحران اقتصادی در جهان،2 درصد سقوط کرد.
به این ترتیب عربستان سعودی بدنبال تلاش برای اجرایی کردن برنامه انتقال از تکیه به تولیدات نفتی، به تکیه بر کمکها و وامهای صندوق بینالمللی پول، با چالش بزرگی مواجه شده است.
طبق گزارشهای اقتصادی، کاهش سریع سهامهای مالی عربستان، حکومت سعودی را بر آن داشته است که قیمت سوختهای خود را تا 50 درصد افزایش دهد و احتمالا در آیندهای نزدیک یارانه آب و برق را نیز قطع کرده و طرحهای عمرانی را متوقف میکند.
علاوه بر این، ریاض برای اولین بار در حال بررسی اجرای طرح 5 درصد مالیات بر ارزش افزوده است و تمام این اقدامات با هدف کنترل ناتوانی مالی آن صورت میگیرد. این در حالی است که تولیدات نفتی مملکت سعودی حتی نیمی از هزینههای سرسام آور دولت، بهویژه هزینههای آن در جنگ یمن را تامین نمیکند؛ از این رو، ریاض برای جبران کمبودهای خود به وام یا استفاده از ذخایر خود روی میآورد و به گفته کارشناسان صندوق بین المللی پول، ذخایر مالی آن در سال 2020 به پایان میرسد.
بر اساس برآوردهای صندوق بینالمللی پول، عربستان برای مقابله با ناتوانی مالیاش نیاز دارد که قیمت هر بشکه نفت به 106 دلار برسد؛ در غیر این صورت، تا 5 سال آینده سعودیها هیچ نقدینگی نخواهند داشت!
منبع: انتخاب
نظرات