خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۸۴۰۰۱

هند درگیر انتخاب سیاست پولی در فضای نقدینگی محدود

هند درگیر انتخاب سیاست پولی در فضای نقدینگی محدود

هند با انتخاب دشواری در مورد نحوه استفاده از ابزارهای پولی خود روبروست؛ آیا باید از روپیه در حال سقوط پشتیبانی کند و یا این‌که باید وجود نقدینگی کافی در سیستم بانکی خود را تضمین کند.

هند با انتخاب دشواری در مورد نحوه استفاده از ابزارهای پولی خود روبروست؛ آیا باید از روپیه در حال سقوط پشتیبانی کند و یا این‌که باید وجود نقدینگی کافی در سیستم بانکی خود را تضمین کند تا تامین اعتبارات وام‌ها در اقتصاد با مشکل روبرو نشود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بانک مرکزی هند باید پیروزی در یک جبهه را به بهای شکست در دیگری انتخاب کند درحالی‌که تایید می‌کند با انتخاب هر کدام از این موارد بخشی از اقتصاد آسیب‌پذیر باقی می‌ماند.

اگر از روپیه که امسال بدترین عملکرد را در بین ارزهای آسیایی داشته است، دفاع کند، با ریسک خروج مقدار عظیمی از روپیه‌ها از بازار روبرو می‌شود، آن هم در اقتصادی که همین حالا هم با نقدینگی محدود و بسته شدن ناخواسته فضای مالی کشور دست به گریبان است.

گزینه دیگر این است که اجازه دهد روپیه از ۷۰ روپیه در برابر هر دلار هم ضعیف‌تر شود که در آن شرایط هم حس اعتماد و سرمایه‌گذاری در اقتصادی که سال آینده انتخابات کلی را در پیش روی خود می‌بیند، از بین خواهد رفت.

اقتصاددانان گمان می‌کنند که بانک مرکزی هند پایداری ارزی را انتخاب می‌کند، حال شرایط مالی و پولی هرچقدر هم که می‌خواهد بسته‌تر شود (نرخ‌ بهره بالا برود). این امر وقتی مورد تاکید قرار گرفت که روز چهارشنبه بانک مرکزی هند نرخ بهره خود را افزایش داد و اعلام کرد محدود کردن تورم اولویت این بانک است.

هرچند چنین تصمیمی چالش‌های بسیاری را برای سیاست‌گذاران این کشور به همراه دارد که در مورد محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در سومین اقتصاد بزرگ آسیا نگران هستند.

بانک مرکزی برای محدود کردن سقوط روپیه که امسال بیش از ۷ درصد افت کرده است، تا کنون ۵ درصد از ذخایر ارزی خود را فروخته است. با فروش دلار به ازای روپیه، شرایط پولی در داخل هند محدودتر شده و نرخ سود جهش کرده است.

نرخ سود سپرده سه ماهه بانک‌ها از آوریل تا به حال ۱۰۰ صدم درصد جهش کرده است.

فاکتور مهم دیگر که بر تامین نقدینگی تاثیرگذار است تمایل هندی‌ها به جمع کردن پول نقد و نگهداری آن نزد خود است. این گرایش در نیمه دوم سال بیشتر می‌شود و مردم پول را از بانک‌ها بیرون کشیده و برای فصل جشن‌ها در نزد خود نگاه می‌دارند.

بانک‌داران تخمین می‌زنند خروج کند روپیه از بازارهای پولی، تا مارچ ۲۰۱۹، باعث به وجود آمدن کسری روزانه حدود ۱ تریلیون روپیه در سیستم بانکی می‌شود. این میزان حدود ۱ درصد کل سپرده‌های بانکی است. این درحالیست که در ماه ژوئن روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد روپیه نقدینگی مازاد در بانک‌ها وجود دارد.

منبع:رویترز

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.