سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه مطرح کرد:
پاشنهآشیل اقتصادهای نوظهور
در بخشی از این گزارش آمده که تقویت دلار آمریکا باعث ایجاد مشکلاتی در برخی از اقتصادهای نوظهور شده است. اگرچه در این گزارش به بحران ارزی ایران اشاره نشده، اما به تضعیف پول ملی ترکیه و آرژانتین در برابر دلار آمریکا پرداخته است.
اگرچه اقتصاد هر کشور تحت تاثیر تصمیمات سیاستگذاران آن کشور و رفتار عموم مردم در آن محدوده جغرافیایی است، اما مسائل روند جهانی اقتصاد میتواند تا حد ملموسی اقتصاد هر کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش تجارتنیوز، گاهی اوقات مجموعه فعلوانفعلات اقتصادی در کل جهان حاکی از روند رو به بهبود میانگین اقتصادی کشورهای جهان است. هر چند که برخی اوقات نیز این روند برعکس است.
اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به بررسی چشمانداز اقتصاد جهان پرداخته است. گفتنی است که مبنای اطلاعات این گزارش، سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه است که به تازگی گزارشی در این زمینه منتشر کرده است.
در بخشی از این گزارش تاکید شده که رشد اقتصادی جهان در حال افزایش بوده ولی از همگونی آن در بین کشورهای مختلف کاسته شده است. این گزارش با وجود اینکه پیشبینی کرده که رشد اقتصادی جهان به اوج خود برسد، اما این رشد به صورت ناهمگون بین کشورها خواهد بود. رشد اقتصادی جهان در نیمه نخست سال 2018 برابر با 3.7 درصد بوده است.
این گزارش همچنین به افزایش تنشهای تجاری در سطح دنیا اشاره کرده و پیشبینی میکند که این تنشها تاثیر منفی بر تجارت، اشتغال، سرمایهگذاری و به طور کلی زندگی مردم بگذارد. به طوری که رشد حجم تجارت جهانی از 5 درصد در فصل نخست سال 2017 به 3 درصد در فصل نخست سال 2018 رسیده است که ناشی از اعمال محدودیتهای سیاسی بر روی تجارت بوده است.
اشاره این گزارش در مورد محدودیتهای سیاسی در تجارت، مربوط به جنگهای تعرفهای بین آمریکا و چین است. گزارش مذکور در مورد تاثیر جنگهای تعرفهای در آمریکا و چین مینویسد: در ایالات متحده آمریکا، پس از افزایش تعرفهها، واردات ماشین لباسشویی، پنلهای خورشیدی، فولاد و آلومینیوم کاهش یافته است. در مقابل صادرات گوشت خوک و وسایل نقلیه آمریکا نیز به دلیل افزایش تعرفههای چین،کاهش داشته است.
گزارش اتاق بازرگانی تهران که براساس گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نوشته شده، پیشبینی میکند که نرخ بیکاری در حال کاهش است. اما تعداد زیادی از افراد خارج از بازار کار قرار گرفتهاند. در واقع اشاره این گزارش به آن است که تعداد قابل توجهی از افراد دیگر به دنبال یافتن شغل نبوده و بنابراین جزء جمعیت فعال تلقی نخواهند شد.
این گزارش در بخشی دیگر اشاره میکند که تقویت دلار آمریکا باعث ایجاد مشکلاتی در برخی از اقتصادهای نوظهور شده است. اگرچه در این گزارش به بحران ارزی ایران اشاره نشده، اما به تضعیف پول ملی ترکیه و آرژانتین در برابر دلار آمریکا پرداخته است. ارزش پولی ملی آرژانتین در برابر دلار آمریکا،کاهش53درصدی و ارزشر برابری لیر ترکیه در برابر دلار کاهش 41درصدی را تجربه کرده است که این اتفاقات باعث ایجاد مشکلاتی در این کشورها شده است.
گزارش مذکور به بحران مالی سالهای 2008 و 2009 در جهان اشاره میکند و اظهار میکند: در سالهای 2008و 2009بحران مالی جهان، موجب سقوط سرانه تولید ناخالص داخلی این کشورها شد. اگرچه پس از بحران، روند سرانه GDP رو به رشد بوده، اما هنوز جایگاه و روند قبل از بحران جبران نشده است.
نظرات