خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۷۴۹۶۸

بیت‌کوین رکورد زد

بیت‌کوین رکورد زد

بیت‌کوین چند روزی است که به‌طور پیوسته روند صعودی به خود گرفته است. در روز گذشته این ارز مجازی رکورد ۱۸ ماهه خود را شکست و به عدد ۱۲ هزار و ۶۰۰ دلار رسید.

اونس بعد از توفان صعودی ابتدای هفته، به آرامش نسبی رسید. فلز زرد هفته جاری را با قیمت ۱۴۰۵ دلار شروع کرد، به قله ۱۴۴۰ دلار رسید، سپس روی نقطه مبدا ۱۴۰۵ دلار خود نشست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در سومین روز هفته نیز طلا با آرامش نسبی، حول نقطه ۱۴۰۵ دلار در نوسان بود. برخلاف اونس که مسیر رفت-برگشتی داشت، بیت‌کوین در روزهای گذشته به‌طور پیوسته صعودی بوده است. بزرگ‌ترین ارز مجازی با لمس نقطه ۱۲ هزار و ۶۰۰ دلار در روز گذشته، رکورد ۱۸ ماهه به ثبت رساند.

آرامش بعد از توفان

هفته میلادی جاری برای اونس هفته نوسان بود. شاخص جهانی اونس که اولین روز هفته جاری به اوج رسیده بود، سومین روز هفته وارد مسیر سرازیری شد. فلز زرد اولین معامله هفته را حول نقطه ۱۴۰۵ دلار انجام داد. در همان روز آغازین هفته (دوشنبه)، وارد فاز جهشی شد و حتی به لمس نقطه ۱۴۴۰ دلار نیز رسید. این رفتار هیجانی در بازار طلا، عمدتا به‌دلیل تنش‌های سیاسی و رفتار فدرال رزرو در قبال چشم‌انداز نرخ‌های بهره اتفاق افتاد. اما هر چه به اواسط هفته نزدیک شدیم اونس روند کاهشی را برگزید؛ به‌طوری‌که فلز زرد در ساعات میانی روز سه‌شنبه وارد سرازیری شد و به نرخ ۱۴۰۵ دلار اول هفته رسید. بنابراین ۲ روز اول هفته را برای بازار اونس می‌توان به دو زمان‌بندی «یک و نیم روز اول» و «نیم‌روز دوم» تقسیم کرد. در بازه اول به‌دنبال تنش‌های سیاسی اونس از ۱۴۰۵ دلار به ۱۴۴۰ دلار رسید. در بازه دوم اونس همان مسیر رفت خود را طی کرد و دوباره به نرخ ابتدای هفته ۱۴۰۵ دلار رسید. بسیاری از تحلیلگران روند کاهش اونس در بازار جهانی را به «آرامش بعد از توفان» تشبیه کرده‌اند. توفانی که به‌دنبال متغیرهای مهم به راه افتاد و با ایجاد رفتار هیجانی اونس را به اوج رساند؛ آرامشی که باعث شد تا فرصت جدیدی برای نوسان‌گیران ایجاد شود. البته در روز سوم هفته (چهارشنبه)، فلز زرد تا ساعت ۱۷ عصر، آرام ماند و حول همان نقطه ۱۴۰۵ دلار در نوسان بود.

برای روند آتی اونس می‌توان دو سناریو مطرح کرد. سناریوی اول مبتنی‌بر این فرض است که کف کوتاه‌مدت بازار روی نقطه ۱۴۰۰ دلار شکل خواهد گرفت. طی این سناریو می‌توان تحلیل کرد که خریداران کلان اونس را در قله ۱۴۴۰ دلار به فروش رسانده‌اند و چشم‌انتظار کف ۱۴۰۰ دلار برای ورود به پوزیشن خرید خواهند بود. اگر این سناریو اتفاق بیفتد، می‌توان انتظار داشت اونس در روز‌های آتی صعودی خواهد بود و شانس عبور از سقف ۱۴۴۰ دلار را دارد. سناریوی دوم این است که نرخ کف جدید در نقطه ۱۴۰۰ دلار شکل نگیرد و اونس به سرازیری خود ادامه دهد. در صورتی که این سناریو اتفاق بیفتد، به عقیده برخی از تحلیلگران تکنیکال، شاخص اونس ممکن است تا نرخ ۱۳۶۵ دلار نیز کاهش یابد. البته اینکه نرخ کف جدید در کدام نقطه شکل‌گیرد بستگی به موج‌های عدم‌قطعیت و همین‌طور نشست روسای‌جمهور آمریکا و چین در آخر این هفته دارد.

گرایش به ارز‌های مجازی

بیت‌کوین چند روزی است که به‌طور پیوسته روند صعودی به خود گرفته است. در روز گذشته این ارز مجازی رکورد ۱۸ ماهه خود را شکست و به عدد ۱۲ هزار و ۶۰۰ دلار رسید.

بزرگ‌ترین ارز مجازی اگر چه هنوز به نقطه اوج خود در سال گذشته یعنی حدود ۲۰ هزار دلار نرسیده، اما از ابتدای سال میلادی تاکنون حدود ۲۴۰ درصد رشد قیمتی داشته است.

رشد بیت‌کوین در مقطع جدید را می‌توان به دو عامل مهم نسبت داد. اولین عامل همان متغیر کلی است که باعث رشد اونس در بازارهای جهانی شده است. در واقع، کاهش نرخ‌های بهره و تزریق برخی نااطمینانی‌ها، برخی از نقدینگی‌ها را به بازارهای جذاب‌تری مانند ارزهای مجازی متمایل کرده است؛ خروش نقدینگی نیز افزایش قیمت در ارزهای مجازی به‌ویژه بیت‌کوین را به همراه داشته است.

دومین عامل را می‌توان به اعلام فیس‌بوک برای معرفی ارز مجازی خود نامید. اخیرا فیس‌بوک اعلام کرده که در اواخر سال ۲۰۲۰، ارز مجازی مخصوص خود یعنی «لیبرا» را به بازار معرفی خواهد کرد. معرفی ارز مجازی از سوی این شرکت معتبر موجی از اعتماد را بین بازیگران مبنی‌بر افزایش اعتبار ارزهای مجازی به راه‌انداخته است. این اعتمادسازی باعث خواهد شد تا جذابیت ارزهای مجازی تقویت شود و آینده تیره و مبهم آنها تا حدودی روشن‌تر شود.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.