تمدید استقرار ناو هواپیمابر آمریکا در مدیترانه
رسانههای آمریکایی گزارش دادند که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا دستور تمدید استقرار ناو هواپیمابر یو اس اس جرالد آر فورد در شرق مدیترانه را در بحبوحه تنشهای فزاینده در خاورمیانه صادر کرده است.
به گزارش تجارتنیوز، این سومین باری است که استقرار این ناو هواپیمابر پس از جنگ میان رژیم صهیونیستی و حماس در غزه تمدید میشود.
علاوه بر ناو هواپیمابر فورد، ناو گروه یو اس اس دوایت دی آیزنهاور نیز در خاورمیانه مستقر است. آیزنهاور در ۱۳ نوامبر در حال فعالیت در خلیج عمان مشاهده شد.
آمریکا برای اولین بار ناو فورد را در ۸ اکتبر, یک روز پس از آغاز جنگ میان حماس و اسرائیل به شرق مدیترانه اعزام کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، مقامات دفاعی آمریکایی اعلام کردند که این ناو هواپیمابر «چند هفته دیگر» در این منطقه حضور خواهد داشت.
این در حالی است که آستین سفر چند روزه خود به خاورمیانه را در ۱۵ دسامبر جهت دیدار از سرزمینهای اشغالی فلسطین ، قطر و بحرین آغاز کرده است.
برنامه سفر وزیر دفاع آمریکا به منطقه
وزیر دفاع آمریکا همچنین از ناو هواپیمابر فورد بازدید خواهد کرد تا با نیروهای آن دیدار کند.
و مقام ارشد نظامی آمریکا روز یکشنبه به سرزمینهای اشغالی سفر خواهند کرد تا به رژیم صهیونیستی در مورد چگونگی انتقال از عملیات جنگی بزرگ علیه حماس در غزه به یک عملیات محدودتر و دقیقتر مشاوره دهند.
لوید آستین، وزیر دفاع و ژنرال سی کیو براون، رئیس ستاد مشترک آمریکا، در نقش رهبری عملیاتهای نیروی هوایی و زمینی آمریکا در جنگ اصلی که آن را مبارزه با تروریسم توصیف میکند، در عراق و افغانستان داشتند.
اما مشخص نیست که مشاوره این دو مقام آمریکایی چهاندازه بر دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تاثیر خواهد گذاشت.
اسراییل همچنان از مرگبارترین حمله به خود خشمگین است و بمباران غزه را با هدف نابودی حماس که حملات ۷ اکتبر را سازماندهی کرد، ادامه خواهد داد.
سفر آنها تلاشهای فزاینده دولت بایدن برای متقاعد کردن اسرائیل جهت محدود کردن حملات که بسیاری از مناطق شمالی غزه را ویران، میلیونها نفر را آواره و بیش از ۱۹ هزار فلسطینی را به شهادت رسانده است، نشان میدهد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرده است: از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) ۱۸ هزار و ۷۸۷ فلسطینی در حملات رژیم اسرائیل به غزه به شهادت رسیده و ۵۰ هزار و ۸۹۷ نفر نیز زخمی شدهاند. بر اساس گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نزدیک به ۹۰ درصد از ساکنان غزه آواره شدهاند.
نظرات