ایران با روسیه، نروژ و چین برای توسعه میدانهای نفتی خزر مذاکره کرد
رئیس امور بینالملل شرکت نفت خزر اعلام کرد: در چند هفته گذشته با هدف بررسی فرصتهای همکاری در فعالیتهای توسعهای دریای خزر، نشستهای مشترکی با نمایندگان صندوقهای انرژی و شرکتهای فعال در حوزه حفاری و اکتشاف نفت و گاز از نروژ، روسیه و چین برگزار شد.
در سالهای گذشته توجه اصلی وزارت نفت به توسعه میدانهای نفتی در خلیج فارس و مناطق جنوبی معطوف بوده و کمتر به اکتشاف در مناطق شمالی کشور پرداخته شده است.
به گزارش تجارتنیوز، در واقع، به دلیل ساختارهای زمینشناختی پیچیده و عمق زیاد، دریای خزر از مناطق پرریسک برای حفاری و اکتشاف نفت به شمار میرود و انجام مطالعات میدان، اکتشاف و تولید به فناوریهای جدید و منابع مالی گسترده نیاز دارد.
عمق زیاد آب در دریای خزر در نواحی جنوبی (موقعیت ایران) به بیش از یکهزار متر میرسد و نبود فناوریهای لازم در ایران برای اکتشاف در آبهای عمیق، سبب شده است برنامه اکتشاف در این مناطق جزو اولویتهای اصلی و جاری قرار نگیرد.
همچنین بیشتر میدانهای نفتی و گازی ایران در خلیج فارس و مناطق جنوبی کشور قرار دارد و اکتشاف و تولید نفت در آنها بسیار ارزان تمام میشود و تمرکز اصلی فعالیت صنعت نفت نیز در این مناطق است.
وزارت نفت با توجه به رفع تحریمها و تسهیل مشارکت با شرکتهای خارجی در نظر دارد که توسعه میدانهای نفتی در دریای خزر را در دستور کار قرار دهد و منابع مالی و فناوریهای لازم برای حفاری در آبهای عمیق را جذب کند.
رئیس امور بینالملل شرکت نفت خزر از تشکیل کمیته سرمایهگذاری در این شرکت خبر داد و گفت: این کمیته با هدف انجام فعالیتهای هدفمند برای جذب سرمایه و فناوری و تحقق اهداف توسعهای در خزر تشکیل شده است و مذاکرات متعددی را در این زمینه دنبال میکند.
رامین خودآفرین به مذاکره با شرکتهای بینالمللی برای جذب مشارکت و سرمایهگذاری در مطالعه، اکتشاف، توسعه و تولید نفت در دریای خزر اشاره کرد و افزود: با شرکتهای فعال در حوزه حفاری و اکتشاف مذاکره شده است.
پیشتر محسن دلاویز مدیرعامل شرکت نفت خزر، نیز از امکان امضای تفاهمنامه مطالعاتی با شرکت لوکاویل روسیه در آیندهای نزدیک خبر داده و اعلام کرده بود: این تفاهمنامه همکاری با هدف مطالعه بخش جنوبی دریای خزر امضا میشود.
شرکت نفت خزر به عنوان یکی از شرکتهای تابع شرکت ملی نفت ایران، مسئولیت اکتشاف، توسعه و تولید منابع هیدروکربوری در حوضه خزر جنوبی و سه استان ساحلی مازندران، گلستان و گیلان را بر عهده دارد.
نظارت بر اجرای همه قراردادهای منعقدشده بین شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای بینالمللی برای مطالعه و توسعه میدانهای نفتی در دریای خزر و همچنین نظارت بر مسائل زیستمحیطی مرتبط با عملیات اکتشاف و توسعه ذخایر نفت و گاز در دریای خزر نیز به عهده شرکت نفت خزر است.
تنها میدان شناختهشده هیدروکربوری در دریای خزر، میدان سردار جنگل به شمار میرود که وجود منابع نفت و گاز در آن اثبات شده است.
منبع: وزارت نفت، ایرنا
نظرات