ارائه فرصت به هند و گازپروم برای توسعه میدان گازی فرزاد بی
معاون وزیر نفت در مورد مذاکره با شرکتهای خارجی برای توسعه میدان گازی فرزاد بی اظهار کرد: مذاکره با هند و گاز پروم نفت ادامه دارد و چنانچه پیشنهاد فنی و مالی مناسبی ارائه کنند، توسعه میدان فرزاد بی به آنها سپرده میشود.
علی کاردر با بیان اینکه مطالعات EPCF برای توسعه میدان گازی فرزاد بی همچنان توسط مشاور در حال انجام است، افزود: در این فاصله زمانی شرکتهای خارجی فرصت دارند چنانچه خواهان توسعه این میدان هستند، تمایل خود را اعلام کنند.
به گزارش تجارتنیوز، وی با اشاره به مذاکره با هند و گازپروم نفت برای توسعه میدان گازی فرزاد بی گفت: همزمان با اینکه مطالعات EPC این میدان در حال انجام است چنانچه شرکتهای خارجی مانند هند و گازپروم پیشنهاد فنی و مالی مناسبی ارائه کنند، با آنها وارد مذاکره خواهیم شد.
بر اساس این گزارش، در حالی که مذاکره ایران با هند برای توسعه میدان گازی فرزاد بی از مرداد ماه سال ۱۳۸۸، آغاز شد، این مذاکرات بعد از حدود ۶ سال نه تنها به نتیجه نرسید بلکه کار ایران و هند در این زمینه به گروکشی رسید و این میدان همچنان چشم انتظار توسعه نشسته است. با وجود اینکه ایران و هند بر سر میدان گازی فرزاد بی به توافق نهایی نرسیدند و کارشان به تهدید و گروکشی رسید، علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد اگر هندیها باز هم اظهار علاقه کنند و بتوانند مشکلات خود را در زمینه مالی برطرف کنند، مذاکره با آنها را متوقف نمیکنیم.
وی همچنین از آمادهسازی اسناد برای توسعه میدان گازی فرزاد بی به صورت EPCF خبر داد و افزود برای توسعه این میدان پکیجهای مستقلی به صورت EPCF (مهندسی، تامین کالا و ساخت، اجرا و تامین مالی) در بازار عرضه میشود. برای این اقدام با یک مشاور وارد مذاکر شدهایم و این مشاور در حال آمادهسازی اسناد مربوطه است.
احتمال ابراز علاقه از سوی هندیها و آمادهسازی EPCF درحالی ادامه داشت که وزیر نفت از تمایل گازپروم برای توسعه میدان فرزاد خبر داد و گفت این شرکت روسی هم برای توسعه میدان فرزاد اعلام آمادگی کرده است. همچنین ممکن است در این میدان یک چاه اکتشافی حفر کنیم یا به روشی غیرمتعارف این میدان را توسعه دهیم.
بر اساس این گزارش، حجم گاز درجای میدان گازی فرزاد بی، بیش از ۲۱ تریلیون فوت مکعب برآورد شده که ۱۲.۵ تریلیون آن قابل استحصال است و طبق برنامه قرار است با توسعه میدان در فاز نخست از این میدان روزانه ۱.۱ میلیارد فوت مکعب گاز تولید شود.
منبع: ایسنا
نظرات