کمرنگ شدن نفوذ عربستان در اوپک
روزنامه آلمانی دی ولت با اشاره به خسارت 300 میلیارد دلاری ذخایر ارزی سعودی، پیشبینی کرد که عربستان نفوذ و تاثیرش را در آینده نزدیک در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) از دست میدهد.
موافقت اوپک با پیشنهاد عربستان آن هم با همکاری روسیه مبنی بر باقی نگه داشتن کاهش کنونی تولید تا پایان 2018، مانع کاهش جدید بهای نفت خام سیاه در بازارهای جهانی شد. اما «دی ولت» معتقد است که پذیرش پیشنهاد ریاض موفقیت کوچکی برای عربستان به شمار میرود.
به گزارش تجارتنیوز ، ریاض به خوبی درک میکند شاید این آخرین باری باشد که اعضای اوپک به آن گوش میدهند و با پیشنهاداتش موافقت میکنند. چراکه در آینده ممکن است اعضای اوپک پذیرای پیشنهادات کشورهای دیگر باشند و عربستان دیگر جایی برای تاثیرگذاری بر قیمت نفت، نداشته باشد.
این روزنامه آلمانی مینویسد: روشن است که تکرار این توافق (کاهش تولید) در سازمان تولیدکنندگان جهانی نفت، به دلیل تمایل بسیاری از اعضا برای افزایش تولید و به تبع آن افزایش درآمدهای مالی، دشوار است. این در حالی است که ریاض درصدد افزایش بهای نفت خام است که این امر جز از طریق کاهش تولید، میسّر نمیشود.
عربستان سال دشواری پیش رو دارد
دی ولت در ادامه مینویسد: مقامات ریاض با مشکل بزرگی در سازمان اوپک روبهرو هستند و آنهم نفوذ و تاثیرگذاری روز افزون روسیه در آن است. همچنین روسیه مدتی است که در رفتن به سمت بهای مطلوب و مناسب نفت با اعضای اوپک در حال هماهنگی است.
این روزنامه افزود: کرملین در نشست اخیر اعضای اوپک در وین عملاً از خواسته پیشینش که افزایش تولید بود عقب نشینی و با ادامه کاهش کنونی تولید موافقت کرد.
همچنین آشکارا اعلام کرد که خواستهها و طرحهایش را در صدر برنامههای نشست آتی اعضای کشورهای تولید کننده نفت، که قرار است در ژوئن برگزار شود، قرار خواهد داد.
وقوع این تحول و تغییر در سیاستهای نفتی روسیه، بدین معناست که سعودیها مجبور خواهند شد که خواستههای مسکو درباره تولید نفت را بپذیرند.
در ادامه این گزارش آمده است: بازارهای جهانی که این واقعیت را میدانند، کاهش آهسته بهای نفت را تجربه کردند، زیرا میدانند که در نشست آتی اوپک برنامهای برای کاهش جدید تولید نفت خام وجود ندارد.
کاهش بهای نفت و نبود کنترل بر سازمان اوپک، آخرین چیزی است که ریاض با نزدیک شدن به سال 2018 به آن نیاز دارد.
سال 2018 سال دشواری برای سعودی خواهد بود چرا که آماده میشود سهام شرکت نفتی «آرامکو» را در بورس عرضه کند تا با کسب درآمد از آن، برنامههای اقتصادی که در نظر دارد، به مرحله اجرا برساند.
این گزارش میافزاید: ذخایر ارزی عربستان در سه سال اخیر متحمل خسارت 300 میلیارد دلاری شده و این ذخایر در حال حاضر به 492 میلیارد دلار رسیده است.
دی ولت نوشت: ریاض در کنار مشکلات ناشی از کاهش بهای نفت، با مشکل دیگری نیز روبه رو است که آن هم نحوه عملکرد بازیگران بزرگ و بیطرف در بازار جهانی نفت مثل نروژ است.
این کشور به نوعی اهداف سعودی را که انتظار دارد از فروش سهام آرامکو به دست بیاورد، تهدید میکند.
نروژ اعلام کرد که به هیچ وجه در هیچ پروژه نفتی یا گازی سرمایهگذاری نخواهد کرد.
نروژ به طور غیرمستقیم به سرمایه گذاران جهانی هشدار داد که آینده خوبی در انتظار منابع سنتی انرژی وجود ندارد.
روزنامه آلمانی دی ولت این اعلام نروژ را ضربه محکمی بر طرحهای سعودی درباره آرامکو میداند.
منبع: ایرنا
نظرات