فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۹۵۱۸۳

نصب نخستین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی

نصب نخستین سکوی فاز 14 پارس جنوبی

عملیات نصب نخستین عرشه دریایی (سکوی) طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی روز چهارشنبه، توسط شناور نصاب ‘اوشنیک 5000’ در آب‌های خلیج فارس با موفقیت انجام شد.

مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی گفت: سکوی اصلی آ فاز 14 پارس جنوبی با وزنی معادل 2500 تن روزانه 500 میلیون فوت مکعب (14.1 میلیون مترمکعب) گازترش غنی از بلوک فاز 14 پارس جنوبی برداشت می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس، به نقل از حمید رضا مسعودی افزود: گازترش سکوی آ فاز 14 پارس جنوبی پس از انجام عملیات هوکاپ (اتصال بخش‌های مختلف سازه)، پیش راه‌اندازی و راه‌اندازی، توسط خط لوله 32 اینچی که پیشتر عملیات نصب آن در بستر خلیج فارس انجام شده است به پالایشگاه و تاسیسات خشکی منطقه پارس 2 (پارس کنگان) منتقل می‌شود.

مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی اظهار کرد: از 11 حلقه چاه سکوی آ فاز 14 پارس جنوبی، هشت حلقه پس از عملیات کامل نصب و راه اندازی سکو، در مدار تولید قرار خواهند گرفت.

وی گفت: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده عملیات راه اندازی این سکو تا پایان بهمن ماه سال جاری به طور کامل انجام شود و گازترش این سکو به تاسیسات خشکی در منطقه پارس کنگان منتقل شود.

مسعودی با بیان اینکه دکل حفاری که روی موقعیت آ فاز 14 پارس جنوبی در حال فعالیت بود هم اکنون محل خود را ترک کرده است، اظهار کرد: این دکل به موقعیت سی اقماری این طرح منتقل شده است تا کارهای باقیمانده عملیات حفاری و آماده سازی چاه‌های این موقعیت را به اتمام برساند.

آخرین وضعیت روند توسعه فاز 14 پارس جنوبی

وی با اشاره به قرارداد طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی که در 25 خرداد 1389 در قالب طرح‌های موسوم به 35 ماهه به امضا رسید، گفت: این قرارداد به کنسرسیومی به راهبری سازمان گسترش و صنایع نوسازی ایران (ایدرو) به مبلغ پنج میلیارد و 250 میلیون دلار واگذار شد.

مسعودی، پیشرفت کلی طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی را 77.5 درصد عنوان کرد و افزود: بخش حفاری، خطوط لوله، ساخت سکوها، احداث پالایشگاه و تاسیسات خشکی این طرح به ترتیب از پیشرفت 74، 88، 91 و 75 درصدی برخوردار است.

مسعودی در مورد دیگر بخش‌های طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی گفت: عملیات لوله گذاری خطوط لوله زیردریایی این طرح شامل 230 کیلومتر خطوط لوله 32 اینچ، خطوط 4.5 اینچی تزریق گلایکول و خطوط درون میدانی که سکوهای فرعی و اصلی را به یکدیگر متصل می‌کنند، به طور کامل به انجام رسیده است.

وی همچنین به عملیات حفاری این طرح اشاره و بیان کرد: عملیات حفاری 22 حلقه چاه از چهار موقعیت فاز 14 شامل 44 حلقه چاه به‌طور کامل به اتمام رسیده است و عملیات حفاری 22 حلقه چاه که در اختیار شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران است تا سه ماه آینده به اتمام می‌رسد.

مسعودی با اشاره به مراحل پیشرفت ساخت سه سازه دریایی دیگر این طرح گفت: میزان پیشرفت ساخت سکوی بی طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی در یارد بندرعباس به 88 درصد رسیده و پیش‌بینی می‌شود عملیات بارگیری آن در ابتدای خردادماه سال 97 انجام شود، همچنین عملیات ساخت سکوی اقماری 14 سی و ا 4 دی در یارد صدرا با پیشرفت قابل قبولی در دست اجراست.

مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی روند پیشرفت احداث پالایشگاه این فاز را مثبت ارزیابی کرد و گفت: سرعت کار در بخش خشکی و پالایشگاهی فاز 14 پارس جنوبی از نیمه دوم سال 1395 افزایش یافته به گونه‌ای که همه تجهیزات مورد نیاز این تاسیسات و بخش عمده‌ای از کالاهای مربوط به تاسیسات برق و ابزار دقیق وارد پالایشگاه شده که به فراخور توالی نصب، تکمیل خواهد شد.

طرح توسعه فاز ۱4 پارس جنوبی به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس با هدف تولید روزانه 56 میلیون و 6۰۰ هزار مترمکعب گازترش و ۷5 هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال اجراست.

سالانه بیش از یک میلیون تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان مصرفی واحدهای پتروشیمی و روزانه 4۰۰ تن گوگرد از دیگر تولیدات این فاز خواهد بود.

اجرای پروژه این فاز به کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا)، شرکت پایندان و شرکت ماشین‌سازی اراک واگذار شده که مسئولیت رهبری کنسرسیوم را سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) عهده دار است.

میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ‌ترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700 کیلومتر مربع وسعت دارد.

ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می‌شود.

در میدان مشترک گازی پارس جنوبی در بخش ایرانی آن 19 میلیارد بشکه میعانات گازی وجود دارد که 9 میلیارد بشکه قابل برداشت است.

هم‌اکنون در 18 فاز در حال بهره برداری میدان گازی پارس جنوبی روزانه 810 هزار بشکه میعانات گازی تولید می‌شود که از این میزان 80 هزار بشکه مربوط به فازهای 2 و 3 است.

طرح توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی در قالب 24 فاز اجرایی شده که هم اکنون با بهره‌برداری از 18 فاز آن روزانه 570 میلیون متر مکعب گاز تولید می‌شود.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار