فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۹۷۱۰۹

سال ۹۷ به خودکفایی در تولید بنزین می‌رسیم

سال ۹۷ به خودکفایی در تولید بنزین می‌رسیم

مشاور وزارت نفت گفت: پتروشیمی به عنوان صنعت پایین‌دست نفت ارزآوری بالایی دارد و در صدد هستیم در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ تولیدات پتروشیمی به حدود ۲۰۰ میلیون تن برسد.

احمد محمدی، مشاور وزارت نفت و معاون حقوقی پتروشیمی امیرکبیر و تبریز، در برنامه دوباره ایران، پیشرفت و آبادانی جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی در حوزه نفت و صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به لحاظ اهمیت استراتژیک، اقتصادی و سیاسی نفت، وزارت نفت تاسیس و به سازمان‌های پایین دستی از جمله شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پیروشیمی، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تقسیم می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی افزود: در سال ۵۷ در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ۲, ۵ میلیارد مترمکعب مصرف گاز ما بوده که یک درصد جمعیت شهری و روستایی ما را پوشش می‌دهد که این رقم در سال ۶۸، به ۹ درصد، در سال ۷۶، ۲۷ درصد، در سال ۸۴، ۶۲ درصد، در سال ۹۲، ۸۷ درصد و در سال ۹۶، ۹۵ درصد از جمعیت شهری و روستایی تحت پوشش مصرف گاز شهری و روستایی قرار گرفته‌اند.

مشاور وزارت نفت با بیان اینکه در بحث اکتشافات کارهای بسیاری اساسی صورت گرفته است، گفت: تا جایی که امکان داشته است میدان‌های مشترک نفتی و گازی را توسعه داده‌ایم و در حال حاضر ۸۰۰ میلیارد بشکه ذخیره نفتی داریم و با ضریب برداشت ۲۸ درصد حدود ۱۵۷ میلیارد بشکه نفت قابل برداشت داریم.

محمدی ادامه داد: میدان نفتی آزادگان و یادآوران در غرب کارون ۶۷ میلیارد بشکه ذخیره با ضریب ۷ درصد دارد که اگر این ضریب را به ۱۷ درصد برسانیم، ۶, ۷ میلیارد بشکه به ظرفیت کنونی ما اضافه می‌شود و درآمدی در حدود ۴۵۰ میلیارد دلار برای کشور خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه در زمینه میادین مشترک تا رسیدن به ایده آل‌هایمان فاصله زیادی داریم، تصریح کرد: با توجه به آسیب‌هایی که ما در تحریم‌ها متحمل شدیم به همین دلیل هنوز به نقطه مناسب در برداشت از میادین مشترک نرسیده‌ایم اما در کمال قدرت مسائل مربوط به این میدان‌ها پیگیری می‌شود.

معاون حقوقی پتروشیمی امیرکبیر و تبریز در خصوص اینکه در صنعت پتروشیمی تحولات بسیار عظیمی را شاهد هستیم، گفت: پتروشیمی به عنوان صنعت پایین دست نفت ارزآوری بسیار بالایی برای کشورمان دارد. در سال ۵۷، یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولیدات سالانه پتروشیمی ما بود که این رقم در سال ۹۶، به ۷۲ میلیون تن رسیده است.

محمدی تصریح کرد: با توجه به شرایط گذشته این روند توسعه‌ای مناسب بوده است، اما ایده آل ما این است که این رقم به حدود ۲۰۰ میلیون تن برسد که این امر در سند چشم انداز ۱۴۰۴ محقق خواهد شد.

وی در ادامه افزود: در قراردادهای جدید نفتی بیشتر سرمایه گذاری‌های ما در جهت این بوده که بیش از ۶۰ درصد نیروی اجرایی از داخل کشور باشد، اما در تکنولوژی از نیروهای متخصص و سرمایه‌های خارجی می‌توانیم استفاده بکنیم.

مشاور وزارت نفت بیان کرد: انتظار داریم مجلس و دولت به طور کامل از ما حمایت کنند، زیرا اگر این قراردادها اجرایی شود به جایگاه‌های بهتری دست پیدا خواهیم کرد. ایده آل ما این است که در بودجه نویسی تا پایان برنامه ششم توسعه میزان اتکای ما به نفت ۲۰ درصد برسد و ۸۰ درصد مابقی از منابع دیگرباشد که این امر نیازمند تحول در پایین دست صنعت نفت است.

محمدی با بیان اینکه صادرات محصولات پتروشیمی به صورت مستقیم نیز نوعی خام فروشی است، گفت: بنده معتقد هستم که محصولات پتروشیمی باید دوباره فرآوری شود، ما می‌توانیم در صنعت پلاستیک، صنایع خودرو، هواپیما و همه صنایعی که ظرفیت‌های استفاده از این محصولات را دارند بهره ببریم که این امر در ایجاد اشتغال نیز کمک کننده است.

در لایحه بودجه سال ۹۷ حتی یک ریال برای واردات بنزین پیش بینی نکرده‌ایم که این امر بیانگر آن است که دولت مصمم شده بنزین را در داخل تولید کند در حال حاضر بنزین مصرفی ما به طور میانگین حدود ۷۲ میلیون لیتر در روز است که تا پایان سال از یک سوم پالایشگاه خلیج فارس بهره برداری می‌کنیم و همچنین از پالایشگاه‌های مختلف کشور به ظرفیت ما افزوده می‌شود و در سال ۹۷ به خودکفایی در تولید بنزین خواهیم رسید.

منبع: رادیو گفت‌وگو

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.