کاهش میزان صادرات فرش دستباف
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش با بیان اینکه میزان تولید فرش دستباف کم شده و مراجعه خریداران خارجی فرش کاهش یافته است گفت: باید دیپلماسی فرش را از طریق رایزنان توسعه داد.
اسماعیل چمنی در نشست خبری خود با خبرنگاران، با بیان اینکه در دنیا ایران را به نام فرش دستباف میشناسند گفت: فرش دستباف در گذشته اقتصاد اول ایران بوده و بیشترین اشتغال در بخش خصوصی در کشور متعلق به فرش بوده و ۵ میلیون نفر از این حوزه ارتزاق دارند.
به گزارش تجارتنیوز ، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف با بیان اینکه فرش دستباف به صورت مستقیم میتواند دو میلیون شغل به خود اختصاص دهد؛ افزود: با توجه به این شرایط از سالهای گذشته در حوزه تولید و صادرات در دنیا حرف اول را میزنیم؛ پس اگر بخواهیم آمار واقعی بدهیم باید گفت میزان صادرات افزایش نیافته است؛ البته مشکل به تولید برمی گردد.
وی تصریح کرد: واقعیتهای فرش دستباف هر چقدر تلخ باشد باید گفته شود؛ البته وضعیت تولید و اشتغال هم بدتر شده است. این در حالی است که صادرات از نظر ارزشی و وزنی کاهش یافته است.
به گفته چمنی، تولیدکننده باید تلاش کند ولی علیرغم قانون جدید بیمه قالیباف نیاز به تصییح دارد؛ چراکه در سالهای قبل ۵۰۰ هزار نفر بیمه شده داشتیم ولی ظرفیت بیمه کردن دو میلیون نفر را داشتیم؛ ولی با طرح پایش بیمه شدندگان، تعداد دارندگان بیمه تعدیل شده است.
وی افزود: در یکی از بهترین مکانهای تهران که محل عبور و مرور گردشگران است، فرشهای دستباف نفیس ایرانی را نمایش خواهیم داد. این در حالی است که فضا برای ورود گردشگران بیشتری به تبریز در سال ۲۰۱۸ فراهم خواهد شد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش با بیان اینکه میزان تولید فرش دستباف کم شده و مراجعه خریداران خارجی فرشکاهش یافته است گفت: باید دیپلماسی فرش را از طریق رایزنان توسعه داد.
وی اظهار داشت: با سفرای خارجی هماهنگ شده تا تصویر نفر اول هر یک از کشورهای خارجی را با فرش دستباف ببافیم. امیدواریم این سفیری برای فرش دستباف ایرانی باشد.
چمنی از برنامه ریزی برای بازدید سفرای کشورهای خارجی از کارگاههای تولید فرش دستباف خبر داد ر گفت: در رویداد تبریز ۲۰۱۸، تلاش داریم فرش دستباف را معرفی کنیم تا زمینه برای صادرات این هنر-صنعت اصیل ایرانی مهیا شود.
منبع: مهر
نظرات