کالای ایرانی باید اعتماد مصرفکننده را جلب کند
رئیس مجمع واردات با بیان اینکه تجربه نشان داده است در اقتصاد، نمیتوان رفتار مصرفکننده را برای مدت طولانی بهصورت دستوری و ساختگی پیش برد گفت: باید کالای ایرانی، اعتماد مصرفکننده را جلب کند.
علیرضا مناقبی، رئیس مجمع واردات، با اشاره به نامگذاری سال جدید به عنوان «حمایت از کالای ایرانی» اظهار داشت: ابلاغیه مقام معظم رهبری را باید فرمان فراگیری دانست که در ادامه تاکیدات ایشان بر بازپروری و تقویت اقتصاد ملی قرار دارد و در واقع جهتگیری کلان کشور را برای رهایی از «اقتصاد وابسته به نفت» نشان میدهد.
به گزارش تجارتنیوز ، وی ادامه داد: متاسفانه به محض طرح این موضوع، برخی تصور کردهاند که هدف آن است که مصرف کننده ایرانی را وادار به مصرف کالای ایرانی باید کرد و به همین جهت بر ضرورت محدود سازی واردات تمرکز کردهاند، این درحالی است که تجربه نشان داده که در اقتصاد، نمیتوان رفتار مصرف کننده را برای مدت طولانی به صورت دستوری و ساختگی پیش برد. بلکه باید کالای ایرانی، اعتماد مصرف کننده را جلب کند.
به گفته مناقبی، رفتار مصرف کننده، برآیند مجموعهای از مؤلفههای مختلف است و برای این که مردم به سمت کالای ایرانی رغبت نشان دهند، باید فاکتورهای متعددی را درنظر گرفت که مهمترین آنها نسبت کیفیت و قیمت است.
وی اضافه کرد: مردم خواهان کالایی هستند که از لحاظ کیفیت، حداقل خواستهها و نیازها را برآورده کند و اگر چنین کالایی از لحاظ قیمتی هم مطابق بودجه سبد خرید خانواده باشد، قطعا با رغبت به سمت آن کالا تمایل نشان میدهند ولی نکته اینجا است که نباید از مردم انتظار داشت که در مقابل کالای کم کیفیت یا فاقد خدمات، واکنش انتقادی نشان ندهند.
به گفته مناقبی، در بازار امروز، مصرف کننده، خود تبلیغ کننده کالا است و وقتی کالایی کیفیت مطلوب را نداشته باشد، به صورت خودکار در بازار متحمل افت فروش میشود. بنابراین کالای ایرانی برای نفوذ به خانههای مردم، بایدشان، سلیقه و خواسته مردم را مورد توجه قرار دهد.
مناقبی با اشاره به اینکه مردم باید نسبت به کالای ایرانی تعصب داشته باشند، ادامه داد: همه ما خواهان رونق تولید ملی و تقویت اقتصاد داخلی هستیم و قلب هر ایرانی برای اقتصاد میتپد، چرا که آینده خود و فرزندان خود را در بهبود اقتصاد داخلی میبیند، ولی موضوع اساسی این است که تولیدکننده ایرانی هم باید نسبت به تولیدات خود تعصب داشته و تلاش کند که هر روز بر کیفیت آن افزوده شود.
وی با تاکید بر ضرورت شناخت «مختصات اقتصاد ملی» افزود: تولید ملی نیازمند بازشناسی منابع و عوامل تولید است و قرار نیست اقتصاد کشور به سمتی حرکت کند که همه کالاها و فرآوردهها را در داخل کشور تولید کند. بلکه اقتصاد باید مبتنی بر اصل «تولید با کیفیت» حرکت کند و منابع کشور را صرف تولید کالاهای با کیفیت کند.
به گفته مناقبی، همه باید به سلیقه و خواسته مصرف کننده احترام بگذارند و اجازه ندهند که مصرف کننده، قربانی کسانی شود که منابع کشور را هدر داده و در ازای آن خواهان تسهیلات و خرده فرمایشات متعدد هستند.
رئیس مجمع واردات تصریح کرد: همه دنیا برای حمایت از تولید ملی خود، از پتانسیلهای تجارت خارجی بهره برداری میکند. در این رویکرد، کالایی که تولید آن سبب فرسایش عوامل تولید میشود را از بیرون اقتصاد خود تهیه میکنند. در واقع تمرکز خود را بر تولید کالاهایی قرار دادهاند که در آن توانایی بیشتری دارند که مطابق با خواسته مشتری باشد.
وی در پایان تاکید کرد: اگر به سمت کیفی سازی تولیدات داخلی برویم، نیاز مستقیم به قوانین و مقررات محدودسازی واردات نخواهیم داشت، چرا که در این شرایط، تقاضا برای کالای خارجی کاهش پیدا کرده و اصلا واردات به صرفه نخواهد بود. و مزیت دیگری که این شرایط دارد آن است که کالای ایرانی میتواند راه خود را به بازارهای خارجی هم باز کند.
منبع: تسنیم
نظرات