فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۵۲۲۰۹

خداحافظی لهستانی‌ها از صنعت نفت ایران

خداحافظی لهستانی‌ها از صنعت نفت ایران

پس از خروج آمریکا از برجام لهستانی‌ها رسما اعلام کردند نمی‌توانند با ایران در صنعت نفت همکاری کنند.

شرکت نفتی PGNiG لهستان که در سال 95 تفاهم‌نامه همکاری را به منظور توسعه میدان نفتی سومار با مسئولان صنعت نفت ایران امضا کرده بودند پس از خرج آمریکا از برجام رسما اعلام کردند نمی‌توانند در ایران فعالیت کنند و اجرای این پروژه را به حالت تعلیق در آوردند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، قائم‌مقام این شرکت لهستانی رسما اعلام کرده است «کار زیادی نمی‌توانیم در ارتباط با قراردادمان در ایران انجام دهیم و هر لحظه امکان اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران وجود دارد بنابراین حاضر نیستیم در این شرایط ریسک کنیم.»

خروج این شرکت لهستانی از صنعت نفت ایران در حالی صورت گرفت که برخی از پالایشگاه‌های لهستانی که پیش‌تر نفت سنگین ایران را نیز هرچند به صورت تک‌محموله‌هایی خریداری کردند دیگر حاضر نیستند به خرید نفت خام از ایران در این شرایط ادامه دهند.

قبل از این آمریکایی‌ها رسما اعلام کرده بودن اگر لهستان دست از خرید نفت ایران بکشد می‌تواند نفت مورد نیاز این کشور را تامین کند که در همین رابطه نیز قرار داد همکاری بین آن دو منعقد شده است.

جالب اینجا است که لهستانی‌ها از این فرصت استفاده کرده و دنبال گرفتن تخفیف از آمریکایی‌ها هستند تا ضمن عدم خرید نفت از ایران که مورد توجه آمریکایی‌ها است بتوانند از تخفیف نیز بهره‌مند شوند.

پیش‌تر شرکت PKN Orlen در کنار دومین شرکت پالایشگر نفت لهستان به نام لوتوس در سال 2017 میلادی دو محموله یک میلیون بشکه‌ای نفت از ایران خریداری کرده که پس از خرید و تست این محموله‌ها بار دیگر برای خرید تک محموله نفت از شرکت ملی نفت ایران اظهار تمایل کرده بودند.

در روزهای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده بود در صورت خروج آمریکا از برجام احتمال آنکه اروپایی‌ها که نفت را به صورت تک محموله از ایران خریداری می‌کردند دیگر به این کار ادامه ندهند و می‌توان این نفت را به سمت بازارهای بادوام‌تر فرستاد و همچنین با افزایش ظرفیت پالایشی در کشور این نفت را در داخل پالایش و فراورده‌ها را جای نفت خام صادر کنیم.

تا قبل از خروج آمریکا از برجام ایران تقریبا روزانه بین 400 تا 500 هزار بشکه نفت به اروپا صادر می‌کرد.

منبع: فارس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار