جامجهانی چه تاثیری روی مصرف برق گذاشت؟
بررسیها نشان میدهد بازیهای مراحل حذفی جامجهانی که در ساعات 22:30 برگزار میشوند، ممکن است بر اوج مصرف برق سال جاری بیفزاید و بهطور خاص بحران را بغرنجتر کند.
دادههای وزارت نیرو نشان میدهد توان نامی نیروگاههای کشور در پایان سال گذشته به عدد 78 هزار و 484 مگاوات رسیده است، بنابراین این وزراتخانه در نظر داشته که حدود 4 هزار مگاوات در پایان سال 1396 به ظرفیت کل کشور اضافه کند، اما 2 هزار و 40 مگاوات آن محقق شده است.
به گزارش تجارتنیوز ، آنطور که مرکز پژوهشهای مجلس گزارش داده، با توجه به اظهارات وزیر نیرو تا تابستان سال 1397 حدود 3 هزار و 200 مگاوات به ظرفیت کشور اضافه خواهد شد که با توجه به سابقه روند احداث نیروگاه در کشور این امر بسیار بعید است.
آخرین گزارشی که معاونت هماهنگی توزیع در اواسط اردیبهشتماه منتشر کرده، حاکی از آن است که تا تابستان سال 1397 تنها حدود 2 هزار مگاوات به ظرفیت اسمی و یکهزار و 600 مگاوات به ظرفیت عملی کشور افزوده خواهد شد و احداث نیروگاهها نیز طبق برنامه پیش نخواهد رفت.
اما افزوده شده یکهزار و 600 مگاوات نیروگاه حرارتی و تجدیدپذیر به مجموعه نیروگاههای کشور در حالی است که به علت کاهش حجم بارندگی در سال 1396 بیش از 3 هزار مگاوات از ظرفیت عملی نیروگاههای برقآبی در زمان اوج مصرف سال 1397 کاسته خواهد شد. در نتیجه میتوان گفت که تقریبا در سال جدید نهتنها توان جدیدی به ظرفیت کشور افزوده نخواهد شد، بلکه حتی توان عملی قابل تأمین بیش از یکهزار و 400 مگاوات کاهش خواهد یافت.
براساس آخرین دادههای معاونت هماهنگی و توزیع کشور در فروردینماه سال جاری، توان قابل تامین در سال 1397 برابر 52 هزار مگاوات اعلام شده که در نتیجه کمبود تولید برق در سال 1397 قطعی خواهد بود.
بررسی آمار سال 1396 نشان میدهد که اگرچه میزان مصرف در زمان اوج بار برابر 55 هزار و 440 مگاوات بوده است، اما در همین زمان بیش از 4 هزار مگاوات از میزان مصرف برق بخشهای صنعت، خانگی و کشاورزی کاسته شد تا خاموشی برق رخ ندهد.
به همین دلیل برای غلبه بر بحران خاموشی سالجاری، حتی با وجود همکاریهای گذشته با مشکل کمبود توان قابل تامین مواجه خواهیم بود که باید این کمبود توان با شیوههای مختلف جبران شود.
همچنین یکی از نکات قابل توجه در سالجاری، بازیهای جام جهانی است که از تاریخ 24 خردادماه تا 24 تیرماه ادامه دارد. بازیهای تیم ملی ایران در ساعات 19:30 (25 خردادماه) و 22:30 (30 خرداد و 4 تیرماه) و همچنین زمان تمام بازیهای مراحل حذفی نیز در ساعت 18:30 و 22:30 برگزار شدند.
با توجه به ساعت و زمانبندی بازیهای ایران، دو بازی آخر ایران که در ساعات 22:30 برگزار شد، حائز اهمیت بوده و قطعا بر افزایش توان مصرفی شب موثر بود.
همچنین بازیهای مراحل حذفی که در ساعات 22:30 برگزار میشوند هم قابل توجه است. این موضوع ممکن است بر اوج مصرف برق سال جاری بیفزاید و بهطور خاص بحران را بغرنجتر کند.
اگر فرض کنیم، همزمانی استفاده از تلویزیون در ساعات پخش جام جهانی، بهویژه مسابقات ایران، تا 15 درصد افزایش یابد، میتوان انتظار داشت حدود 800 مگاوات بهطور ویژه به مصرف برق در اوج بار افزوده شود.
بر این اساس، محتمل است در برخی شبها، زمان اوج بار شب و روز جابهجا شده و حداکثر تقاضای مصرفی به یکدیگر نزدیک شوند.
منبع: خبرآنلاین
نظرات