شرکت ملی نفت چین جایگزین توتال در پارس جنوبی شد
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران گفت: شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) با سهم 80.1 درصدی در فاز 11 پارس جنوبی جایگزین توتال فرانسه شد و به کار ادامه میدهد.
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران گفت: شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) با سهم 80.1 درصدی در فاز 11 پارس جنوبی جایگزین توتال فرانسه شد و به کار ادامه میدهد.
به گزارش تجارتنیوز، دوازدهم تیرماه پارسال نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم بینالمللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد.
بر اساس این قرارداد، یک کنسرسیوم بینالمللی به رهبری توتال فرانسه ایجاد شده بود که شاخه بینالمللی شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) و پتروپارس ایران اعضای دیگر آن را تشکیل میدادند.
سهم توتال به عنوان رهبر این کنسرسیوم در این قرارداد 50.1 درصد بود. شاخه بینالمللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران نیز به ترتیب 30 و 19.9 درصد سهم داشتند.
بر اساس قرارداد در صورت کنار رفتن توتال، شرکت ملی نفت چین سهم این شرکت فرانسوی را در اختیار گرفته و به عنوان رهبر کنسرسیوم، فعالیت میکرد.
در همین پیوند، مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران امروز (شنبه) درباره تکلیف فاز 11 پارس جنوبی اعلام کرد: مناقصات فاز 11 پارس جنوبی برگزار شده و کار در آن با سرعت بیشتری در حال پیگیری است.
به نوشته تارنمای وزارت نفت، محمد مصطفوی درباره امضای قراردادهای جدید برای توسعه میادین نفتی گفت: فکر میکنم امضای قرارداد توسعه میدان آزادگان و الحاقیه فاز دوم میدان یادآوران قطعی باشد.
مصطفوی بیان داشت: اگر بخواهیم واقعبینانه نگاه کنیم سیانپیسی شرکت خوبی است، در فهرست پنج شرکت بزرگ نفتی جهان قرار دارد و به شدت در حال رشد و رقابت با شرکتهای مطرح نفتی دنیاست.
به گفته وی، چین بزرگ ترین بازار مصرف انرژی دنیاست و نه فقط در شرایط تحریم، بلکه در هر شرایطی باید با چینیها کار کرد.
همکاری با شرکتهای بزرگ چینی جنبه راهبردی دارد
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران اضافه کرد: چین به عنوان بزرگ ترین بازار انرژی دنیا که سریعترین رشد را تجربه میکند، میتواند شریک راهبردی هر کشور عرضهکننده انرژی از جمله ایران محسوب شود.
وی تاکید کرد همکاری با شرکتهای بزرگ چینی جنبه راهبردی برای شرکت ملی نفت ایران دارد.
مصطفوی ادامه داد: پیش از موضعگیری رئیسجمهوری آمریکا (برای خروج از توافق هسته ای برجام) اوضاع پیچیدهتر بود؛ چون طرفهای خارجی تکلیف خود را نمیدانستند؛ اکنون تکلیف روشن شده است و با اطمینان میگویم روزهای پرکاری پیش رو داریم.
وی از ادامه فرآیندها در سه قرارداد نفتی که پارسال امضا شد خبر داد و اضافه کرد: توسعه میدانهای بزرگ مانند آزادگان با شتاب پیگیری و قرارداد توسعه آن امسال امضا میشود.
قرار است الحاقیه یادآوران نیز بزودی امضا و فرایند توسعه این میدان در فاز دوم آغاز شود.
مصطفوی یادآوری کرد: با وجود همه سختیها، برخلاف خواست آمریکا امسال حجم فعالیتهای صنعت نفت در بخش بالادست افزایش مییابد و میتوانیم شاهد رونقی معقول و نه رویایی در نفت باشیم.
تاکنون سه قرارداد جدید نفتی شامل توسعه فاز 11 پارس جنوبی (توتال، سیانپیسی چین و پتروپارس)، توسعه میدانهای مشترک نفتی آبان و پایدار غرب (زاروبژنفت روسیه) و توسعه یکپارچه میدانهای سپهر و جفیر (گسترش انرژی پاسارگاد ایران) امضا شده است.
منبع: ایرنا
نظرات