خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۴۱۲۳

یارانه برق پرمصرف‌ها بیش از ۲.۵ برابر سایر مشترکین است

یارانه برق پرمصرف‌ها بیش از ۲.۵ برابر سایر مشترکین است

مشترکین پرمصرف نه تنها بهای برق خود رابه طور کامل پرداخت نمی­‌کنند بلکه در مناطق عادی، یارانه یک درصد مشترک بسیار پرمصرف نسبت به کم‌مصرف‌ترین مشترکان بیش از 65 برابر است.

بررسی نظام تعرفه گذاری قیمت اوج بار در بسیاری از کشورها نشان می‌­دهد که می‌­توان نظام‌­های تعرفه گذاری برق در این کشورها را به 4 دسته کلی تقسیم کرد که عبارتند از: از الف)روش زمان استفاده (TOU) ، ب)روش قیمت لحظه­‌ای واقعی (RTP) ، ج)قیمت بحرانی اوج بار (CPP) و د)تخفیف کاهش اوج بار (PTR).

به گزارش تجارت‌نیوز، همچنین استفاده از دو روش در کنار هم و به خصوص ترکیب روش زمان استفاده با قیمت بحرانی اوج بار در بسیاری از کشورها متداول است. به‌­کارگیری هر کدام از این روش­ها بسته به زیرساختهای فنی و همچنین شرایط اقتصادی و اجتماعی هر کشوری دارد و بنابراین در ایران نیز لازم است ضمن در نظرگرفتن شرایط مختلف از جمله وضعیت اقتصادی و فرهنگی مردم، از یک روش مناسب استفاده شود.

بدون شک یکی از ابزارهای مهم برای کنترل مصرف برق در زمان اوج بار، استفاده از یک مدل مناسب قیمت­‌گذاری برق است

. نتایج مطالعات اندیشکده‌­های معتبر در آمریکا نشان می­دهد که استفاده از مدل­‌های قیمت­‌گذاری مختلف بین 3 تا 55 درصد بر کاهش مصرف برق در زمان اوج بار موثر بوده و میزان تاثیر آنها نیز با بهبود زیرساختهای مربوطه افزایش یافته است. خلاصه روش­های قیمت­گذاری برق در چندین ایالت امریکا و کانادا در شکل زیر آورده شده است. برای اطلاعات بیشتر به مقالات پروفسور فرخی و همکاران مراجعه کنید.

با توجه به شکل زیر کاملا مشخص است که موثرترین روش استفاده از مدل قیمت­‌گذاری بحرانی (CPP) بوده و استفاده از این مدل با تکنولوژی‌­های مناسب می‌­تواند حتی تا بیش از 50 درصد بر کاهش مصرف برق در زمان اوج بار موثر باشد.

منبع: فارس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.