در همایش چشمانداز صنعت فولاد مطرح شد:
گلایه از نبود سیاستگذاریهای مشخص اقتصادی / صادرات را به حصر بردهایم
همایش چشمانداز صنعت فولاد با حضور علینقی مشایخی، اقتصاددان و همچنین محسن جلالپور، رئیس سابق اتاق ایران، در 9 بهمن ماه سال 1397 برگزار شد. در این نشست مشایخی و جلالپور بر بهکارگیری سیاستهای مشخص اقتصادی تاکید کردند.
به گزارش تجارتنیوز، همایش چشمانداز صنعت فولاد با حضور علینقی مشایخی،اقتصاددان و همچنین محسن جلالپور، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران،در تاریخ 9 بهمن ماه سال 1397 برگزار شد. در این نشست مشایخی با اشاره به وضعیت صنعت فولاد در جهان و ایران گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده کشور چین با 928 میلیون تن فولاد، اولین تولیدکننده فولاد در جهان شناخته شد و در حال حاضر نقش کلیدی در بازار فولاد دنیا بازی میکند.
وی افزود: در حال حاضر کشور هند نیز با توجه پیشرفتهای قابل توجهی که در حوزه اقتصاد داشته است، در آینده شاهد رشد قایل توجه در تولید فولاد خواهد بود.
مشایخی در بخش دیگری از سخنان خود به استراتژیهایی که کشورهای مختلف برای حفظ سهم خود در بازار فولاد به کار میگیرند اشاره کرد و گفت: به طور مثال آمریکا برای حفاظت از فولاد خودش تعرفههایی را وضع میکند که نشاندهنده سیاستی است که آمریکا و پس از آن کشورهای دیگر برای حمایت از تولید داخلی به کار گرفتهاند و در همین خصوص لابیهای زیادی توسط فولادسازان در آمریکا انجام شده است.
وی اضافه کرد: اما اگر شرایط فولاد به همین صورت پیش برود، صنعت فولاد در کشور ما و همین طور تولید فولاد در آمریکا لطمه خواهد خورد و این محصول استراتژیک است که میتواند برای زمانی که به فولاد احنیاج داریم برایمان دردسرساز باشد.بنابراین باید ما هم سیاستهایی را در این زمینه باید اخذ کنیم. به طور مثال درخواستهای بیرویه برای مجوزهای فولاد را کاهش بدهیم و تعرفههایی را ایجاد کنیم.
ایران؛ کماکان بلاتکلیف در ارتباط با جهان
در ادامه این نشست، محسن جلالپور به موضوع «چگونگی توسعه صادرات و چالشها و موانع آن» پرداخت و اظهار کرد: بعد از سالها هنوز یک بلاتکلیفیای در ارتباط با دنیا گریبان گیرمان است. هنوز برایمان مشخص نشده که ارتباط گرفتن با دنیا برایمان خوب است یا خیر!
وی ادامه داد: در همه جای دنیا اقتصاد را در خدمت سیاست میگیرند و سعی دارند از طریق اقتصاد منافع سیاسی خود را تامین کنند. اما در ایران یک گرفتاریای که وجود دارد این است که نهتنها به حوزه «اقتصاد» اهمیتی داده نمیشود بلکه قربانی «سیاست» میشود.
جلالپور با تاکید بر لزوم تسهیل فضای کسبوکار گفت: ما با توجه به قوانین و مصوباتی که داریم و محدودیتهایی که ایجاد شده است، از سال 97 عملا اصل صادرات را به حصر بردهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر جمهوری اسلامی برای موفقیت در صنعت و به طور خاص در صنعت فولاد نیاز به تفکر مداوم در این حوزه دارد.
به گزارش تجارتنیوز، همچنین مشایخی در پایان سخنان خود بیان کرد: امیدواریم که این بحثهای مطرح شده در این همایش در نهایت منجر به ایجاد اندشکدهای برای صنعت فولاد در کشور شود که در آن کسانی مانند مسئولان دولتی، متولیان بخش خصوصی و البته نمایندگان مجلس درباره مسائلی مثل بازار صادرات فولاد فکر کنند و در در نهایت بتوانند بر تصمیمگیریهای کلان کشور موثر واقع شوند.
نظرات