تاثیر سیل بر تولید و قیمت برنج
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی درباره تاثیر سیل بر روند تولید و قیمت برنج گفت: به شرط فراهم شدن شرایط امسال تا ۲۰ درصد شاهد افزایش تولید برنج در کشور خواهیم بود و هیچ دلیل کاهش عرضه برای افزایش قیمت وجود ندارد.
به گزارش تجارتنیو ز، عزیز کریمی مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه پیشبینی شما از وضعیت تولید برنج کشور در سال جاری با توجه به سیل اخیر چیست، گفت: پیشبینی میکنیم با توجه به بهبود وضعیت بارندگی در شمال کشور تولید برنج ۱۰ تا ۲۰ درصد در سال جاری افزایش پیدا کند.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: به رغم سیلهای اخیر که خیلیها تصور میکردند که سیل فقط خسارت دارد، اما با بهبود وضعیت بارندگی و حتی در برخی مواقع اصلاح وضعیت خاک، تولید برنج کشور افزایش مییابد.
کریمی افزود: اگرچه این پیشبینی هنوز تا حدودی زود است، اما به شرط فراهم شدن بقیه شرایط مانند وضعیت دما و رسیدگیهای کشاورزان امسال تا ۲۰ درصد شاهد افزایش تولید برنج در کشور خواهیم بود.
وی در پاسخ به اینکه آیا سیل اخیر تنها خسارت وارد کرد و یا برکاتی هم داشت، گفت: اگر سیل منجر به تخریب زمینهای زراعی نشود، اتفاقا در برخی موارد رسوب خاکهای آبرفتی باعث بهبود وضعیت خاک هم میشود.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: زمانی که سیل به منطقه شمال کشور آمد، آن زمان زمینهای شالی در حال آمادهسازی بود؛ بنابراین به حدود ۳۰ هزار هکتار زمین در حال آمادهسازی شالی خسارت وارد شد، اما در حال حاضر آنها ترمیم شده و کشت شدهاند.
کریمی در پاسخ به اینکه قیمت برنج به کیلویی ۲۳ هزار تومان رسیده است، آیا دلیل خاصی دارد گفت: قیمت برنج مربوط به وزارت جهاد کشاورزی نیست. ما مسئول تولید هستیم.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت برنج هیچ دلیل علمی و فنی ندارد، گفت: نیاز سالانه کشور به برنج ۳ میلیون تن است. این درحالی است که سال گذشته تولید برنج کشور ۲/۱ میلیون تن بود و حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن هم برنج وارد کشور شده است؛ بنابراین با یک حساب سرانگشتی سال گذشته بیش از ۷۰۰ هزار تن مازاد نیاز کشور وجود داشته است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: هیچ دلیل کاهش عرضه برای افزایش قیمت وجود ندارد تنها ریشههای این افزایش را باید در بازرگانی و واسطهگری جستجو کرد.
منبع: فارس
نظرات