ضوابط توزیع برنج وارداتی ابلاغ شد
دبیر کارگروه تنظیم بازار با بیان اینکه اختلاف میان نرخ مصوب برنج با بازار آزاد معنادار نیست، استانها را مکلف کرد تا از رسیدن کالا با نرخ مصوب به مصرف کنندگان شامل خانوار، مصارف عمده اطمینان حاصل نمایند.
به گزارش تجارتنیوز ، عباس قبادی، دبیر کارگروه تنظیم بازار با بیان اینکه اختلاف میان نرخ مصوب برنج با بازار آزاد معنادار نیست، استانها را مکلف کرد تا از رسیدن کالا با نرخ مصوب به مصرف کنندگان شامل خانوار، مصارف عمده اطمینان حاصل نمایند.
متن کامل نامه عباس قبادی، دبیر کارگروه تنظیم بازار در مورد واردات برنج به شرح زیر است:
سازمان صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان
موضوع: ضوابط و دستورالعمل ترخیص و توزیع انواع برنجهای وارداتی
سلام علیکم
احتراماً پیرو بخشنامه شماره ۱۷۶۷۷۶/۶۰ مورخ ۹۸.۶.۳۰ کارگروه تنظیم بازار و با عنایت به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالای برنج وارداتی، بدینوسیله ضوابط و دستورالعمل ترخیص و توزیع انواع برنجهای وارداتی به شرح ذیل ابلاغ میگردد:
برنج پاکستانی سوپر گرنل و ۱۱۲۱ سفید پاکستانی
با عنایت به حاشیه بازار ایجاد شده برای این نوع برنج علی الخصوص در استانهای پرمصرف ضمن ارسال خلاصه سهمیههای تخصیصی (تا این تاریخ) به استانها در قالب جدول پیوست و با توجه به تصمیمات جلسه کمیته رصد و پایش توزیع برنج وارداتی موضوع نامه شماره ۲۲۷۸۶۸/۶۰ مورخ ۹۸.۸.۲۶ مقرر گردید:
۱- ضوابط ترخیص:
تمام صاحبان محمولههای برنج پاکستانی انواع فوق تا تعدیل نرخ حاشیه بازار این کالا در سطح قیمتهای مصوب (با مسئولیت کنترل توسط دبیرخانه تنظیم بازار) مکلف به سپردن تعهد محضری به GTC (شرکت بازرگانی دولتی ایران) و اخذ مجوز ترخیص از دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار و انتخاب شناسه انبارهای مجاز از سامانه جامع انبار میباشند.
۲- ضوابط توزیع:
۲-۱- تمامی واردکنندگان برنج پاکستانی از نوع سوپرکرنل و ۱۱۲۱ سفید پاکستانی موظفند ۳۰ درصد از برنجهای وارداتی خود را با تخصیص سهمیه از سوی دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار در ازای دریافت وجه به شبکههای معرفی شده سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها از جمله سازمان میادین میوه و تره بار، فروشگاه هخای زنجیرهای و تعاونیها (اتکا، اسکاد، اتما، مصرف محلی، فرهنگیان) و صنوف منتخب به صورت کاملاً کنترل شده توزیع و از رسیدن این کالا به نرخ مصوب به مصرف کننده اطمینان حاصل شود:
تبصره یک: با توجه به وابستگی تامین برنج برای ماههای بعد به وجوه ریالی حاصل از فروش سهمیه برنج وارداتی، استانها مکلفند حداکثر ظرف ۱۰ روز از زمان تخصیص سهمیه نسبت به تعیین شبکه و صدور حواله اقدام نمایند.
تبصره ۲: در توزیع سهمیه دقت شود که هر گونه عدم کیفیت یا وجود آفات و حشرات احتمالی بر عهده صاحب برند بوده و میبایست سریعاً نسبت به جایگزین کالای مشابه بدون ایراد اقدام نماید.
۲-۲- در خصوص برنج پاکستانی تمامی واردکنندگان مجازند ۷۰ درصد برنج پاکستانی از انواع فوق الذکر را با قیمت مصوب و مستقیماً از طریق شبکههای توزیع مجاز از جمله تعاونیها، فروشگاههای زنجیرهای، بنکداران خرده فروشیها و … مطابق برنامه قبل اقدام نمایند (با توجه به سابقه توزیع برنج و شبکههایی که از گذشته در این زمینه فعالیت می
نمودهاند عدم تخصیص برنج به این شبکه به مفهوم مراجعه بنکداران به بازار و ایجاد حاشیه بازار خواهد شد) منتهی در این بخش نیز ترخیص برنج منوط به انتخاب شناسه انبار از سامانه جامع انبارها درزمان ترخیص و ثبت کلیه مقادیر توزیع و فروش توسط وارد کننده با ذکر نام عامل در سامانه جامع تجارت داخلی میباشد. بدیهی است استانها میبایست ضمن رجوع به سامانه جامع تجارت داخلی نسبت به کنترل شبکه مجاز و حصول اطمینان از رسیدن کالا با نرخ مصوب به مصرف کنندگان شامل مصارف خانوار، مصارف عمده شامل دانشگاهها، پادگانها، رستورانها و… و. اطمینان حاصل نمایند.
انواع برنج هندی ۱۱۲۱، پاکستانی ۳۸۶ و سایر انواع برنج:
۱- ضوابط ترخیص:
کلیه صاحبان محمولههای برنج از انواع فوق مکلف به انتخاب انبار (شناسه) در سامانه جامع انبارهای وزارت صمت و با توجه به تعهد محضری اخذ شده در زمان ثبت سفارش نیاز به سپردن مجدد تعهد محضری به GTC و اخذ نامه از دفتر برنامه ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار نمیباشد.
۲- ضوابط توزیع:
با عنایت به عدم اختلاف معنی دار حاشیه بازار این نوع برنج نسبت به نرخهای مصوب اعلامی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان (به طور مثال ۱۱۲۱ هندی با سقف قیمت ۸,۰۰۰ تومان در اکثر استانها زیر این قیمت عرضه میشود) فرآیند توزیع و فروش این نوع برنج به شرح ذیل میباشد:
وارد کنندگان نسبت به توزیع برنجهای هندی، پاکستانی ۳۸۶ و سایر انواع برنج با قیمت مصوب از طریق شبکههای توزیع مجاز از جمله تعاونیها، فروشگاههای زنجیرهای، بنکداران خرده فروشیها و … مطابق برنامه قبل اقدام نمایند. در این بخش نیز ترخیص برنج منوط به انتخاب شناسه انبار از سامانه جامع انبارها در زمان ترخیص و ثبت کلیه مقادیر توزیع و فروش توسط وارد کننده با ذکر نام عامل در سامانه جامع تجارت داخلی میباشد.
بدیهی است استانها میبایست ضمن رجوع به سامانه جامع تجارت داخلی نسبت به کنترل شبکه مجاز و حصول اطمینان از رسیدن کالا با نرخ مصوب به مصرف کنندگان شامل مصارف خانوار، مصارف عمده اطمینان حاصل نمایند و موارد تخلف احتمالی را به سرعت پیگیری و اقدام قانونی را انجام بدهند.
منبع: مهر
نظرات