خطر در کمین سفرههای زیر زمینی آب تهران
کاهش ۲۰ درصدی آب ورودی به سدهای تهران و ضرورت تامین آب موردنیاز شهروندان، خطری فزاینده برای سفرههای زیر زمینی است که با مدیریت مصرف میتوان این خطر را دور کرد.
به گزارش تجارتنیوز ، در سال آبی جاری (ابتدای مهر ۹۹ تا انتهای شهریور۱۴۰۰) میزان بارشها در کشور نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش محسوسی یافته است.
این کاهش، نخستین اثر خود را بر روی موجودی آب سدها به خصوص سدهای تهران نشان داده است.
از طرف دیگر به دلیل افزایش گرمای هوا در تهران و نیز شیوع گسترده بیماری کرونا و ضرورت شستن مکرر دستهابا آب میزان مصرف آن به شدت افزایش یافته است.
آنگونه که مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران میگوید: ورودی سدهای تهران از کاهش ۲۰ درصدی از ابتدای سال آبی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته برخوردار شدهاند.
محمد شهریاری، با بیان اینکه حجم آب ورودی به سدهای پنجگانه استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۹۳۱ میلیون مترمکعب بوده است، افزود: این حجم در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته که یک هزار و ۱۵۹ میلیون متر مکعب بوده ۲۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی همچنین با بیان اینکه حجم آب ورودی سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو از ابتدای اردیبهشت سال جاری تاکنون به ترتیب ۳۸، ۲۴، ۵۲، ۴۱ و ۱۲ میلیون متر مکعب بوده است، ادامه داد: این میزان در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۷۸، ۵۸، ۸۹، ۹۹ و ۶۷ میلیون متر مکعب بوده که به طور میانگین با کاهش ۵۸ درصدی روبروشده است.
شهریاری در ادامه به کاهش ۱۷۸ میلیون متر مکعبی حجم فعلی ذخیره آب مخازن سدهای تهران نسبت به روز مشابه سال گذشته اشاره کرد و افزود: درحال حاضر حجم کل مخازن سدهای تهران ۸۰۶ میلیون متر مکعب است که این میزان ذخیره در روز مشابه سال گذشته ۹۸۴ میلیون متر مکعب بوده است.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران ادامه داد: با توجه به بارشهایی که در اردیبهشت و روزهای اخیر شاهد آن بودیم میزان بارش در مقایسه با اردیبهشت سال گذشته افزایش ۱۳ درصدی داشت، ولی با توجه به نبود ذخیره برفی در حوضه آبریز سدهای تامین کننده آب شرب تهران، این میزان بارندگی تأثیر چندانی در حجم ورودی آب به مخازن سدها نداشته و میزان بارشهای سال آبی جاری در حوزه عملکرد استان تهران در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته با کاهش ۳۷ درصدی روبهرو است.
شهریاری خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت منابع آبی و ذخایر آبهای سطحی در سدهای پنجگانه تهران و روند کاهشی ورودی آب به سدهای مذکور و همچنین شرایط کرونایی حاکم بر استان و تأثیر آن بر افزایش مصرف آب، از شهروندان درخواست میشود که صرفهجویی و مصرف بهینه آب را همواره مدنظر داشته باشند تا بر اساس برنامهریزیهای انجام شده در تابستان امسال و روزهای اوج مصرف آب، مشکلی برای تامین مطمئن و پایدار آب وجود نداشته باشد.
البته نباید از نظر دورداشت که تداوم مصرف بی رویه چارهای باقی نخواهد گذاشت مگر برداشت بیشتر از سفرههای زیر زمینی که این خود خطری بزرگ برای فرونشستهای زمین است.
به گفته متولیان، سفرههای زیرزمینی کشور با کاهشی قابل توجه روبهرو هستند و هرچه به سمت استفاده بیشتر از آنها برای تامین مصارف بیرویه رفته شود فرونشست های بزرگتری رخ خواهد داد.
منبع: ایرنا
آخرین اخبار حوزه انرژی را از صفحه انرژی و کالای تجارتنیوز دنبال کنید.
نظرات