تجارتنیوز گزارش میدهد:
گوجه و سیبزمینی جایگزین گوشت شد
سیبزمینی و گوجه گران شدند. گویا صادرات بیرویه و سرمازدگی در افزایش قیمت این دو محصول تاثیر داشته است. حال این دو ماده خوراکی چه زمانی ارزان میشوند؟
به گزارش تجارتنیوز ، در یک سال اخیر قیمت یک کیلو گوجه فرنگی در مقایسه با سال قبل ۲۳۰ درصد افزایش داشته است.
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران به تجارتنیوز میگوید: با افزایش تورم مردم قادر به خرید مرغ و گوشت نیستند. قدرت خرید مردم ضعیف شده و گوجه و سیبزمینی جایگزین گوشت شده است.
مصطفی دارایینژاد با اشاره به قیمت گوجه و سیب زمینی توضیح داد: این روزها دلالها قصد دارند قیمت گوجه و سیب زمینی را بالا ببرند اما اجازه نمیدهیم قیمت سیبزمینی از شش هزار تومان بیشتر شود. چرا که در این شرایط اقتصادی ما مخالف هرگونه افزایش قیمت هستیم.
قیمت گوجه و سیب زمینی چند؟
او ادامه داد: امروز سیبزمینی و گوجه در عمده فروشیها به ترتیب با قیمت هفت تا ۹ هزار تومان و هشت تا ۱۰ هزار تومان فروخته شده است. در روزهای آینده گوجه در استان بوشهر میرسد و با توزیع این گوجهها قیمتها شکسته میشود.
تورم سیب زمینی چقدر است؟
ایسنا براساس بررسیهای مرکز آمار نوشته بود: «در تابستان امسال قیمت فروش یک کیلوگرم سیب زمینی در کل کشور ۲۹۴۰ تومان بوده است و این محصولات نسبت به تابستان ۱۳۹۹، معادل ۹۰.۲ درصد افزایش یافته است. همچنین قیمت یک کیلو گوجه فرنگی هم امسال در مقایسه با سال قبل ۲۳۰ درصد افزایش داشته است.» چرا سیبزمینی و گوجه پیش از زمستان گران شد؟
گویا در یک سال اخیر هزینه حمل و نقل و نرخ دستمزد کارگران در گرانی میوه و صیفیجات به شکل محسوسی اثرگذار بوده.
علاوه بر این دو عامل رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: اکنون عامل گرانی گوجه و سیبزمینی، صادرات است. علاوه بر آن گوجههای استان فارس نیز گرفتار سرمازدگی شدند.
سیبزمینیها فاسد میشود
دارایینژاد بیان کرد: دلالان هزاران تن سیبزمینی در انبار شهرهای همدان، کرمانشاه و اردبیل دپو کردهاند. هشدار میدهیم چنانچه این سیبزمینیهای دپو شده توزیع نشود، مانند پرتقالها روی دست دلالها میماند و فاسد میشود.
او گفت: اکنون سیبزمینی و گوجهها به کشورهای ازبکستان صادر میشود. ممکن است برای تنظیم بازار ایران صادرات این دو محصول به کشورها قطره چکانی شود.
پیشتر دارایینژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان به ایرنا گفته بود: «مسئولان حداقل راضی باشند که مردم سیب زمینی بخورند!»
برای مطالعه بیشتر قیمت گوجه در سال ۱۴۰۰ را بخوانید.
نظرات