فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۴۵۰۳

تا دنیا با ایران همکاری نکند ایران نمی‌ تواند نیروگاه هسته‌ ای داشته باشد

تا دنیا با ایران همکاری نکند ایران نمی‌ تواند نیروگاه هسته‌ ای داشته باشد

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی در نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: سوخت‌های فسیلی رو به اتمام است و این منابع پایداری نیستند در حالی که برق هسته‌ای منبعی پایدار و لازم است که ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای وارد مدار شود اما تا دنیا با ایران همکاری نکند، ایران نمی‌تواند نیروگاه هسته‌ای داشته باشد.

به گزارش تجارت نیوز،

وی افزود: ایران با ظرفیت و توانایی خود و با شبکه دانش‌بنیان و صنعتی، سعی بر تکمیل سیاست درهای باز در سازمان انرژی اتمی داشته است، این سازمان پیشتر شاید یک سازمان با درهای بسته تلقی می‌شد، اما اکنون سیاست درهای باز حاکم است و با شفافیت و استفاده از نوآوری‌ها، قصد توسعه و رسیدن به هدف تولید ۲۰هزار مگاوات برق هسته‌ای را دارد.

معاون رییس جمهور ادامه داد: ارزش افزوده در بهره‌وری و فناوری است و اقتصاد شکوفا نیازمند توجه به بهره‌وری و فناوری است و انرژی هسته‌ای همزمان می‌تواند این دو موصوع را تقویت کند.

اسلامی خاطرنشان کرد: سنجش‌ها تا عمق ۱۵ هزار متر زمین انجام شده و در اختیار وزارت نفت قرار داده شده است. این نقطه عطفی در کشور است. باید بتوان از ذخایر موجود به نفع زنجیره ارزش کشور استفاده کرد. بخش راهبردی ماجرا دست سازمان انرژی اتمی است و بخش غیرراهبردی مربوط به بخش خصوصی است و با همکاری این بخش می‌توان این حوزه را ارتقا بخشید.

وی اظهار کرد: شرکت هایی که در تولید فناوری هسته ای فعال هستند می توانند در زنجیره تامین هم شریک می شوند و ۸۰ درصد کار صنعتی و اجرایی پروژه های هسته‌ای توسط شرکت‌های ایرانی انجام می شود و فناوری های هسته‌ای همچنین می تواند در سازگاری محیط زیست ما با کم آبی موثر واقع شود. 

رییس سازمان انرژی اتمی در جمع بندی سخنانش گفت: حضور بخش خصوصی در کل فرایند از بالادست تا پایین دست آزاد است منهای مناطقی که در حوزه کسب و کار نیست و مزیتی برای بخش خصوصی ندارد با این حال سازمان انرژی اتمی در برابر نسل های آینده و محیط زیست مسئول است و سازمان باید از جان انسان ها در برابر اشعه محافظت کند.

وی به عملکرد سازمان انرژی اتمی در اکتشاف مواد معدنی اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲ فعالیت های معدنی رشد داشته و سازمان انرژی اتمی در این سال ۱۰ در نقطه معدنی اکتشاف داشته و در سال جاری این رقم از ۷۰ نقطه عبور کرده است و سازمان این رویه را قاطعانه ادامه می‌دهد. 

اسلامی اظهار کرد: ما در سال ۱۴۲۰ تولید برق هسته2ای را به ۲۲ درصد خواهیم رساند، در سه سال گذشته سازمان تلاش کرد از تراز تحقیقاتی به تراز صنعتی گذر کند. هنوز در ساخت نیروگاه اتمی با موانع خارجی رو به رو هستیم و در نتیجه باید همه تجهیزات را داخلی سازی کنیم. امروز آغاز حضور شرکت های بخش خصوصی در فناوری هسته‌ای کشور است.

کارکرد فناوری هسته‌ای در بخش معدن 

قدیر قیافه، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران در این نشست گفت: پیشرفت‌های کشور در زمینه فناوری شگفت‌انگیز است. در حالی که همیشه نگاهی منفی به این انرژی وجود داشت و ذهنیت‌ها را همین نوع نگاه شکل داده است، این فناوری در حوزه‌های گوناگون کاربرد دارد و باید دوستانی که در سازمان انرژی هستند مورد تشویق قرار بگیرند. 

وی افزود: توسعه دانش و صنعت هسته ای توسعه صنعت و دانش و اقتصاد کشور را در پی دارد و آزادسازی اطلاعات در مورد این صنعت نگاه مردم را به این فناوری تغییر می دهد و در زمینه آگاهی سازی نسبت به این صنعت غفلت شده است و بنابراین همه ما باید سفیر توسعه دانش صلح آمیز هسته‌ای باشیم. 

قیافه تصریح کرد: ارزش ذخایر زیرزمینی کشور ایران ۲۷ تریلیون دلار است و می توان از فناوری هسته ای در اکتشاف این ذخایر کمک گرفت. 

وی اظهار کرد: دوز مشخصی از کانی های پرتوزا می تواند توسط سازمان انرژی هسته‌ای شناسایی و فرآوری شود در حالی که این محدوده‌ها فعلا بلااستفاده مانده است، همچنین استفاده از توانایی اکتشاف سازمان انرژی هسته ای و انتشار اطلاعات زمین شناسی که محرمانه نیست می‌تواند به بخش معدن کمک کند، معدن بدون اکتشاف مفهوم ندارد و سازمان انرژی اتمی راه درازی در اکتشاف رفته و می تواند به بخش معدن کمک کند و همچنین می تواند از توانایی های بخش خصوصی استفاده کند. 

قیافه در نهایت پیشنهاد ایجاد یک سامانه جامع زمین شناسی را داد و گفت: با همکاری بخش خصوصی، سازمان انرژی اتمی، وزارت نفت و سازمان زمین شناسی سامانه جامع اطلاعات کانی‌های ایران می‌تواند شکل بگیرد تا عدد واقعی ثروت‌های زیرزمینی کشور شناسایی شود‌.

منبع : ایلنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.