جلیلی: یک شبه به انتخابات نیامدم/ دولت را کمک میکنیم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در مناظرات یکی از کاندیداها گفت ۱۱ سال زنبیل گذاشتهاید که گفتیم بله چرا که معتقدیم کسی که میخواهد در عرصه ورود کند باید برای حل مشکلات کشور سالها کار کرده و برنامهریزی داشته باشد و نمیتوان یک شبه وارد شد
سعید جلیلی در نشست با دانشجویان حاضر در دورۀ معرفتی تشکیلاتی «اسلام ناب» با عنوان "قیام جوانان برای تحول ایران" که در شهر قم برگزار شد اظهار داشت: در انتخابات ریاست جمهوری ادعایی داشتیم که برآورد بررسیها و مطالعات ما، وجود یک جهان فرصت است که میتواند برای کشور جهش به دنبال داشته باشد.
وی افزود: دولت برای تحقق این امر باید نقش آفرینی کند و مأموریتهای خود را به بهترین نحوه انجام دهد تا جهش در کشور رخ دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: شعار دیگر ما هر ایرانی یک نقش پرشکوه بود که باید بستر لازم برای نقش آفرینی مردم فراهم شود و یکی از کارکردهای اردوهای دانشجویی شناخت همین نقش است و در این راستا به تواناییها باید پی برد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: جامعۀ دانشجویی یکی از پیشتازان و پیشگامان نقشآفرینی در جامعه است. اگر ما بخواهیم نقش آفرینی کنیم باید بدانیم در چه نقطهای هستیم؟ خصوصا اگر این نقطه یک بزنگاه تاریخی باشد.
وی عنوان کرد: اثرگذاری، مهارت، توانمندی و ابزارهای لازم میخواهد که تشکلهای دانشجویی باید در این زمینه ورود کنند..
جلیلی افزود: یکی از مهمترین موضوعات در اثرگذاری، فهم جهتگیری است که اصل افتراقها هم در تعیین جهتگیری بهوجود میآید. بحث این است که اصلا با چه مبنایی میخواهیم این حرکت را انجام بدهیم؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز اگر ادعای دنبالکردن اندیشۀ حضرت امام(ره) را داریم، باید بدانیم براساس تعابیر ایشان ما در موقعیت فعلی چه نقشی داریم و برای ایفاکردن این نقش چه برنامههایی داریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: انتخابات یکی از عرصههای است که آحاد جامعه باید در آن نقش آفرین باشند، چرا که این عرصه میتواند تأثیر جدی و شگرفی در مسیر آینده کشور داشته باشد که البته همه ماجرا به برگزاری انتخابات باز نمیگردد و بعد از انتخابات نیز این نقش آفرینی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه دولت سایه یک گفتمان و اندیشه است افزود: این گفتمان بیان میکند همه افراد جامعه در حد وسع خود وظیفه دارند سایه به سایه تحولات را دنبال کنند و اگر اقدامات مناسب بود باید آنان را تقویت کرد و در صورت نیاز به اصلاح، راهکار دهد.
جلیلی بیان کرد: موفقیت دولت بهمعنیِ موفقیت کشور است و وقتی دولتی توسط مردم انتخاب و توسط رهبری تنفیذ میشود، وظیفۀ همه این است که با حمایت از نقاط مثبت و یادآوریِ نقصها به حل مشکلات کشور توسط دولت کمک کنند.
جلیلی اضافه کرد: یکی از فرصتهایی که امروز ایران اسلامی دارد فرصت منطقهای است که امروز پدید آمده و موجب شده تأثیراتی در عرصه جهانی بگذارد و اگر میگوئیم فرصتهای مختلف سیاسی و اقتصادی داریم در زمانی میتوان از آن بهره برداری کرد که در ارتباط با سایر عرصهها از جمله منطقه و جهان باشد.
وی اظهار داشت: این جمع با روحیۀ پرنشاطی که دارد، میتواند کارهای بسیار مفیدی در حوزۀ جهاد تبیین انجام دهد و مهم این است که جوشش و رویشِ حرکت متوقف نشود و هرکس بتواند نقش خود را در این حوزه پیدا کند؛ نه اینکه منتظر باشد تا دیگران برای او نقش تعیین کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: یکی از مشکلات در جامعه، تبیین جایگاه رئیسجمهور است؛ در همین انتخابات هم برخی نقصها و عیبها در تعریف جایگاه رئیسجمهور بود. بر مبنای تعریف درست از جایگاه ریاستجمهوری و کار اجرایی میتوان به فهم درست از شایستگیِ افراد برای ریاستجمهوری رسید.
وی عنوان کرد: در مناظرات یکی از کاندیداها گفت 11 سال زنبیل گذاشتهاید که گفتیم بله چرا که معتقدیم کسی که میخواهد در عرصه ریاست جمهوری ورود کند باید برای حل مشکلات کشور سالها کار کرده و برنامهریزی داشته باشد و نمیتوان یک شبه وارد این عرصه شد.
جلیلی گفت: رئیسجمهور کسی است که باید در لحظه برای تمام مسائل کشور تصمیم بگیرد؛ این مسائل خیلی فراتر از موضوعاتی مثل پلساختن یا کارهای مشابه است.
وی بیان کرد: در هفتههای آینده شاهد حضور وزرای پیشنهادی برای گرفتن رأی در مجلس شورای اسلامی خواهیم بود که در این راستا باید مطالبه گری کرد که این افراد چه برنامهای برای برای پیشبرد وزارت خانهها دارند.
وی عنوان کرد: امروز وزارت علوم باید مأموریت برای دانشگاهها در زمینه اشتغال و ارزآوری تعریف کند و برنامه دانشگاهها در این راستا باید ارزیابی شود که در این صورت بالندگی دانشگاه و دانشجویان را شاهد خواهیم بود.
جلیلی عنوان کرد: در داستان برجام برخیها تبریک میگفتند و برخیها میگفتند که نسبت به این موضوع انتقاد نکنید و مجموع فعالیت ما در طی سالهای اخیر صرفاً معلمی نبوده است و در زمینههای مختلف از جمله برجام، اف ای تی اف، تحولات سال 1401 و غیره وارد میدان شدیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اردوها به منظور عملیات است و دانشجویان باید در این زمینه آمادگی لازم برای اتفاقات مختلف را داشته باشد و امروز هم دانشگاه باید خود برای موضوعات مختلفی همانند تحولات غزه آماده کند.
نظرات