توافق ایران و گینه کوناکری برای تولید و انتقال بوکسیت به ایران
گزارش نهایی طرح توجیه فنی و اقتصادی بوکسیت گینه کوناکری از سوی ایمیدرو و وزیر معادن گینه کوناکری با حضور رییس بندر کوناکری می تور هاوا کیتا، مشاور معدنی رییس جمهور آلکالی یاموسا بانکورا و همچنین نماینده وزیر دارایی گینه کوناکری به تایید رسید.
به گزارش تجارتنیوز، گزارش نهایی طرح توجیه فنی و اقتصادی بوکسیت گینه کوناکری عصر روز گذشته با حضور مهدی کرباسیان رییس هیات عامل ایمیدرو و عبدل آیه ماگوسوبا وزیر معادن و زمینشناسی گینه کوناکری تایید و تصویب شد.
بر اساس این گزارش دو طرف همزمان با تایید گزارش فنی و اقتصادی طرح بهرهبرداری از معدن بوکسیت، شرایط همکاری برای کاهش هزینهها، نوع اجرا و تامین مالی پروژه را مشخص کردند.
این گزارش توجیهی دربرگیرنده بررسیهای انجام شده فنی و اقتصادی (Feasibility Study) طرح تولید و حمل بوکسیت از معدن گینه کوناکری به سواحل جنوبی ایران است که از سوی مشاور آلمانی-انگلیسی انجام، بررسی و نهایی شده است.
بر اساس این گزارش، مقامات دولت گینه در این جلسه با ابراز خرسندی از اقدامات ایمیدرو، تاکید کردند که پیگیریهای انجام شده در طول سالهای گذشته سبب فعال و نهایی شدن گزارش فنی و اقتصادی شده است.
به گفته وزیر معادن و زمینشناسی گینه کوناکری، این اقدام گامی اساسی در بهرهبرداری از معدن فوق به شمار میآید.
این گزارش حاکی از آن است که قرارداد بهرهبرداری از معدن بوکسیت گینه کوناکری از سوی ایمیدرو در دولت یازدهم در سال 94، به مدت 25 سال تمدید شد.
این گزارش میافزاید، ذخیره بوکسیت این معدن به 300 میلیون تن میرسد و یکی از منابع تامین مواد اولیه برای دستیابی به اهداف توسعه صنعت آلومینیوم در ایران محسوب میشود.
بر اساس گزارش نهایی طرح توجیه فنی و اقتصادی بوکسیت گینه کوناکری، مشاور خارجی موضوعاتی همچون برداشت مواد معدنی، هزینه حمل و قیمت تمام شده را ارایه کرده است که در پایان جلسه مقامات دو طرف، ابتدا مقرر کردند دولت گینه با هدف پایین آوردن هزینه تولید، عوارض و مالیات بهرهبرداری از معدن بوکسیت را کاهش داده و استخراج و بهرهبرداری از این معدن را به مناقصه بینالمللی بگذارد.
این گزارش میافزاید: منابع مالی این طرح از طریق بانک توسعه اسلامی و بانک توسعه آفریقا تامین میشود. ایمیدرو نیز مشاور خارجی طرح را از سال 1394 جذب کرده که طی این مدت به تهیه و بازنگری طرح توجیهی فنی و اقتصادی مبادرت کرده است.
بر اساس این گزارش، طبق این طرح قرار است سالانه 4 میلیون تن بوکسیت از این معدن استخراج و برای تبدیل به پودر آلومینا به جنوب ایران منقل شود.
نظرات