فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۳۳۶۸۸

ساخت کارخانه یک میلیون تنی سیمان در ونزوئلا نشانه توانمندی ایران است

ساخت کارخانه یک میلیون تنی سیمان در ونزوئلا نشانه توانمندی ایران است

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) می گوید، جمهوری اسلامی ایران در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی به گونه‌ای ارتقایافته که در کشور ونزوئلا در آمریکای لاتین یک کارخانه سیمان با ظرفیت یک میلیون تن احداث کرده و است و اکنون در چرخه تولید قرار دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، مهدی کرباسیان روز دوشنبه در حاشیه نشست هم‌اندیشی فرصت‌های همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آمریکای لاتین در بخش معدن و صنایع معدنی در محل این سازمان افزود: احداث کارخانه‌های سیمان، سنگ آهن، کنسانتره و گندله‌سازی، حوزه‌های مس و دیگر صنایع معدنی از دیگر ویژگی فعالیت مهندسان و متخصصان ایرانی در بخش فنی و مهندسی است.

سازمان توسعه تجارت ایران در آمار عملکرد ۱۰ ماهه ۱۳۹۵ پیرامون صادرات خدمات فنی و مهندسی آورده، در این مدت ۲ میلیارد و ۸۴ میلیون دلار ارزش دستاورد این بخش بوده که نسبت به دوره مشابه در سال ۱۳۹۴ که رقم یک میلیارد و ۸۸۱ میلیون دلار برآورد شده، رشد ۱۱ درصدی را نشان می‌دهد.

دفتر توسعه صادرات خدمات سازمان یاد شده یادآور شد، ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی در ۱۰ ماهه ۱۳۹۴ بر اساس متوسط سالیانه مورد محاسبه قرار گرفته است.

کرباسیان یادآور شد، جمهوری اسلامی ایران در موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای قرار دارد که در شمال کشورمان بیش از ۱۰ کشور به دریا راه ندارند و بالغ بر ۵۰۰ میلیون نفر در این کشورها ساکن هستند، بنابراین مناسبات تجاری با کشورهای آمریکای لاتین برای ورود به کشورهای همسایه شمالی نیز می‌تواند مورد استفاده واقع شود.

وی اضافه کرد: ایران قادر است با مشارکت کشورهای آمریکای لاتین در افغانستان (به عنوان یک کشور معدنی بکر) نسبت به سرمایه‌گذاری مشترک اقدام کند و از بازار مصرف این کشور و منطقه نیز بهره گیرد.

رییس هیات عامل ایمیدرو پیشنهاد کرد: مواد معدنی کشورهای آمریکای لاتین در منطقه آزاد ایران با ترکیب گاز بتواند راهی بازارهای مصرفی شود و در واقع تولید مشترکی صورت گیرد.

ایران برای سال ۱۳۹۵ دستیابی به صادرات غیر نفتی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار را هدف‌گذاری کرده بود که با تحقق ۴۳ میلیارد و ۹۳۰ میلیون دلار، در واقع ۸۸ درصد برنامه پیش‌بینی شده، تحقق یافت.

همچنین میزان واردات نیز به میزان ۳۳ میلیون و ۳۹۹ هزار تن بود که به ارزش ۴۳ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار ثبت شد و از نظر وزنی کاهش پنج درصدی را نسبت به سال ۹۴ نشان می‌دهد و از لحاظ ارزشی نیز ۵.۲ درصد افزایش داشت.

رییس هیات عامل ایمیدرو یادآور شد: اکنون شرکت واله (برزیل) به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ جهان در زمینه سنگ آهن فعال است، با کشور عمان یکی از همسایگان جنوبی ایران همکاری دارد و سنگ آهن را به این کشور ارسال و در آنجا تبدیل به گندله و سپس به بازارهای دیگر صادر می‌کند و جمهوری اسلامی نیز آماده همکاری مشترک در مناطق آزاد با کشورهای آمریکای لاتین است.

سفیران کشورهای کوبا، نیکاراگوئه، مکزیک و برزیل به عنوان سخنرانان این نشست، نسبت به تشریح سیاست‌های کشور متبوعشان در زمینه سرمایه‌گذاری معدن و صنایع معدنی پرداختند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.