مدیرکل معادن غیر فلزی وزارت صنعت خبر داد
عوارض ۴۵ درصدی عراق برای ورود سیمان ایرانی
در شرایطی که رکود در ساختوساز حاکم شده رویکرد فعالان سیمان صادراتی شده است اما به گفته مدیرکل معادن غیر فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت تعرفه ۴۵ درصدی عراق برای واردات سیمان یکی از موانع صادرات این محصول است.
سیفالله امیری با بیان این که حمایت از واحدهای نیمهتمام سیمانی در اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: با توجه به اینکه ظرفیت تولید سیمان در ایران تا پایان سال ۱۳۹۵ به ۸۵ میلیون تن رسیده است و از این مقدارد ۵۵ تا ۵۶ میلیون تن نیز تولید شده دیگر نیازی به صدور مجوز برای احداث واحدهای جدید نداریم و باید از واحدهای نیمهکاره حمایت کنیم.
به گزارش تجارتنیوز، وی در ادامه افزود: در کنار ظرفیت ایجادشده برای سیمان، اکنون نزدیک به ۲۰ میلیون تن نیز واحدهای نیمهکاره با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داریم که در حال حاضر در بخش سیمان تمرکز وزارتخانه بر تکمیل و بهرهبرداری این واحدهاست و تلاش خواهیم کرد که از طریق ایجاد بستر مناسب جهت در یافت تسهیلات یا دیگر مواردی که میتواند در تکمیل این طرحها موثر باشد وظایف خود را به انجام برسانیم، چرا که معتقدیم به هر حال نباید این سرمایه اتلاف شود.
مدیرکل معادن غیر فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به وضعیت صادرات سیمان عنوان کرد: در حال حاضر صادرات سیمان به صورت مستقیم انجام میشود ولی همچنان عراق که سابقا یکی از بازارهای اصلی سیمان ایران بود هنوز تعرفه ۴۵ درصدی واردات سیمان را برای حمایت از تولید داخلی خود حفظ کرده است و ما میتوانیم فقط برای عراق کلینکر بفرستیم.
وزارت راه هنوز به تعهد خرید خود عمل نکرده است
وی با اشاره به قرارداد وزارت راه و شهرسازی برای خرید دو میلیون تن سیمان در سال جاری گفت: وزارت راه و شهرسازی هنوز خریدی بابت قرارداد خرید سیمان نداشته است اما دو پیشنهاد برای مصرف سیمان به این وزارتخانه ارائه شده است که سیمانی کردن همه راههای کشور است، چرا که با تجربهای که در فرودگاهها از جادههای سیمانی داشتیم میتوان گفت که این محصول از آسفالت کیفیت بهتری دارد و در مقابل گرما و سرما مقاومتر است.
امیری درباره پیشنهاد دوم به وزارت راه اظهار کرد: اما پیشنهاد دوم استفاده از سیمان در بازسازی بافتهای فرسوده است و در صورتی که این دو پیشنهاد اجرایی شود، تحرک مناسبی در بازار سیمان صورت میگیرد.
نظرات