رئیس سازمان استاندارد:
قاچاق کالاهای بیکیفیت ضربه جبرانناپذیر به اقتصاد کشور
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران معتقد است که قاچاق کالاهای بیکیفیت، دلالی و واسطهگری از آفات تولید هستند که تاکنون ضربههای جبرانناپذیری به اقتصاد وارد کردهاند.
دولت یازدهم تلاش بسیاری برای حمایت از تولید داخل، خرید کالاهای ایرانی و اشتغال داشته و در این زمینه فعالیتهای متعددی را انجام داده است. از طرفی تلاش برای تحقق شعار متعالی اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال و دغدغههای مقام معظم رهبری، سازمان ملی استاندارد را بر آن داشت تا پس از مشورت با صاحبنظران و متخصصان حوزههای فرهنگی و به منظور فرهنگسازی استفاده از کالاهای ایرانی، پویش #کالای_استاندارد_ایرانی_میخرم را با تکیه بر یک مدل علمی طراحی و به اجرا بگذارد.
به گزارش تجارتنیوز، نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در راستای حمایت از پویش #کالای_استاندارد_ایرانی_میخرم، معرفی کاملی از این پویش را ارایه کردند که در ادامه آورده شده است.
یکی از وظایف سازمان ملی استاندارد ایران استانداردسازی و کنترل کیفیت محصولات داخلی است. شما به عنوان رئیس این سازمان نگاهتان به کالای ایرانی چیست؟
سازمان استاندارد علاوه بر اینکه موضوع استانداردسازی کالاها را به عنوان یک اولویت قرار داده، کیفیت و کمیت کالاها را نیز مد نظر قرار داده است. وقتی سازمان استاندارد کیفیت یک کالا را مورد تایید قرار میدهد، پس مردم میتوانند با خیال راحت از آن کالا استفاده کنند. از طرفی تولیدکنندگان داخلی باید استانداردهای لازم را ارتقا داده و کیفیت محصولات خود را بالاتر ببرند تا علاوه بر توان عرضه محصولات خود در بازار داخلی، رقبای خارجی را از دایره رقابت خارج و بازارهای جهانی را فتح کنند.
در این زمینه سازمان استاندارد چه اقداماتی را انجام میدهد؟
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری درباره تحقق اقتصاد مقاومتی، برنامه این سازمان پوشش استاندارد و ترویج آن در همه محصولات داخلی اعم از کالا و خدمات است. سازمان استاندارد با هدف افزایش تولید باکیفیت داخلی و به منظور رقابت با کالاهای خارجی، برنامههایی را تدوین و اجرایی کرده است و در حوزههای مختلف استاندارد تدوین شده که شامل استانداردهای اجباری، تشویقی و خوداظهاری در واحدهای تولیدی است که این موضوع باعث بالا بردن کیفیت کالاها میشود.
مدتی است که پویش «#کالای_استاندارد_ایرانی_میخرم» راهاندازی شده و بخشهای مختلف سیاسی، هنری، ورزشی به آن پیوستهاند. ضرورت راهاندازی چنین پویشی چیست؟
آنچه مسلم است معمولا تحقق اهداف بلند و متعالی اقتصادی و اجتماعی و حتی سیاسی بدون حضور و حمایت همهجانبه مردم بعید به نظر میرسد. ما معتقدیم برداشتن گامهای بزرگ در عرصه اقتصادی و اجتماعی مستلزم فرهنگسازی و تدوین پیوستهای فرهنگی است. پویشهای تبلیغی یکی از شیوههای موثر در آگاهسازی و فرهنگسازی برای انجام اهداف ملی است که موجب تسریع و تسهیل دستیابی به اهداف بزرگ میشود.
پویش #کالای_استاندارد_ایرانی_میخرم هم یک کمپین علمی در حوزه تبلیغات فرهنگ عمومی (public service advertising) است که از ابتدای تیر ماه به ابتکار و اهتمام دفتر روابط عمومی و ارتباطات بینالملل سازمان ملی استاندارد به عنوان یک سیاست برای تحقق اهداف نظام و شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، ترغیب و تشویق اقشار مختلف جامعه برای استفاده از کالای ایرانی راهاندازی شده و با استقبال گسترده طیفهای مختلف مواجه شده است. ما اعتقاد داریم که بسیاری از کالاها و خدمات ایرانی کیفیتی همتراز و در برخی موارد فراتر از نمونه خارجی دارند که باید بیشتر درباره آن گفتوگو و اطلاعرسانی کنیم.
مهمترین اهدافی که در این پویش دنبال میشود، چیست؟
این پویش اهداف مختلفی را دنبال میکند که مهمترین آنها ایجاد ارتباط دوسویه، تاثیرگذار و فراگیر با همه طیفهای جامعه، استفاده از ظرفیتهای کمنظیر نخبگان علمی، فرهنگی، هنری، ورزشی، مذهبی و سیاسی برای فرهنگسازی استفاده از کالاهای استاندارد و با کیفیت ایرانی، حمایت از تولیدکنندگانی که به کیفیت کالاها و خدمات و دریافت نشان یا گواهی استاندارد اهتمام دارند، حمایت از مصرفکنندگانی که برخورداری از کالاها و خدمات باکیفیت ایرانی جزئی از حقوق مسلم شهروندی آنهاست و همراهی و همدلی با دولت تدبیر و امید برای حل مشکلات تولیدکنندگان داخلی و اشتغال را شامل میشود.
شما در کنار مسئولیت ریاست سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان همسر و مادر ایفای نقش دارید. برای خرید منزل بیشتر از چه کالایی استفاده می کنید؟
بیتردید خرید کالاهای استاندارد داخلی به رونق تولید و اشتغال منجر میشود و بخشی از مشکل بیکاری جوانان را برطرف میکند. مردم نباید فکر کنند کالاهایی که برند است، الزاما از نظر کیفیت برتری دارد. در بسیاری از موارد کالای ایرانی بسیار ارزشمندتر است.
من نیز مثل سایر ایرانیان نسبت به میهن و وطنم تعصب خاصی دارم و کالاها و خدمات ایرانی را به کالاها و خدمات خارجی ترجیح میدهم؛ بسیاری از لوازم و کالاهای مورد استفاده در منزل ما، کالاهای ایرانی است که من آنها را میپسندم.
عدم توجه به خرید کالای ایرانی چه تهدیدی برای جامعه را در پی دارد؟
قاچاق کالاهای بیکیفیت، دلالی و واسطهگری از آفات تولید هستند که تاکنون ضربههای جبرانناپذیری به اقتصاد وارد کردهاند. در شرایط کنونی قاچاق، دلالی و واسطهگری به شغل تبدیل شده است. این در حالی است که مردم در گذشته به کسی که نقش واسطه و دلال داشت با اکراه نگاه میکردند و میگفتند فلانی دلال است؛ میتوان گفت خرید کالای ایرانی و ایجاد شغل، گرایش به دلالی را کاهش میدهد.
توصیه شما به تولیدکنندگان چیست؟
تولیدکنندگان هم دو موضوع را باید مورد توجه قرار دهند؛ یکی بحث کیفیت و دیگری بحث رقابت سالم و ورود به بازار رقابتی داخلی و خارجی است. تولیدکنندگان باید خودشان را همیشه در این حالت ببینند که اگر من کیفیت را رعایت نکنم رقیب من در بازار داخلی و خارجی، بازار را از دست من میگیرد.
و اما پیام آخر شما به مردم چیست؟
مردم باید از سلامت و کیفیت کالاهایی که دارای مهر استاندارد است، خاطرجمع باشند چرا که در کشور ما تولید بسیاری از محصولات نظیر کفش، پوشاک، مواد غذایی و حتی لوازم خانگی و صنعتی با کیفیت بالایی صورت میگیرد و قابل رقابت با محصولات خارجی است. ضمن تقدیر از حمایت بخشهای مختلف اقتصادی، فرهنگی، ورزشی از پویش #کالای_استاندارد_ایرانی_میخرم از تمامی آحاد جامعه دعوت میکنم با پیوستن به این پویش از کالای ایرانی حمایت کنند.
منبع: ایسنا
نظرات