فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۶۲۴۷۶

تشکیل کمیته حقیقت‌یاب معدن یورت در هفته آینده

تشکیل کمیته حقیقت‌یاب معدن یورت در هفته آینده

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن گفت: کمیته حقیقت‌یاب درباره حادثه معدن زمستان یورت در هفته آینده تشکیل خواهد شد.

نادعلی اسماعیلی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با تاکید بر اینکه لغو برجام، شرایط را به حالت قبل برنمی‌گرداند، گفت: اروپایی‌ها علاقمند به کار در معادن ایران هستند و به نظر نمی‌رسد دیگر شرایط به حالت قبل از برجام برگردد؛ بنابراین جای نگرانی نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در خصوص سهم بخش خصوصی معدنی از فاینانس‌ها افزود: جهت‌گیری دولت در تخصیص فاینانس‌ها حضور حداکثری بخش خصوصی است که بر این اساس، مسئولان بخش معدن مصمم هستند تا کار را با بخش خصوصی پیش ببرند.

وی تصریح کرد: البته کشوری موفق است که بخش خصوصی موفقی داشته باشد و اقتصادی موفق است که دولت در آن نظارت و راهبری داشته باشد؛ البته در جلسات متعددی که با وزیر جدید صنعت برگزار شده، تاکید بر حضور بخش خصوصی در حوزه معدن و صنایع معدنی است.

اسماعیلی با تشریح جزئیات آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده معدن زمستان یورت نیز گفت: کمیته حقیقت‌یاب در دومین یا سومین جلسه خود به این نتیجه رسید که اتفاقی که در این معدن رخ داده، ناشی از تجمع گاز بوده ولی علت اینکه چرا انفجار رخ داده است، منوط به این بود که لوکوموتیو مربوطه از زیر آوار خارج شود، که خوشبختانه هفته گذشته این لوکوموتیو از زیر آوار خارج شده و بررسی‌های فنی در مورد آن آغاز شده است.

وی اظهار داشت: هفته گذشته دادستان استان در محل حادثه حضور یافته و بررسی نهایی را صورت داده است و قرار است که ظرف هفته جاری و یا هفته آینده، کمیته حقیقت‌یاب تشکیل جلسه داده و با توجه به گزارش‌های جدید تهیه شده، اعلام نظر نماید.

اسماعیلی معتقد است که بیشترین مشکل در بروز چنین حوادثی مرتبط با سهل‌انگاری است؛ در حالی که در برخی از معادن، نکات ایمنی به درستی رعایت می‌شود و سختگیری‌های لازم نیز صورت می‌پذیرد، بنابراین باید در تمامی معادن، ایمنی در رتبه اول آغاز هر کاری باشد.

وی با بیان اینکه به درخواست سازمان نظام مهندسی معدن، از ۵ استان دارای معدن زغال‌سنگ کشور، گزارش‌هایی تهیه شده است؛ گفت: ۱۱۵ معدن در این پنج استان مورد بازرسی قرار گرفته و گزارش آن نیز تهیه شده است، بر این اساس یک گزارش چند صفحه‌ای هم به وزیر صنعت ارایه داده شده که قرار است از سوی وی، در جلسه هیات دولت نیز طرح و پیشنهادهای لازم برای جلوگیری از بروز حوادث مشابه، ارائه شود.

اسماعیلی گفت: ۸۶ درصد از معادن فعال کشور گازخیز هستند که باید تهویه مناسب داشته باشند و نکات ایمنی در آنها رعایت شود؛ ضمن اینکه توافق شده تا آموزش‌های لازم به مهندسان داده شود و چند دوره نیز در ارتباط با معادن زغال برگزار شود؛ همانطور که اکنون سازمان فنی و حرفه‌ای و ایمیدرو نیز قراردادی برای آموزش فعالان معدنی دارند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن، یکی از پتانسیل‌های معادن ایران را ژئوتوریسم معدنی دانست و خاطرنشان کرد: ایران می‌تواند از این ظرفیت برای جذب گردشگر استفاده کرده و البته سازمان نظام مهندسی معدن با همکاری سازمان میراث فرهنگی و وزارت امور خارجه، تلاش دارد تا هر جای کشور که پدیده زمین‌شناسی دارد، با اولویت متخصصان خارج از کشور، به عنوان ژئوتوریسم معدنی آن را فعال کند.

وی با بیان اینکه قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران می‌تواند کمک شایانی به سرمایه‌گذاران کند، گفت: این قانون در صورتی که سرمایه‌گذار ذخیره کشف کند، حمایت بسیار خوبی را صورت می‌دهد و می‌تواند زمینه‌ساز تشویق سرمایه‌گذاران خارجی باشد.

وی با بیان اینکه ذخایر طلای کشور بسیار خوب است ولی کشفیات پایین است، افزود: تولید در معادن طلای ایران کاملا اقتصادی است.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.