فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۶۲۵۸۵

مدیرعامل ذوب‌آهن مطرح کرد

موافقت ۴ بانک با کاهش نرخ سود تسهیلات ذوب‌آهن

موافقت ۴ بانک با کاهش نرخ سود تسهیلات ذوب‌آهن

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان خبر داده که شرکت پس از قطعی نمودن تهاتر پیش رو به میزان ٧۶٠ میلیارد تومان از این محل به دنبال افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی است تا با اجرای این افزایش سرمایه از شمولیت ماده ١۴١ قانون تجارت خارج شده و ساختار سرمایه شرکت جهت دریافت تسهیلات مالی به شکل مناسبی ترمیم شود.

محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت که در نخستین برنامه خود بعد از معارفه در سفر به اصفهان از کارخانه ذوب‌آهن بازدید کرده بود، در حاشیه بازدید از خطوط تولیدی این کارخانه اعلام کرد که عدم توازن در صنعت فولاد کشور و ذوب‌آهن اصفهان موجب شده که این کارخانه با مشکلات زیادی مواجه شود اما قصد داریم با برگزاری جلسه مشترک با راه‌آهن مشکل نخریدن این محصول را مرتفع سازیم.

به گزارش تجارت‌نیوز، احمد صادقی مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان درباره دستاوردهای بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت از این کارخانه ابراز داشت: حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در ذوب‌آهن اصفهان پس از معارفه نشان از هوشمندی ایشان در توجه به مادر صنعت ایران و همین طور ارائه دیدگاه ایشان مبتنی بر تلاش در جهت حل مشکلات به صورت ریشه‌ای دارد. ذوب‌آهن اصفهان پایه‌گذار صنعت ایران است و وزیر محترم با حضور و دستورات صریح خود نشان داد که بایستی صنعت و مشکلات آن با مطالعه جدی و ریشه‌یابی مشکلات به سوی اصلاح هدایت شود.

وی افزود: به طور قطع حضور وزیر بلافاصله بعد از مراسم معارفه نشان از اهمیت ذوب‌آهن دارد و یقینا در صورت برنامه‌ریزی می‌توان در رفع مشکلات شرکت با حمایت وزیر محترم سرعت بالاتری را تجربه نمود. حضور وزیر محترم باعث دلگرمی کارکنان این شرکت و نگاه جدی‌تر مسئولان در جهت حل مشکلات شرکت خواهد بود. به نظر می‌رسد این حضور به منزله اعلام حمایت بود و بایستی حداکثر استفاده از این رویداد در اسرع وقت عملیاتی شود.

عکس‌العمل ذوب‌آهن در برابر رشد قیمت الکترود چیست؟

در ادامه خبرنگار به جهش قیمتی الکترود اشاره کرد و از مدیر عامل ذوب‌آهن پرسید که با توجه به این که در تهیه محصولات ذوب‌آهن از الکترود استفاده نمی‌شود آیا می‌توان آن را به عنوان یک مزیت برای ذوب‌آهن نسبت به سایر شرکت‌های هم‌گروه تلقی کرد؟ وی در پاسخ به این پرسش اذعان داشت: لازم به توضیح است که احیای مستقیم و کوره بلند ‌دو روش معمول تولید فولاد در دنیا هستند. تولید فولاد در ذوب‌آهن اصفهان به روش کوره بلند است که نیاز چندانی به الکترود ندارد (‌تنها به صورت محدود در کوره‌های LF فولادسازی ذوب‌آهن استفاده می‌شود)‌ اما به دلیل این که در این روش از کک به عنوان سوخت اصلی کوره بلند استفاده می‌شود، هزینه انرژی در این روش حدود سه برابر روش احیای مستقیم است که البته این امر تنها مختص به ایران است. در حالی که در روش احیای مستقیم از حامل‌های انر‍‍‍ژی همچون گاز بهره گرفته می‌شود که در ایران از یارانه دولتی برخوردار است. این در حالی است که در کل دنیا از یک میلیارد و 600 میلیون تن تولید فولاد در سال ، 70 درصد آن به روش کوره بلند است که هزینه تولید بر خلاف ایران، کمتر از احیای مستقیم است و این تفاوت به دلیل قیمت‌های جهانی هر دو انرژی (گاز و کک) است.

وی تصریح کرد: در واقع لازم است دولت برای رقابت منطقی فولادسازان کشور، هزینه انرژی آنها را برابر کند و با توجه به پرداخت یارانه انرژی در روش‌های کوره قوسی، باید ذوب‌آهن اصفهان نیز بتواند با بهره‌مندی از این حق و در یک رقابت منطقی، محصولات خود را عرضه کند. در مجموع به دلایلی که گفته شد افزایش قیمت الکترود مزیت چندانی برای ذوب‌آهن محسوب نمیشود. ضمن این که شرکت‌های بزرگ فولادی کشور که از روش قوس الکتریکی استفاده می‌کنند، به دلیل تفاوت نوع محصول نهایی با ذوب‌آهن اصفهان، رقیب این شرکت محسوب نمی‌شوند.

برنامه‌های ذوب‌آهن برای کاهش بدهی و هزینه‌ها

این مقام مسئول در برابر این پرسش که برنامه‌های شرکت برای کاهش بدهی‌های مالیاتی به سازمان امور مالیاتی و همچنین کاهش هزینه‌ها چیست؟ اظهار داشت: با توجه به قیمت تمام‌شده بالای شمش تولیدی و جهت اصلاح بهای تمام‌شده محصولات کارخانه نسبت به کاهش مصرف چدن مذاب کنورتورها برنامه‌ریزی شده است که در این راستا یکی از مهم‌ترین طرح‌ها، در کنورتور صورت گرفته که طی آن ضریب HMR در بخش فولادسازی از 89 درصد در ابتدای سال 94 به 80 درصد کاهش یافته است که این یکی از راه‌های برون‌رفت از مشکل بالا بودن قیمت تمام‌شده است.

وی افزود: یکی دیگر از استراتژی‌های شرکت کاهش مصرف کک در کوره بلند است. بدین منظور تدابیری از جمله توقف کوره بلند شماره 1، کنترل کیفیت کک خریداری، استفاده از کک ریزه در شارژ کوره بلند، تغییر سرند کک و بهبود روش انباشت و ارسال کک منجر به کاهش 48 کیلوگرم بر تن مصرف کک و کاهش هزینه‌های تولید به میزان 856 میلیارد ریال در سال می‌شود.

مدیر عامل ذوب‌آهن اضافه کرد: پروژه تزریق پودر زغال PCI به کوره‌بلندها جهت کاهش 150 کیلوگرم بر تن مصرف کک نیز از دیگر طرح‌های مرتبط با کاهش بهای تمام‌شده است که پیشرفت این طرح تاکنون مطابق برنامه بوده و از اواخر سال 96 راه‌اندازی می‌شود. اجرای این طرح منجر به ایجاد ارزش افزوده به میزان 2240 میلیارد ریال در سال می‌شود.

او ادامه داد: اجرای خط اکسیژن به صورت تزریق مستقیم به کوره‌بلندها برای اولین بار در دنیا صورت گرفت که منجر به کاهش مصرف گاز طبیعی تا حد 120 متر مکعب می‌شود ودر بهینه‌سازی هزینه تولید در شرکت موثر است.

صادقی در خصوص برنامه‌های شرکت مبنی بر کاهش هزینه‌های مالی ابراز داشت: جهت کاهش هزینه‌های مالی نیز اقدامات بسیاری خوبی صورت گرفته است. به‌روزرسانی 2200 میلیارد ریال تسهیلات در بانک صادرات و 2176 میلیارد ریال بانک رفاه و کاهش نرخ تسهیلات از 24 به 18 درصد و استمهال بدهی نزد بانک اقتصاد نوین به مبلغ 3387 میلیارد ریال و مبلغ 30 میلیون یوآن چین، تجدید تسهیلات 780 میلیارد ریالی نزد بانک پاسارگاد و استفاده از تسهیلات سلف موازی به مبلغ 2500 میلیارد ریال طی دو مرحله از مهم‌ترین اقدامات عملی در زمینه کاهش هزینه‌های مالی است.

افزایش سرمایه همچنان در دستور کار است

وی در پایان با اشاره به برنامه افزایش سرمایه شرکت تصریح کرد: شرکت پس از قطعی نمودن تهاتر پیش رو به میزان 760 میلیارد تومان از این محل به دنبال افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی است تا با اجرای این افزایش سرمایه از شمولیت ماده 141 قانون تجارت خارج گشته و ساختار سرمایه شرکت جهت دریافت تسهیلات مالی به شکل مناسبی ترمیم شود.

منبع: بورس ۲۴

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.