احداث معدن در جنگل ممنوع
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری اعلام کرد که با توجه به این که جنگل به خودی خود یک معدن با ارزش است، برای احداث معادن در این عرصهها و دیگر عرصههایی که دارای پوشش گیاهی هستند، مجوزی صادر نمیکنیم و با معدندارانی که تعهداتشان را اجرا نمیکنند، برخورد میکنیم.
خداکرم جلالی، معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: برخی از معادنی که خسارات سنگینی به منابع طبیعی وارد میکنند نیز تا حد امکان حذف شده و برای احداث و بهرهبرداری مجوزی به آنها ندادهایم که با این اقدام خسارات عرصههای معدنی به حداقل رسیده است.
به گزارش تجارتنیوز، وی با بیان اینکه اکثریت معدنداران به تعهدات خود عمل میکنند، تصریح کرد: برخی از معدندارانی که به تعهدات خود عمل نمیکنند و با آنها به مشکل خوردهایم باید حقوق دولتی را پرداخت کنند و در صورت تخطی از آن، با آنها برخورد میشود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: برخی از معدنکاریها و بهرهبرداری از معادن به گونهای است که چهره طبیعت را برهم میزند و شاید به سادگی بازسازی آنها امکانپذیر نباشد که میتوان به معادن سنگی اشاره کرد که بخشی از یک کوه را برمیدارند.
جلالی اظهار کرد: وقتی که بهرهبرداری در معادن به اتمام میرسد، مجوز بهرهبرداری مجدد در آن عرصه و حتی دیگر عرصهها مشروط به بازسازی عرصههای تخریبشده توسط معدنداران با استفاده از روشهای فنی و علمی است و در عرصههایی که پوشش گیاهی و جنگل وجود داشته باشد، مجوز بهرهبرداری صادر نمیکنیم، چرا که حتی اگر معدن ارزشمند باشد جنگل به خودی خود یک معدن بسیار ارزشمند بوده که تولیدات آن به صورت مستمر برای استفاده عموم سودمند است.
وی تاکید کرد: حقوق دولتی که معدنداران پرداخت میکنند در قانون مشخصا برای جبران خسارات به منابع طبیعی عنوان نشده است، اما در هزینهکرد این مبالغ پرداختشده، جبران خسارتهای وارده به منابع طبیعی یکی از جاهایی است که میتوان به آن اشاره کرد. البته اولویت برای هزینهکرد بخشی از اعتباراتی که به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری داده میشود، به بازسازی معادن بهرهبرداریشده اختصاص پیدا میکند که با اجرای این کار تحول مناسبی در این زمینه به ویژه در عرصههای معدنی ایجاد شود.
منبع: ایسنا
نظرات