کارخانجات قطعهسازی در آستانه ورشکستگی
دبیر انجمن صنایع همگن قطعهسازان گفت: هشدارهای لازم را به معاون اول رئیسجمهور و وزیر صنعت نیز دادهایم که اگر روند کنونی ادامه داشته باشد بایستی انتظار ورشکسته شدن کارخانجات قطعهسازی و لشگر بیکاری 550 هزار نفری را داشته باشند.
آرش محبینژاد با بیان اینکه این انجمن امروز برای قطعهسازان و کارگرانی که مشغول به این کار هستند اعلام وضعیت قرمز میکند، گفت: ما هشدارهای لازم را به معاون اول رئیس جمهور و وزیر صنعت نیز دادهایم که اگر روند کنونی ادامه داشته باشد بایستی انتظار ورشکسته شدن کارخانجات قطعه سازی و لشگر بیکاری 550 هزار نفری را داشته باشند.
به گزارش تجارتنیوز ، دبیر انجمن صنایع همگن قطعهسازان ادامه داد: اضافه شدن استانداردهای 22 گانه جدید که مجموع استانداردهای خودرو را به 85 رساند باعث میشود که بسیاری از خودروهای تولید داخل که عمق قطعهسازی داخلی آن بیش از 60 درصد است همانند پراید و پژو متوقف شود.
حتی این استانداردها بر روی تولید ساندرو و آل 90 نیز تاثیر میگذارد که با توقف تولید این خودروها بخش زیادی از قطعهسازی تعطیل میشود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر خودروهای پسابرجامی نیز در بهترین حالت اگر با 40 درصد تولید داخل تولید شوند باز هم نمیتوانند جایگزین خودروهای قبلی شوند. بر همین اساس ما اعلام میکنیم اگر در سال 97 فکر جدی به حال این موضوع نکنند وضعیت بیکاری بیشتر شود.
محبینژاد گفت: ما این استانداردها را قبول داریم و این را حق هر ایرانی میدانیم که از خودروی باکیفیت استفاده کند اما موضوع این است که باید زیرساختهای آن فراهم شود.
خودروهایی مانند ساندرو، آل 90 و مزدا 3 با تغییرات کوچکی این استانداردها را پاس میکنند اما آیا شورای رقابت اجازه افزایش قیمت این خودروها را میدهد. این در حالی است که همه دنیا قبول دارد که کیفیت هزینه دارد و اگر کیفیت بالا برود قیمت نیز افزایش پیدا میکند. موضوع دیگر این است که اگر قیمتها هم بالا برود مردم توان خرید ندارد.
وی افزود: سیاستگذار و سازمان استاندارد اصلا در این خصوص متوازن عمل نکرده است و فقط به فکر اعمال بخشنامههای استاندارد بوده اما در نهایت نتیجه آن میشود که یا باید از این بخشنامه عقبنشینی کنند و یا شاهد ورشکستگی قطعهسازان باشند و یا اینکه به فوریت به دنبال تامین زیرساختها برود.
در واقع سازمان استاندارد و سیاستگذاران مسئول بیکاری 550 هزار نفر از کارگرهای صنعت قطعهسازی خواهند بود چون بدون مهیا کردن زیر ساخت فقط یک دستور العملی را صادر کردند.
محبینژاد افزود: امروز مهمترین چالش قطعهساز ما تولید قطعه ارزان است چون خودروساز نمیخواهد قیمت خرید خود را افزایش دهد. از طرف دیگر قیمت مواد اولین 25 تا 45 درصد افزایش یافته است.
این وسط قطعهساز با چه انگیزهای میخواهد تولید با کیفیت داشته باشد. اگر از کیفیت کم کنند تا قیمت ارزان شود ضرر به مردم میرسد. ما نمیدانیم این چه منطقی است که شورای رقابت برای خودش اینطور قیمتگذاری میکند.
دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازان ادامه داد: از سوی دیگر هفته گذشته نیز اعلام شد تعرفه واردات خودرو تا 120 درصد افزایش پیدا کرده اما تعرفه CKV و قطعات تغییری نکرده است این یعنی دولت اجازه میدهد که قطعه وارد شود.
هیچ جای دنیا تعرفه واردات خودرو و قطعه اینقدر ناهماهنگ نیست. من باز هم میگویم که دولت در سال 97 چالش بزرگی را در صنعت قطعهسازی پیشروی دارد و باید تصمیماتی که اتخاذ میکند با این نگاه باشد که 550 هزار نفر مشغول کار کردن در این صنعت هستند.
منبع: فصل اقتصاد
نظرات