توضیحات معاون وزیر صنعت درباره ادعای واردات «کود انسانی»
رئیس سازمان توسعه تجارت به ارائه توضیحاتی در مورد واردات بیوماس سلولزی گرانول (گل و لای فاضلاب) پرداخت و گفت: پس از یکبار واردات این کالا هماکنون شرکت دانش بنیان وارد کننده این کالا از واردات آن بینیاز شده و در حال حاضر بیوماس سلولزی گرانول در کشور تولید میشود.
عبدالوهاب سهلآبادی رئیس خانه صنعت و معدن هفته گذشته در مراسم پانزدهمین جشنواره تولیدملی - افتخار ملی از واردات 160 تن «کود انسانی» از ترکیه خبر داد.
به گزارش تجارتنیوز ، پس از مطرح شدن موضوع فوق مجتبی خسروتاج رئیس سازمان توسعه تجارت توضیحاتی در این باره ارائه کرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: یک شرکت دانش بنیان با نام «گروه صنعتی و پژوهش فرهیختگان زرنام (سهامی عام)» اقدام به واردات این کالا کرده است.
وی افزود: براساس توضیحات این شرکت دانش بنیان کالای مذکور برای شرکت تصفیه خانه صنعتی دانش بنیان وارد شده است.
خسروتاج بیان داشت: مدیرکل دفتر صادرات و واردات وزارت صنعت و تجارت در خصوص واردات بیوماس سلولزی گرانول توضیحاتی از واردکننده این کالا خواسته که طی آن، واردکننده اعلام کرد که این شرکت تصفیهخانه صنعتی دانشبنیان مدرن را که در نوع خود بینظیر است، برای اولینبار در کشور احداث کرد که جهت خوراک اولیه این تصفیهخانه، بیورآکتورهای موجود نیاز به «بیوماس سلولزی گرانول باکتری» داشتهاند که به مقدار ۳۰۰ تن ثبت سفارش شد و حدود ۱۸۰ تن آن وارد کشور شد.
خسروتاج بیان داشت: واردکننده در ادامه توضیح داده که دیگر نیازی به واردات نخواهند داشت و اکنون کشور در زمره تولیدکنندگان «بیوماس گرانول باکتری» ارزشمند قرار دارد و آمادگی تأمین این گرانول باکتری در سطح کشور برای سایر تصفیهخانهها و همچنین صادرات به سایر کشورهای منطقه را دارد.
وی افزود: در ثبت سفارش اول که شرکت ایران مایه در مورخ 1393.01.21 اقدام به ثبت سفارش این کالا با کد تعرفه 3825200 با عنوان لجن بیهوازی که در تصفیه خانه کارخانه مصرف میشود، کرده است ثبت سفارش منجر به واردات نشده است.
اما مورد دوم که ثبت سفارش با همان کد تعرفه 3825200 با عنوان بیوماس سلولزی جهت استفاده در تصفیه خانههای مدرن در تاریخ 1394.10.03 انجام شده است منجر به واردات 180 تن از این کالا در سال 95 شده است.
همچنین خسروتاج بیان داشت: براساس توضیحات شرکت وارد کننده راکتورهای EGSB نسل پیشرفته سیستمهای تصفیه فاضلاب هستند و مزایای این فرایند، سرعت بیشتر جریان رو به بالا در رآکتور و در نتیجه سرعت تصفیه بالاتر است که در اثر تماس مؤثر فاضلاب با بیوماس گرانول باکتریها باعث تصفیه فاضلاب با راندمان بیشتر میگردد.
منبع: فارس
نظرات